Grafik içinden kod çalıştırma saldırılarıyla ilgili

0
Yns_
Bir süredir Türkiye'de ve dünyada "hekır"ların ve "skript kidi"lerin rağbet gösterdiği , IE’nin üstün (!) yorumlama zekası sonucu oluşan XSS açıklarına karşı bir PHP sınıfı hazırladım.

Saldırganın biri herhangi bir grafik dosyasını hex editörün biriyle açıp, genelde MIME kontrollerinde bakılan ilk birkaç karaktere kadar olan(örneğin:GIF892A) yere silip yazdıgı kodlar Internet Explorer 6′da maalesef icra ediliyor. Bu yolla JS kodları çalıştırılarak grafiğin yüklendiği yerden cookie bilgileri çalınabilir.

Betik, GD kütüphanesiyle gelen grafiği hafızasına alıyor. İçeriği düzenleyip tekrar oluşturuyor ve kaydediyor. Kayıt işlemi yapılırken arka planda zararlı olabilecek kodlar dikkate alınmıyor ve sorun kökten çözülüyor.

Bunun dışında kod düzenleme ile yapılabilecek saldırılar da bertaraf ediliyor.Örneğin, Apache’nin eski versiyonlarındaki xx.php.gif gibi dosya yüklemelerinin PHP olarak yorumlanması sonucu oluşan zayıflıklarda grafiğin yeniden üretilmesi kısmında çözülüyor.

Ayrıca betiğe imza özelliği de ekledim. İsterseniz her gelen grafiği kayıt etmeden sağ alt köşeye ufak puntolarla sitenizin adını yazdırabilirsiniz. İndirmek için : secureimg.rar

PHP

Görüşler

0
anonim
Elinize sağlık
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP ile Güvenlik Odaklı Programlama

FZ

PHP Güvenlik Konsorsiyumu tarafından hazırlanmış olan PHP Security Guide, derli toplu şekilde PHP kullanan programcılara güvenlik odaklı programlamayı nasıl yapabileceklerini, dikkat edilmesi gereken şeyleri, saldırı yöntemlerini ve tedbirleri anlatıyor.

Nahoş sürprizlerle karşılaşmaktan hoşlanmayan programcıların başucu kaynaklarından biri olabilecek gibi görünen bu belge dileriz ilgili insanlar için faydalı olur, hatta Türkçeye çevrilse daha çok insan faydalanabilir.

PHP5, Zend ve soru işaretleri(m)

junkie

PHP5 ile ilgili dökümanlar çıktıkça meraklandım ve Beta versiyonları ile içine daldım. Ama içine girdikçe, daha fazla soru işareti kafamda yer bulmaya başladı. Özellikle Zend'in yaptığı anketin sonuçlarını açıklamasından sonra.

Acaba Zend PHP5 stratejisi ile ilgili hata mı yaptı? Ya da bu kadar köklü bir değişim böyle bir adımı mı beraberinde getirmeli? Bilemiyorum...

PHP´nin Türkiye´deki evini ziyaret ettiniz mi?

anonim

Yaklaşık bir seneden beri Türkiye'deki PHP kullanıcılarına Türkçe kaynak yaratmak ve hepsini tek bir çatı altında toplayıp bir topluluk oluşturmak amacıyla faaliyet gösteren Türkiye PHP Grubu, altyapısını son günlerin popüler ismi PHP-Nuke ile yenileyerek taze bir güç kazandı. Türkiye PHP Grubu olarak, özellikle serbest-kod hareketine sempati duyanları ve bu hareketin bir ucundan da kendileri tutmak isteyenleri sitemize katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Tica:TK: İlla ki Web Üzerinde Çalışacak!

tongucyumruk

Tica:TK Web uygulamalarının en büyük sorunu olan süreksiz bir bağlantı tipine sahip http protokolünün dezavantajlarını giderme amacı güden bir framework. Benzerlerine oranla en büyük farkı ise sadece Javascript ve PHP ile bu işi hallediyor olması.

PHP 5 Ciddi Geliyor

pulsar

Yeni çıkacak olan PHP sürümünde bir çok nesneye yönelik programlama özelliği mevcut. PHP 4.x.x sürümleri ile PHP 5'i C/C++ gibi görenler bile var. Web scripting dillerinin en iyi kullanıcı gurubuna sahip dili artık ikinci devrine girdi diyebiliriz.

Bilgi için: PHPBuilder