Google OpenOffice.org'a da El Atıyor!

0
innaw
Ekim başında Google'ın online tablolama ve metin işleme işi için Sun ve OpenOffice ile anlaşma yaptığı açıklanmıştı. Yeni gelişmelere hazır olun çünkü Google, OpenOffice.org'u daha da iyileştirmek için programcılar arıyor!

Google'da açık kaynak yazılımlardan sorumlu Chris DiBona, "Biz de Google'da güzel açık kaynak yazılımlar kullanıyoruz ve açık kaynağı rekabet edebilir seviyede tutmak istiyoruz" dedi.

Kaynak

Görüşler

0
yilmaz
google en azından temel ofis işlerini webden yapabilmek için boyle bir işe girişmiş olabilir. ozellikle bu ajax vs.. ile belli mi olur artık datalarımızı webde tutup istediğimiz yerden işlermizi yapacağız.
0
FZ
"Datalar" demesek, "veriler" desek. "Data", "datum"un çoğulu.
0
bm
Ya bu isler ne komik? Ben veri dedigim zaman 'butun veriyi sunucuda tutmaliyiz' filan gibi cumleler kurdugumu farkediyorum bazen. 'Verileri sunucuda ...' olacak degil mi? Herhalde bu da data'dan geri tercume. Bu veri nereden turetilmis? Vermekten mi?
0
FZ
"Bütün veriyi" lafı bana çok saçma gelmiyor, ne bileyim "bütün bilgiyi" ile "bütün bilgileri" sözlerinin aynı gelmesi gibi. "Veri" sözcüğü nereden gelmiş bilmiyorum, "verili" lafından mı ama tabii "given" sözcüğü diye düşününce garip oluyor. Latince mi "datum" lafı, o demek tam olarak Latince onu da bilmiyorum...
0
bm
Tabii OED de acik degil. Ama wikipedia biliyor bunu: http://en.wikipedia.org/wiki/Data
0
sefalet
Türkçe'de bir şeyin çoğulunu belirtmek için ek kullanılır.Veri dediğimiz zaman tekil nesne anlaşılır."Veriler" dediğiniz gibi kullanılmalı.Datum latince bir sözcük.Halbuki kullandığınız biçim yanlış değildir Türkçe kurallarına göre.Ama yabancı dilden aynen alma durumu olduğu için bizde genel uygulama olarak, gelen sözcük çoğul anlamı taşıyor ise sizin kendi dilinizin kurallarını uygulamada ve kullanırken ler-lar çoğul eki getirmeniz doğru olmasına rağmen yanlış hale geliyor.

http://www.site.uottawa.ca/~oren/pubs/2005/T02-02-BOTO.pdf

güzel bir makale.

http://www.byegm.gov.tr/seminerler/mardin_viii/mardin_15.htm

Bu da yanlışın yanlış doğurmasına örnek.
0
ttk
Merhaba
Blog yazmak için kullanılan editör oldukça marifetli (bana göre :), aslında belki o kadar da değildir ama), dediğiniz gibi yollarla daha da marifetlisini yaparlarsa epey iş görebilir.
0
sametc
yanlış hatırlamıyorsam fazlamesai ekibinin karakutu gibi birşeyi vardı :P ama neydi tam hatırlamıyorum.... sanırım ofisle ilgili birşeydi...
0
Soul Reaver
Google çok büyük olacak günün birinde çook işte buraya yazıyorum. Olunca soul reaver yazmıştı dersiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yaz Tatili Önerisi: Açık Kod Modeli İle Kodlayın ve 4500$ Kazanın

FZ

Google yine yapacağını yaptı. Tüm dünyadan yazılım geliştirmeye hevesli öğrencilere çağrı: Yazın ne yapıyorsunuz? Oturun açık kod modeliyle bir yazılım geliştirin ve 4500$ kazanın.

Tek yapmanız gereken Summer of Code başvurusunda bulunmak ve önerilen fikirlerden birini seçip bunu uygulamak. Tabii ki öyle başı boş bırakılmayacaksınız, başvurusu kabul edilen her programcı bir "koç" ile birlikte çalışacak ve ona karşı sorumlu olacak. Sorumlu olacağınız kişi ise FreeBSD, The Apache Software Foundation, The Perl Foundation, Lisp NYC, OpenOffice, Wine, Google gibi kurumlarda/projelerde çalışan deneyimli programcılar olacak.

Merak ettiğiniz sorular varsa burada sorabilirsiniz (tabii FAQ belgelerini okuduktan sonra).

Eylül döneminde okullar açıldığında ve arkadaşlarınız, hocalarınız "yazın ne yaptın" dediğinde onlara verecek çok sağlam bir cevabınız olsun ;-)

Google, Microsoft'a Resmen Savaş İlan Etti

linker

Google, ücretsiz online tablolama ve metin işleme yazılımı yapacağını ve Microsoft'un bu piyasadaki rakibi olacağını doğruladı.

Google appliance var mı isteyen?

sundance

Meşhur donanım sitelerinden AnandTech, bir müddettir beklediği Google Search Appliance'a sonunda kavuştu.

Google'ın nasıl bu dünyanın dışından tasarımlar yaptığını veya kolay kullanım/problem giderme için düşündüğü detayları görmek, ya da sitesinde bu sistemi kullanmak isteyenlere şiddetle öneririm.

Symantec Mail Security Appliance'ın kurulum için klavye, monitör ve (burası önemli) belli bir marka USB CD-Rom istediğini düşünürsek, gerçek bir appliance nasıl olur görmek onlar için de iyi olabilir ;)

Google OS Senaryoları

anonim

Efsane dağıtımı Turkix ve SimpleKDE'nin kurucusu Emre Sokullu'nun Slashdot ve Digg'de ses getiren makalesine göre, Google, Windows Vista'nın Live.com baskısıyla bir Google OS projesine girişebilir (yorumlardan görüldüğüne göre, girişilmiş olunabileceği bile söyleniyor!). Emre 3 senaryoyu ele alıyor.

Google'da helikopter avı!

sundance

Daha önce de Google Maps'de askeri üslerle ilgili görüntülerin çıkabildiğini haber yapmıştık.

Bu sefer Register.com'un bir şakası/haberi üzerine Google meraklıları, siyah askeri helikopter avına çıkmışlar.

Onlarca yıldır, haberalma teşkilatlarının kullandığı teknikleri sokaktaki adam kullanınca haber oluyor. Demek ki adamın köpeği ısırması hakkaten haber oluyormuş ;)