GTK Sözlük 2.0

0
anonim
Uzun süredir bir değişiklik yapılmayan gtksozluk, 2.0 sürümü ile oldukça değişerek geri döndü. Bu sürüm en önemli gelişme GNOME kitaplıkları kullanılmadan sadece GTK2 kitaplığı kullanılarak yazıldı. Görüntüsü değiştirildi. Araması oldukça hızlandı. Uygulama ve ekran görüntüsü www.linuxprogramlama.com adresinde bulunmaktadır.
gnu

İlgili Yazılar

Bu Bilgiyi Barkodlasak da mı Saklasak, Barkodlamasak da mı Saklasak?

barbaros

Arkadaşlarınızla gezerken bir pastaneye uğradınız. Yediğiniz pasta o kadar lezizdi ki, aşçıdan tarifini isteme gafletinde bulundunuz. O da haklı olarak bu işten para kazandığını, tarifi size verirse aç kalacağını söyledi. Damak zevkinize bir yenilik daha katacaktınız, ama olmadı.

Günümüzde bilginin en büyük dağılım kanallarından biri, şüphesiz internet. İnternet ile bir şekilde ilişkisi olan herkes, reklam amacıyla ücretsiz sağlanan e-posta adresleri, ücretsiz web alanları gibi birkaç istisna alan dışında bir çok hizmetin, bilgisayarda kişisel ya da ticari kullanım amacıyla edinilen programların, fotoğraf ve haber arşivi gibi "aslî" bilgi kaynaklarının ücrete tabî olduğunu bilmektedir. Okumakta olduğunuz yazı, bu örnekler arasında yer alan "ücret karşılığı kullanılan program"ı kendisine konu edindi. İnternet üzerinde, her ay çıkan bilgisayar dergilerinin cd eklerinde, çeşitli kitapların yanında verilen cdlerde bir çok program bulunmakta, ancak bu programların yaklaşık %95'i, aslında belli bir ücret karşılığı satılmakta olup, bu ücret ödenip programın kaydı yapılana kadar belirli sayıda, belirli gün kısıtlamasıyla, belirli fonksiyonların devre dışı kalması zorunluluğuyla kullanılabilme gibi kısıtlamalarla dağıtılan reklam sürümleridir.

Ruby slaytları

m1a2

Ruby hakkında şöyle dört başı mamur bir tanıtım yazmayı çok zamandır düşünmekteyim , fakat yazının gerektirdiği fazlamesaiyi bir türlü denk düşüremedik. Son yıllarda tanıştığım en zarif açık yazılım ürünlerinden biri olan bu betik dilini madem ki teferruatıyla mercek altına alamıyoruz, şimdilik vur-kaç operasyonlarıyla yetinelim. Ruby`yi denemiş ve beğenmemiş veya denemeden beğenmemiş olabilirsiniz (sizi gidi piton`cular sizi :) fakat bir şeye eminim ki kendisini `programlama dilleri delisi` olarak tanımlayan Ruby`nin geliştiricisi Yukihiro Matsumoto`nun (a.k.a. MATZ) 2002 Ruby konferansında yaptığı şu nefis sunuları çok çok beğeneceksiniz: Sunu 1, Sunu 2. Üstadın dediği gibi `Be Minor, Be Cool`

Syllable 0.6.1

Titus

Özgür yazılıma gönül veren geliştiricilerin sayısının artmasına paralel olarak açık kaynak kodlu işletim sistemlerinin sayısı da artıyor. Syllable da bu sistemlerden birisi.

Hızı ve kullanım kolaylığı ile kullanıcının başını döndüren Syllable'ın tek dezavantajı hala geliştirme aşamasında olduğu için çoğu uygulamada yetersiz kalmasıdır. Detaylı özelliklerini inceledikten sonra mevcut dağıtımınıza alternatif olarak düşünebilirsiniz.

Bu Akşam IRCde Online Knoppix Semineri

sundance

Gürkan Şengün tarafından organize edilen Learning on IRC seminer dizisinde bu akşam Türkiye saati itibariyle 23:00'da Sundance Knoppix üzerine bir seminer verecek.

irc.freenode.net'de #knoppix kanalında gerçekleşecek seminer hakkında saat 22'den itibaren aynı sunucudaki fazlamesai kanalından bilgi alabilirsiniz. (saatte bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama sunum kanalı değişebilir). İngilizce olarak yapılacak sunum yaklaşık bir saat kadar sürecek anlatım ve soru-cevap bölümlerinden oluşacaktır.

Gnu Build Sistemi Kullanımı

anonim

GNU Build Sistemi kullanımı (Makefile dosyaları oluşturma, autoconf ve automake ile işlemleri otomatik hale getirme vb.) hakkında ufak bir belge hazırladım. İlgilenenler için adres:
http://murat.debian-tr.org/doc/build şeklindedir.