Mac OS X icin Ext2 Dosya Sistemi Sürücüsü: fuse-ext2 v0.0.2

0
anhanguera

Selam,

yaklasik 1 sene once mac book satın almıştım, ve tabiki slackware kurdum. Ancak mac osx den linux bolumune ulasamamak, ve her seferinde linux'u acip macos tarafina birseyler kopyalamaya calismak biraz can sıkıcı olmaya baslamisti.

iste bu yuzden, fuse-ext2'yi yazdim. bu yazilimin amaci macosx uzerinde diger bolumlerdeki ext2fs'leri otomatik olarak mount etmek. su an on tanimli olarak 'read-only' destegi ile aciliyor, 'write' destegi de var olmasina ragmen, normal kullanicilar icin cok da eglenceli sonuclar dogurmayabilir ;)

bugun itibari ile usb stick ve hardiskim 'automount' oluyor ve istedigim gibi erisebiliyorum. paylasmak istedim, dilerim baska birilerinin de isine yarar. bu yazilim pek tabiki linux altinda da kullanilabilir, fakat kim boyle bir sey ister bilemem ;)

http://alperakcan.org/projects/fuse-ext2/
http://sourceforge.net/projects/fuse-ext2/

http://downloads.sourceforge.net/fuse-ext2/fuse-ext2-0.0.2.dmg
http://downloads.sourceforge.net/fuse-ext2/fuse-ext2-0.0.2.tar.gz

# svn co https://fuse-ext2.svn.sourceforge.net/svnroot/fuse-ext2/trunk fuse-ext2

http://alperakcan.org/documents/slackware%20linux%20on%20macbook

saygilar,
alper akcan.

Görüşler

0
ustun
aylardir aradigim buydu :) sag ol.
0
experience
hastaninim abi :)
0
3lobyte
Elinize emeğinize sağlık.
0
Tarık
al sana faideli çalışma, linux kerneline java bidi bidisi yapmaktan iyidir...
0
anhanguera

selam,


bugun farkettim ki, bazen harddisk mountu gidiyor bir sekilde. sebebini anlamadim, kac gundur boyle bir sorun olmamisti (macfuse u update ettikten sonra basladi). mac os kullanan ve deneyen arkadaslar olursa geri bildirim yapabilirler mi?


bir de sanirim svn deki kodda bu problemi cozdum (fuse versioyonundan kaynaklandigini dusunerek bir iki degisiklik yaptim, su an bende problem olmuyor), svn den kullanmak daha stable olabilir.


alper akcan.
0
rimbi
Elinize sağlık. Temiz de bir kod olmuş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nanoweb, PHP ile web sunucusu

butch

Niye sorusuna "Ağırlıklı olarak web uygulamaları için geliştirilmiş bir programlama diliyle web sunucusu yazma fikri çok komik" diye cevap vermiş programın yaratıcısı. Evet, Nanoweb PHP ile yazılmış, PHP, CGI, SSL, Mysql destekleyen bir web sunucusu. Fikrin komikliği kadar aslında programın gayet ilgi görmesi ve modüler yapısı sayesinde hızla gelişiyor olması da komik. Bir inceleyin derim.

TÜRKİYE yarı finalde! En büyük TÜRKİYE!! (Kendi PDF`ini Kendin Yap)

SHiBuMi

Yazının başlığı "Kendi PDF'ini Kendin Yap" olacaktı ama bu coşku içersinde bu başlığı atmak ayıp olurdu :) Çok büyük bir başarı, herkese kutlu olsun.

Herhangi bir uygulamayla hazırladığınız dokümanları, resimleri, sunumları, elektronik tabloları ve yazıcı çıktısı alınabilecek hemen her türlü nesneyi yine bu uygulama içinden ücretsiz ve Türkçe olarak PDF’e dönüştürebilmek ilginizi çeker mi? Çekiyorsa bu yazıyı okumaya devam edin.

OpenOffice.Org 1.1.4 çıktı!

qorkem

OpenOffice.org 1.1.4 ün İngilizce stabil sürümünü resmi sitesinden indirebilirsiniz.

NVU - web tasarım aracı

anonim

Artık Linux için de Frontpage ve Dreamwever gibi WYSIWYG web sitesi hazırlamayı sağlayan bir program var. Kahramanımızın adı NVU.
Her ne kadar henüz download aşamasına bile gelememiş olsa da GPL olması açısından önemli bir adım.

Not: Ben yine de Quanta'yı öneririm. :)

StarLogo programının yeni sürümü duyuruldu

ahmetozdemir

MIT Media Lab tarafından geliştirilen simulasyon dili StarLogonun son sürümü Preview 4.1 duyuruldu. Açıklamaya burdan ulaşabilirsiniz.