HaberLinux #11 Çıktı

0
butch
IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 11. sayısı çıktı. Zengin teknik içeriği ile vazgeçilmez bir Linux dergisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Not: Bir önceki sayının dağıtımında problemler yaşandığını biliyoruz. Bu kez sorun yaşanmayacağından emin olabilirsiniz.
ibm

Görüşler

0
erguven
Dergi halen elime ulaşmadı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM ve Georgia Tech Silikon Hız Rekorunu Kırmışlar = 500 GHz!

Zebani

IBM ve Georgia Teknoloji Enstitüsü 500 GHz frekansına sahip işlemci ürettiklerini ilan etmişler. Meraklıları için link:

http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/19843.wss

Tabii bunu 4.5 Kelvin gibi çok düşük sıcaklıkta gerçekleştirmişler. Son kullanıcıya ne zaman ulaşır? Böyle bir teknoloji... Böyle bir işlemci... "asfalt ağladı be!" :)

IBM'in ücretsiz ofis yazılımı - Lotus Symphony

anonim

OpenOffice ve Lotus Smart Suite türevi olarak ücretsiz ve açık kaynaklı bir ofis paketi IBM tarafından kullanıma sunuldu. Oldukça güzel. MS Ofis alternatiflerinin artması sevindirici.

http://symphony.lotus.com/software/lotus/symphony/home.jspa

IBM'den Hız Rekoru: 102 Gigabyte/saniye

tongucyumruk

Bilişim dünyasında klasikleşmiş sözlerden biridir: Bir sistem en yavaş parçasının hızında çalışır. Son yıllarda sıradışı bir artış gösteren işlemci, ekran kartı, bellek gibi donanımların sağladığı yüksek performans imkanlarına rağmen verinin depolandığı ve işlenmek üzere aktarıldığı ortam olan sabit disklerin hızında diğer donanımlardaki artışı yakalayabilecek bir artış gerçekleşmedi. Bu nedenle sabit diskler sistemlerin genel performansı üzerindeki en sıkı darboğazlardan birini oluşturmaya devam ediyordu. En azından IBM bu alana el atana kadar durum buydu...

Türkiye´nin ilk Linux ve Serbest Yazılım Merkezi Açıldı

FZ

IBM Türkiye'nin davetlisi olarak FM ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni temsilen hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık, Türkiye'nin ilk "Linux ve Serbest Yazılım Merkezi"nin açılışını dakika dakika yerinde izledik.

IBM'in basın duyurusuna göre "Türkiye'deki ilk ve tek Linux teknolojisi merkezi olan IBM Türk - Linux ve Serbest Yazılım Merkezi, şirketler, her türlü kurum ve kuruluş, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, bağımsız yazılım geliştiriciler, öğrenciler ve IBM çözüm Ortaklarının buluştuğu bir ortam olacak. Merkezde gerçekleşecek faaliyetlerden birkaçını sıralamak gerekirse: Linux eğitimleri verilecek, gerçekleştirilen tüm çalışmalar uluslararası standartlara göre belgelendirilecek, developerWorks gibi geliştiricilere yol gösteren, eğitim sağlayan belgeler bütünü Türkçeleştirilecek, Linux konusunda proje geliştirmek isteyenler için çeşitli taraflarla buluşma imkanı sağlanacak..."

Gelelim açılıştan notlara...

IBM Dünyanın En HIZLI Bilgisayarını Yaptığını İddia Ediyor

FZ

Dünyanın en hızlı bilgisayarı yarışı en yüksek gökdeleni olan şehir yarışına benziyor lider sık sık değişiyor bu yarışta.