Google MapReduce İlerleme mi Gerileme mi?

0
FZ

Görüşler

0
afsina
oncelikle yazinin orjinali farkli baglantida. karsi yorumlari okuyunca yazinin ne tur tutarsizliklar icerdigini anlayabilirsiniz.

http://www.databasecolumn.com/2008/01/mapreduce-a-major-step-back.html
0
yilmaz
MapReduce büyük dataları parçalayıp işleyebilmek için bir yöntem. Yazıda daha çok veritabanı olarak işlenmiş ki bence orada bir yanlış anlaşılma var.

Zaten mevcut veritabanları Google gibi şirketlerin indekslediği datayı analiz etmekte zorlandığı için bu yola baş vurulmuş. Bazı yerlerde veritabanlarının da cluster haline getirebileceğinden bahsetmiş fakat MapReduce'un bir veritabanı modeli olmadığı kısmı ıskalanmış yine.
0
yilmaz
şu linki de incelemek lazım bunu da habere kaynak olarak eklersek daha güzel olur.

http://labs.google.com/papers/mapreduce.html
0
aycanirican
The machine is (us)ing us.

Check it out: "Nested Data Parallelism in Haskell"
http://research.microsoft.com/~simonpj/papers/ndp/NdpSlides.pdf
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Processing: Görsel Tasarımcılar ve sanatçılar için programlama dili

anonim

Processing elektronik sanatlar ve görsel tasarımcılar için geliştirilmiş bir programlama dili ve ortamıdır. Programlamanın temellerini görsel bağlamlar içinde öğretmek ve software taslak defteri olarak kullanılmak üzere yaratılmıştır.

http://www.processing.org adresinden daha fazla bilgi alarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bunun yanında öğrenmenizi kolaylaştıracak Processing Türkçe başvuru kaynağı bu hafta yayına geçti: http://processing.org/reference/tr/

Bilgisayar Sektöründe Yazılım Seferberliği

Nightwalker

2000 Yılında Kurulan Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği, (TBMPO), bilgisayar sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak adına çeşitli eğitim faaliyetleri organize etmektedir. Bu çalışmaların en başında KOSGEB' le oluşturulan stratejik bir ortaklığın sonucu olarak başlatılan YAZILIM SEFERBERLİĞİ dir. Müracaat eden firmalar şu an KOSGEB'in 38 tane teşvik ve hibe imkanlarından yararlanma fırsatı bulacaklardır.

http://www.temizyazilim.org/

ieski

İnternet katlanarak artan büyüme hızıyla ve sağladığı özgürlükle büyük bir bilgi çöplüğüne dönüşüyor.

Bilinçsiz internet kullanıcıları ve art niyetli kullanıcıların yarattığı anarşi internet aracılığıyla coğrafyadan bağımsız olarak hepimizin hayatını olumsuz yönde etkiliyor.

Kılavuz: Türkçe imla denetleyicisi

m1a2

Haberi önce linux.org.tr`de okudum ve hemen kaynak sayfaya zıpladım. Kılavuz, Linux ortamında çalışan bir Türkçe imlâ denetleyicisi. İşte nicedir görmek istediğim türden bir proje :) Umarım sayıları artar. Haberi hiçbir test yapmadan yazıyorum (arka plânda download devam ediyor), çünkü Türkçe`nin kendine has problemleriyle uğraşmaya yönelik her teşebbüs kutsaldır ve (Sabancı üniversitesinde çalışan ?) proje geliştiricilerini de kutluyorum ;)

Mac OS X icin Ext2 Dosya Sistemi Sürücüsü: fuse-ext2 v0.0.2

anhanguera

Selam,

yaklasik 1 sene once mac book satın almıştım, ve tabiki slackware kurdum. Ancak mac osx den linux bolumune ulasamamak, ve her seferinde linux'u acip macos tarafina birseyler kopyalamaya calismak biraz can sıkıcı olmaya baslamisti.

iste bu yuzden, fuse-ext2'yi yazdim. bu yazilimin amaci macosx uzerinde diger bolumlerdeki ext2fs'leri otomatik olarak mount etmek. su an on tanimli olarak 'read-only' destegi ile aciliyor, 'write' destegi de var olmasina ragmen, normal kullanicilar icin cok da eglenceli sonuclar dogurmayabilir ;)