Google IRC !

0
sundance
Web sayfaları, Usenet grupları.pdf, .doc, .ppt uzantılı dosyalar, imajlar derken Google Internet´de arama yapanların vazgeçilmez aracı halini aldı.

Benzerlerinden hep bir kaç tur önde olan ve her seferinde daha önce yapılmamış bir şeylerle ortaya çıkan Google görünüşe göre bu sefer de botlarını IRC kanallarına salmış durumda!

Nasıl bir sonuç çıkar, ne olur bilmiyoruz ama, birçok kullanıcının geyik diye bakıp uzak durduğu, halbuki Open Source camiası başta olmak üzere birçok teknik konuda çok önemli bir ortam olan IRC kanalları da yakında Google´dan sorulacak gibi.

Efendim, biri Büyük Ağabey mi dedi ?

Görüşler

0
bahadirkandemir
Bir süre önce Irchiver adlı bir projeyle ilgili bir haber göndermiştim. Proje sunumu sırasında, "Google'ın IRC versiyonu" olarak yorumlanmıştı. Demek ki proje Google'ın da kulağına gitmiş ve Google bu işe el atmaya karar vermiş.

Irchiver hakkında bilgi için: http://cosco.hiit.fi/irchiver/ [cosco.hiit.fi]
FM'deki Haber: http://fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1842&mode=nested&order=0&thold=0
0
mos
evet benim de aklima hemen 1-2 hafta onceki irchiver haberi geldi sahsen..
0
o_ozardic
Durdurun Google'ı inecek var ! ....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web 2.0 budur, pardon biziz

sundance

İki gün önce bir güvenlik konferansında, Web'in (özellikle de 2.0'ın) düşünce tarzımızda, kendimizi ifade edişimizde ne gibi değişikliklere sebep olduğuna dair bir video seyrettim.

Kansas State Üniversitesi'nden Michael Wesch tarafından hazırlanan video hem sunum tekniği hem anlattıkları açısından oldukça takdire şayan.

Mathematica'nın Yaratıcısı Şimdi de Telefon Melodisi İşine Girdi

FZ

DDJ'den Michael Swaine'in, derginin son sayısındaki "Programming Paradigms" köşesini okurken dumura uğradım! İngilitere’de, geçen sene telefon melodisi satışları CD satışlarını geçmiş, hem adet hem de ciro olarak. Swaine enteresan bir siteden bahsediyor. İşin içinde Mathematica’nın yaratıcısı dahi Stephen Wolfram var. CA (Cellular Automata) konusuna kafayı takmış olan Wolfram (ki bu konuyu pek çok değişik fenomene uyguladığı tuğla kitabı A New Kind of Science kitabı pek çok hararetli tartışmaya yol açmıştır) bu sefer de "dur hele şu CA algoritmalarını kullanıp bir nevi random, bir nevi kişiye özel, bir nevi kullanıcı dostu, böyle bir nevi çok popüler olabilecek bi cep telefonu melodi üreteci sitesi hazırlayalım, hem meşhuruz, akıllı adam olarak nam saldık alemlerde” deyivermiş. Pekiyi ya sonuç ne olmuş dersiniz?

GreaseMonkey: Maymunun Gözü Açıldı

FZ

Bugüne kadar pek çok Firefox eklentisi ile, "plug-in"i ile karşılaşmıştım ancak hiçbiri beni GreaseMonkey kadar heyecanlandırmamıştı. Hiçbirini bu kadar güçlü bir araç olarak görmemiştim. Hiçbiri benim gibi bir programcıya çok fazla hitap etmemişti. Hiçbirinin bu kadar fark yaratacağını düşünmemiştim.

ADSL'yi Uçurma Planı

punky

Hızlı internet erişimi için yatırımlarına devam eden Türk Telekom, yeni projesiyle 2007'de ADSL'yi 2 Mbit hızdan 20 Mbit'e taşıyacak. Bunun için mevcut bakır hatlara paralel olarak fiberoptik kablolar kullanılacak.

Amerika`da merak ettiklerinizden haber alın!

larweda

New-York, Washington veya Pittsburgh'da haber alamadığınız ve merak ettiğiniz yakınlarınız varsa onları internet üzerinden araştırabilirsiniz. Bu tarz hizmet veren sitelerden bir tanesi "I'm Okay" Message Center, yani okay.prodigy.net. Kazalardan sağlam çıkan insanların isimlerini bildirdikleri ilan panosu tarzı bir yer burası. Ne kadar çok insan bunu kullanır, o şoktan çıktıktan sonra buraya ismini gönderir bilmiyorum ama, merak ettikleriniz varsa mutlaka her yol denemeye değer.