Google Urchin

0
cbc
Google bünyesindeki Urchin ağacı sonunda meyvesini verdi. Google Analytics adındaki bu Google servisi temelde bir ziyaretçi sayacı. Google'ın dünyayı ele geçirmesine yardımcı olacak bu araç web sitenizin nereleri daha çok ziyaret ediliyor, nerelerden ziyaretçiler geliyor gibi verileri toparlamanıza yardımcı oluyor hatta aynı anda Google da toplamış oluyor.

Kullanmaya başlamak için sitesine giriş yapıp ürettiği kodu kendi sayfalarınıza eklemeniz gerekiyor.

Görüşler

0
cbc
"hedef" ve "hedef yolu" sayfaları üzerinden kaç ziyaretçinin müşteri olma yolundan döndüğünü takip etmenizi sağlayabiliyor.

hedeften kasıt mesela "checkout", yoldan kasıt ise "addtochart" mesela.
0
darkhunter
Google'a trafik bilgimin gitmesinden rahatsız olmuyor değilim, ama öyle bir süsleyip sunmuşlar ki kullanmaktan alamıyorum kendimi. Google'ın tüm servislerinde olduğu gibi... Bu şirket bir gün dünyayı yönetebilir! Evet, ciddiyim. Bu konuda çok da başarılı olacaklardır. Geleceksin, trafik bilgilerini bana vereceksin ve bundan mutluluk duyacaksın. Bunu ancak google yapabilirdi. Hepimizi zombi mi yaptılar acaba?
0
yilmaz
yaw ms gibi değil google. gıcık kapamıyorsunki ne yapsalar bir sempatiyle bakıyoruz.
0
simor
Evet hep söylerim son 20 yılı, intel ve ms in teknolojiyi bilinçli olarak geri götürmesini seyrederek geçirdik.
Bir çok insan bunun bilincindeydi ve doğrusunun ne olduğunu biliyorlardı ama iletişim cihazları gittikçe karmaşıklaşıyordu ve insanlar bundan korkarak, daha az komplike veya basit (??) görünene yöneldiler. Kaybettikleri zamanın farkında değillerdi.
Şu anda windows nesli masaüstü ile oynamaktan daha ileri birşeylerin varlığından haberdar oldular.
Google ise bu karmaşık teknolojiyi kendi tarzıyla bize sanki bir babanın çocuğuna oyuncak alıp çocuktan evvel ambalajını açarak oynaması gibi iyi niyetli ve zevkle sunuyor. Uzun süre müptelası olacağız gibi görünüyor. En azından bizde büyürsek çocuğumuza aynısını yapabileceğiz.

Ben sevdiğim kadına, sen hangi çiçeği seviyorsun diye sormam kendi söylemezse. Benim en sevdiğim çiçeği alırım. Belki buda böyle birşey.

0
cbc

Ben sevdiğim kadına, sen hangi çiçeği seviyorsun diye sormam kendi söylemezse. Benim en sevdiğim çiçeği alırım. Belki buda böyle birşey.

sorulmaz zaten böyle şeyler, bilinir ;)

0
simor
Bilmek... Kadınlar ile ilgili üzerinde kullanmaya korktuğum bir kelimedir :)
0
butch
Google tarafından yakın zamanda alındığı iddia edilen alan adları listesi.
0
simor
.tr uzantısı alan adı olanlar denedi mi acaba? .com sitesi çalışırken .tr sitesinde yaptığım denemede tracing unknown error veriyor.
0
desenturk
ben denedim çalışıyor.
0
simor
Evet şimdi geldi. İlk yaptığım hemen bağlantı kurmuştu raporları vermesede. O yüzden şüphelendim sorayım dedim teşekkürler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Gmail ile Chat'i Birleştirdi

Skeleton

Google, Gmail kullanıcalarının ayrı bir chat programı gerektirmeden diğerleri ile metin mesajları gönderip/alabileceği bir servis olan Gmail Chat'i duyurdu. Bu yeni özellik ile Gmail içerisinde nerede olursanız olun, kontak listenizdekilerin durumunu görebilecek ve onlarla konuşabileceksiniz. Bunun yanında yaptığınız görüşmeleri Gmail hesabınıza kaydetme özelliği de mevcut.

Google Ventures, Google'dan risk sermayesi

akoguzh

Google ne yapsa olay oluyor. Bu sefer yeni bir hizmet veya yazılım değil direk olarak 'next big thing' i gerçekleştirme potansiyeli olanları desteklemek (yada küçükken yutmak) amaçlı risk sermayesi fonunu duyurdular.

http://googleblog.blogspot.com/2009/03/googles-newest-venture.html
http://www.google.com/ventures/

GoogleMaps: Casus aracı mı?

sundance

Her yeni hareketi ile bizleri şaşırtmaya devam eden Google, bu sefer de GoogleMaps ile inanılmaz bir iş başarmış.

Benzerlerinden çok daha hızlı sonuç üreten ve Ajax Teknolojileri sayesinde interaktif çalışan haritalar üzerinde, özellikle Amerika başta olmak üzere bir çok bilgi edinebiliyor, en yakın tren istasyonunu , ya da belli bir adresten belli bir adrese araba ile nasıl gidilir gibi bilgilere kolayca ulaşabiliyor.

Bu güzel servisin kullanımına en iyi örneklerden biri ise Craiglist.org'un (Emlak listeleri sitesi) GoogleMaps'le birleştirilmiş hali.

Ama daha yaratıcı bir kullanım alanı ise askeri havaalanlarındaki stealth bombardıman uçaklarını 1 2 3 4 ve hatta Ufoları tespit etmek. ;)

Google'dan Sosyal Fon

parsifal

Küresel yoksulluk, enerji ve çevre gibi sosyal konularda yapılacak araştırmalar için Google fon oluşturmaya karar verdi.
Fonun, halka arzlardan elde edilen gelirin %1'inin aktarılmasıyla oluşacağı, bu payın şirketin yıllık karının %1'ine denk geldiği belirtildi.

Kaynak: 13 Ekim 2005 Cumhuriyet gazetesi s.13

Go 1.8 ile milisaniyeden kısa süren çöp toplamalar

tongucyumruk

Google'ın 2010 yılında, tam da biz çıkarıldığı günü gönül rahatlığıyla kutlayamayalım diye 10 Kasım'da duyurduğu programlama dili Go, bu sıralar yazılım geliştirme dünyasını ciddi biçimde sallıyor.

Generic'lerin eksikliği, hata yakalama konusundaki pek çok insana itici gelen yöntemleri gibi sebeplerle Go çok tartışılan bir dil olsa da herkesin kabul ettiği bir yönü var: Performans!...