Haber Turu

0
Nightwalker
Dünya aslında sandığımızdan hızlı dönüyor. Bütün bu koşuşturmacanın arasında tek tek bütün haberleri takip etmek mümkün değil. Ben de bunun için, Conan biraderden ilham alarak bir haber turu yapmaya karar verdim. Haber Başlıkları : Güvenlik Duvarınızın Sesi Nasıl Geliyor, Yeni Başlayanlara Hazır Linux: Cobind, Bilişim Yaz Kampı, Momentler yardımıyla Optik Karakter Tanıma, Türkçe GPL Wiki Yazılımı : Wiksis, Açık Kodda İş Bulmak. Ayrıntılar içeride...
Güvenlik Duvarınızın Sesi Nasıl Geliyor ?

Güvenlik duvarınızın aktivitelerini yalnız loglarla değil seslerle takip etmek ve klavyenizdeki ledlerde görmek istiyorsanız bu ilginç makaleye bir göz atmakta fayda var.


Yeni Başlayanlara Hazır Linux: Cobind

GNU/linux a yeni başlayanları ve Windows'dan göçmenlerini hedefleyen Cobind ın 0.2 sürümü hakkındaki incelemeyi burada bulabilirsiniz.


Bilişim Yaz Kampı

Türkiye’de ilki 2003 yılında yapılan yaz kampı çalışmalarının bu yıl ikincisi düzenleniyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi kampüsünde 5 Temmuz-1 Ağustos 2004 tarihlerinde yapılacak yaz kampında, Java ve Linux odaklı eğitimler verilecek. Ayrıntılı bilgi http://www.bilisimyazkampi.com/ sitesinde


Momentler yardımıyla Optik Karakter Tanıma

OCR programlarının nasıl çalıştığını hiç düşündünüz mü ? Yada kendi OCR programınızı yapmayı. Meraklıları için bu konudaki az sayıdaki türkçe makalelerden birini burada bulabilirsiniz.


Türkçe GPL Wiki Yazılımı : Wiksis

Wiksis 10Kb lik tek bir PHP dosyası.MySQL kullanmadan, sadece PHP kurulu tüm bilgisayarlarda wiki sistemi kurabilmeniz için en kolay çözüm. Üstelik tablo ve resimde destekliyor! Wiksis 1.0 "Punkt", PHP'nin dosya oluşturma komutlarını kullanmadan wiki sayfa dosyalarını oluşturduğundan(!) hosting firmanızın kısıtlamalarıyla bile çalışabiliyor. Ayrıntılı bilgi Cyrocom da.

Açık Kodda İş Bulmak

Yazılımcılığın en güzel yanlarından biri herhengi bir ülke ve hatta kıta sınırından bağımsız olarak çalışabilmek. Açık Kod felsefesiyle çalışan bir şirkette iş bulmakla ilgili bu makale ilginizi çekecektir.

Not: Eğer yanlış hatırlamıyorsam değerli FM editörü sundance da bu tip uluslararası yazılım işleri yapıyor. Hani diyorum ki bu konuda türkçe bir Nasıl belgesi olsada bizlerde faydalansak :)
gnu

Görüşler

0
mentat
bu sekilde haberler guzel de, yorum yazmak zor. neysem, acik kodda is yazisini okudum. cok mantikli geliyor kulaga bir projeye eklemlenmek, kurcalamak falan. tek sorun sourceforge'da mesela, binlerce broje, ve yuzlerce is ilani (help wanted) arasindan duzgun, akli basinda birseyler bulmak neredeyse imkansiz. tabi joker bir eleman degilseniz. genelde, hep gecen hafta acilmis projelere, super bir fikire sahip ama programlama hakkinda bu hafta bir fikri olmayan adminlerin ilanlari.

ortalama her ay bi gaza gelip, sf'e dalip sona kosarak uzaklasiyorum. belki en mantiklisi, kendine bildik bir os proce bellemek, kurcalamak falan. tabi bunun da kendince zorluklari var ya neyse, siz siz olun sf'deki help ilanlarina bakmayin derim..

gecenin bi saati canim yazmak istedi, troll muyum neyim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Muhasebeci 0.3a Kullanıma Hazır

muhasebeci

Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden GNU/Linux için GPL lisanslı muhasebe programı muhasebeci´nin 0.3a sürümü hizmete sunulmuştur.

