Google Pack

0
Skeleton

Google amca artık bilgisayarımıza ücretsiz programları yüklememizde de yardımcı olcak :)

"What is the Google Pack?
Google Pack is a free collection of essential software from Google and other companies. The software in the Google Pack helps you browse the web faster, remove spyware and viruses, organize your photos, and more. Learn more about each of the programs in the Google Pack."

Daha fazla bilgi için tıklayın.

Görüşler

0
Chriseba
google'dan gene oldukça faydalı bir uygulama. windows güvenlik merkezi'ne benzeyen bir mantık ile çalışıyor sanırım. haberi okurken linux'teydim windows'a geçtiğimde denemeden edemeyeceğim...
0
ttk
Her ne kadar XP'nin kendi firewall'u varsa da bir de pakete bedava firewall ekleselermiş daha iyi olacakmış. Bu arada benzer alanlarda bedava ve/veya açık kaynak kodlu program üretici/yazarları bu işe tepki verebilir gibi geliyor bana.
0
tongucyumruk
İçimden bir ses Google'ın Windows'a bir anlamda paket yönetimi denen kavramı getirmeye çalıştığını söylüyor. Programlarınızı google'ın paket yöneticisiyle kuruyor, sonra da yenisi çıktıkça paket yöneticisinin arayüzünden güncelliyorsunuz. Tanıdık geldi mi? Not: Hala Google'ın dünyayı ele geçirmeye çalışmadığını iddia eden var mı?
0
ttk
Merhaba

Ele geçirip ne yapacaklar ? :)
Daha doğrusu durumun böyle olduğunu düşünenler Google'un ne gibi bir niyete sahip olduğu fikrine sahipler ?
0
cbc
> İçimden bir ses Google'ın Windows'a bir anlamda paket yönetimi denen
> kavramı getirmeye çalıştığını söylüyor.

Paket yönetimi ile g-mail'i birleşir ise hoş senaryolar olabilir:

* e-posta ile yazılım kurulumu: kişilerin g-mail hesaplarına
yolladığım bir e-postada "install firefox-2" yazınca o kişilere
google pack içerisindeki firefox 2 yüklense...

* babamın bilgisayarında hangi yazılımların kurulu olduğunu anlamak
için bir e-posta yollasam, olmayan programlar kurulsa

* sadece ücretsiz değil de paralı yazılımları da kurabilsek. mesela
paypal ile microsoft'a 99$ yollayayım, otomatik olarak evdeki pcme
ms office kursa

> Programlarınızı google'ın paket yöneticisiyle kuruyor, sonra da
> yenisi çıktıkça paket yöneticisinin arayüzünden
> güncelliyorsunuz. Tanıdık geldi mi? Not: Hala Google'ın dünyayı ele
> geçirmeye çalışmadığını iddia eden var mı?

ele geçirmiyor. biz kendi ellerimiz ile veriyoruz!


0
Chriseba
bence google bu şekilde her hizmeti deneyerek bir işletim sistemi için temel oluşturuyor. zaten google'un da linux tabalı bir işletim sistemi hazırladığı biliniyor. bu tür servisleri henüz "beta" aşamasında tutup, işletim sistemiyle beraber sınırları da zorlayarak olayı bitirecekler ama genüz google talk veya google earth'ün linux sürümünü bulabilmiş değilim...
0
ttk
Merhaba

Beta'lıktan çıkarsa servis çok şaşarım :)
Paketteki hiç birisi beta olmayan programları kurulduktan sonra güncellendikçe gerektiğinde indirecek güncelleme programı ve Firefox ile IE için iki ayrı toolbar hariç beta'lık bir şey yok ortada ama adı Beta. Bu arada unuttum, Google Earth da var, o da tartışmasız beta :)
Google ilgilileri bu "Beta" kelimesine hayranlar galiba.
0
mow
program bir yerden patlarsa "abi beta işte olur" denmesi için olabilir.
0
anonim
Beta olduğunda sorumluluk kabul edilrmez. o yüzden olsa gerek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux için Google Desktop

parsifal

Linux için Google Desktop aramızda...

Google Urchin

cbc

Google bünyesindeki Urchin ağacı sonunda meyvesini verdi. Google Analytics adındaki bu Google servisi temelde bir ziyaretçi sayacı. Google'ın dünyayı ele geçirmesine yardımcı olacak bu araç web sitenizin nereleri daha çok ziyaret ediliyor, nerelerden ziyaretçiler geliyor gibi verileri toparlamanıza yardımcı oluyor hatta aynı anda Google da toplamış oluyor.

Kullanmaya başlamak için sitesine giriş yapıp ürettiği kodu kendi sayfalarınıza eklemeniz gerekiyor.

Microsoft vs. Linux

Soulblighter

Google'da en çok aranan kelimeleri karşılaştıran "Google Fight" sitesinin sonuçlarına göre Google'da "Linux" kelimesi, "Microsoft" kelimesinden daha çok aranmış. :) Tam sonuçlar ise http://www.googlefight.com adresinde.

Google'la eğlenmenin 55 yolu!

larweda

Internet'teki google ve arama motorları hakkında başarılı bloglardan biri olan Google Blogoscoped'un yazarı Philipp Lenssen'in yazdığı Creative Commons'la lisanslanmış "55 Ways to Have Fun With Google" adlı kitabı, kitap için yapılmış www.55fun.com sitesinden indirilmeye sunulmuş (Sadece ingilizce indirilebiliyor). Kitap her ne kadar kimilerine gereksiz ve anlamsız gelecek bilgiler toplamı olsa da, gerçekten eğlenceli detaylar barındırıyor. Göz atabilirsiniz.

Google Hikayesi

anonim

Google Hikayesi, Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin'in Stanford Üniversitesi'nde Google'ın ilk temellerini attıkları günlerden başlayarak, Google'ın kuruluşunu, gelişimini ve kurucularının başlarından geçen olayları anlatan bir kitap. 2005 yılında ABD'de yayınlanmış ve 2006 yılının başından itibaren Türkçe çevirisi ülkemizde yayınlanmaya başlanmış.