Google' dan 'Simple' Programlama Dili

0
Tarık
Google tarafından daha çok Android uygulamaları yazmak için geliştirilmiş BASIC benzeri bir programlama dili.
Proje ana sayfası
Kaynak

Görüşler

0
FZ
MIT'den Prof. Hal Abelson (kendisini Creative Commons, Free Software, Scheme için yaptıklarından, SICP kitabından ve videolarından biliyoruz) dün Google Research Blog'da bir yazı yazdı App Inventor for Android diye. Yazısında Android ile iyice hareketlenen akıllı telefon pazarının artık yavaş yavaş üniversitelerdeki bilgisayar müfredatının değişmesine de yol açacağını söylüyor:

"This fall's exploration is motivated by the vision that open mobile platforms like Android can bring some of that same change to introductory Computer Science, to make it more about people and their interactions with others and with the world around them. It's a vision where young people—and everyone—can engage the world of mobile services and applications as creators, not just consumers. Through this work, we hope to do the following:"

Bu arada geçenlerde bir Linux Magazine dergisinde Android ve başka Linux tabanlı işletim sistemlerini çalıştıran, SIM-lock, vb. şeyleri içermeyen Neo FreeRunner cep telefonunun 275€'ya satıldığını görüp şaşırdım (Android çalıştıran HTC Hero ve Samsung cep telefonları 400€-500€ civarı çünkü). Bu tür şeyler daha da ucuzlayıp yayıldıkça Abelson'un dedikleri gerçekleşmeye başlayabilir diye düşünüyorum (bu arada tabii iPhone da ne kadar developer-friendly olduğunu gösterip (!) şimşekleri üzerine çekmeye devam ediyor)
0
ZZombie
Anladığım kadarı ile Google programlamaya yeni yeni adım atacak olan gençleri kendi platformuna çekmek için bu türde bir güzellik yapıyor.
Ve oldukça etkili olabilecek bir çıkış.

Tabii işin temelinde hağla Java var.
Java google için bitmeyecek gibi, umarım bitmez de.

Yakında phyton vb. geliştirme çatıları da çıkabilir kanattindeyim. Zira sistem açık kaynak olunca üzerinde oynama imkanınız okadar artıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Yardımıyla Kendi TLD'nizi Yönetin: Nomulus

tongucyumruk

Eğer alan adı dünyasını bir süredir takip ediyorsanız biliyorsunuzdur, uzun bir süredir ICANN'in "para varsa varım" politikası sayesinde gerekli ücreti ödeyip altyapınızı da kurduktan sonra .ninja, .xyz veya .google gibi kendi TLD'nizi (TLD = Top Level Domain, Üst Seviye Alan Adı) kurabiliyorsunuz.

Google sayesinde, artık kendi TLD'nizi çok daha kolay bir şekilde kurup...

Google Image Labeler

faraklit

Google resimlere etiket (label) atamayı zevkli bir oyunla internet kullanıcılarının üstüne yıkıyor. 90 sn içinde gördüğünüz resime karşınızdaki eşinizle beraber etiket veriyorsunuz, aynı etiketi verince de puan kazanıyorsunuz: http://images.google.com/imagelabeler/

Google Instant Messenger

sundance

Biliyoruz, Google onu yaptı, google bunu yaptı haberlerinden sizlere gına geldi, ama ne yapalım, herkes seyrediyor Google ise yapmaya devam ediyor.

Son olarak Google bir anında mesajlaşma yazılım şirketini satın almış. Bildiğiniz gibi, uzun bir süredir Google'ın jabber tabanlı (doğrusu bu;) bir anında mesajlaşma yazılımı üzerinde çalıştığının söylentileri vardı. Ama bu hareketle, kullanıcıların dünya üstünde bulundukları yere göre arama vs. yapabilen, değişik bir sistemi satın almış bulunmaktalar.

Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent'in bir sözü var "İlk yap, en iyisini yap, herşey değişsin". Sanırım Google'cılar da bu yolda.

Google Video Arama

mgulcemal

Google kurucularından Larry Page pazartesi günü San Francisco da yaptığı bir açıklamada video arama kısmını başlattıklarını duyurmuş.

Şu anda beta yayınında olan siyete video.google.com adresinden ulaşılabiliyor.

e daha ne olsun...

Google Earth

parsifal

Laf kalabalığı yapmaya hiç gerek yok.
Google yine yapmış yapacağını.
http://earth.google.com/