PCI Aygıt listesinin sonu!

raistlinthewiz

Uzun yıllar boyunca Free PCI Listi oluşturan Jim Boemler listenin yer aldığı sitesini kapatmak zorunda kaldı!
Bu liste open source işletim sistemi yazanlar için önemli bir kaynak teşkil etmekteydi.
Fakat PCI-SIG, avukatları vasıtasıyla sitenin kapatılması sağladı. Nedeni ise:
Sitede kullanılan "P","C" ve "I" harfleri ve PCI logosu! Komik bir durum!

muhasebeci YTL'ye hazır

muhasebeci

Geçen yıldan beri gelişimi devam eden uygulama artık YTL destekli çalışyıor. Yapılan diğer önemli özellik ise aynı çatı altında faaliyet gösteren firmalar için hepsinin kayıtlarını ayrı ayrı tutmalarını sağlayacak "Çoklu Firma Desteği" özelliği.

Stallman ile Röportaj

FZ

"Windows XP, İnternet’e bağlandığınız zaman otomatik güncelleme sürecini başlatmak için size sorar. Ve sizin haberiniz bile olmadan “sadece size özel” bir güncelleme yapabilir. Özgür olmayan yazılımın arka kapısı da olabilir. Hindistan’daki bazı programcılar El-Kaide’nin parçası olmakla ve Microsoft kodlarının içine arka kapı koymakla suçlandılar."

"Unesco, özgür yazılımla ilgili iki şey yaptı. Bize para ve veri verdiler. Özgür Yazılım Dizini, özgür yazılımların tamamını kapsamaya yönelik bir proje. Amacımız kullanılabilir olan ve GNU/Linux sistemleri üzerinde çalışan tüm özgür yazılım paketlerini listelemek. Listeye dahil etme şartımız, tamamen özgür bir işletim sistemi üzerinde çalışmaları. Normalde, bitmemiş programları listelemiyoruz. Ancak istisna olarak, GNU paketlerini bitmedilerse bile bu durumu etiketlerinde belirterek listeliyoruz. Bu dizini ihtiyaçlarınıza uygun özgür yazılımı bulmak için kullanabilirsiniz."

"Bence Lisp en güzel ve en güçlü programlama dilidir. Lisp’de Lisp bilmeyenlerin fikir sahibi olmadıkları şeyler var. Programların veri de olabilmeleri örneğin. Basit veri yapılarınız var ve her biri bir işi genel bir şekilde yapıyor. Bunları birleştirerek veri yapıları inşa ediyorsunuz. Standart kısımlar var ve bunları istediğiniz şeyi yapmak için kullanıyorsunuz. Halbuki, 1970’lerden bu yana hakim olan programlama dilleri tasarımı ekolü “kendi veri tipini kendin tanımla” yaklaşımına dayalı ve buna göre her kullanım için özel amaçlı veri yapısı tanımlıyorsunuz. Lisp’de kendi liste yapısı tipinizi tanımlamanıza gerek yoktur. O zaten oradadır."

SOL dergisi sormuş, üstad Richard M. Stallman cevaplamış. Röportajın tamamını bu adreste okuyabilirsiniz.

Gnu Build Sistemi Kullanımı

anonim

GNU Build Sistemi kullanımı (Makefile dosyaları oluşturma, autoconf ve automake ile işlemleri otomatik hale getirme vb.) hakkında ufak bir belge hazırladım. İlgilenenler için adres:
http://murat.debian-tr.org/doc/build şeklindedir.