IBM ve Georgia Tech Silikon Hız Rekorunu Kırmışlar = 500 GHz!

0
Zebani
IBM ve Georgia Teknoloji Enstitüsü 500 GHz frekansına sahip işlemci ürettiklerini ilan etmişler. Meraklıları için link:

http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/19843.wss

Tabii bunu 4.5 Kelvin gibi çok düşük sıcaklıkta gerçekleştirmişler. Son kullanıcıya ne zaman ulaşır? Böyle bir teknoloji... Böyle bir işlemci... "asfalt ağladı be!" :)
ibm

İlgili Yazılar

IBM Türkiye'deki İlk Innovasyon Merkezini Açtı

FZ

IBM dünyadaki 41. inovasyon merkezini bugün Türkiye'de açtı.

IBM Yazılım Zirvesi 2006

butch

IBM'in yazılım dünyasındaki yenilikleri ve iş dünyasına sunduğu yazılım çözümlerini tanıttığı geleneksel Yazılım Zirvesi bu yıl 20 Eylül Çarşamba günü İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek.

Fazlamesai editörlerinin de hazır bulunacağı etkinlik hakkında detaylı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.

OS/2 Tarih Oluyor

zilog

IBM'in talihsiz işletim sistemi artık tarih oluyor. IBM OS/2 satışlarının 23 Aralık 2005 tarihinde durdurulacağı duyurdu. Bu ürüne olan destek ise 31 Aralık 2005 tarihinde sona erecek. IBM, OS/2 yerine kullanıcılarına linux'u düşünmelerini önerdi.

IBM ve SOYKIRIM

redogre

Edwin Black adlı yazarın 12 Şubat 2001 de çıkan "IBM and the Holocaust" adlı kitabı, Amerika 1941 de resmen savaşa girmeden önce Almanya'ya Yahudileri ve Polonyalılar'ı fişlemekte kullanılan cihazları kiraladığını ve bu sayede Hitler rejiminin çok kısa sürede çok büyük miktarlarda insanı toplama kampına gönderebildiğini belgeleriyle sunuyor.

IBM in ürettiği makinalar sayesinde aylar sürecek demiryolundan esir taşınması işleri çok kısa sürede düzenlenebilmiş. IBM in makinaların hangi amaçla kullanıldığını bilmemesi imkansız çünkü duruma göre özel ayar gerektiren kart delme makinalarından binlercesi Almanya'ya kiralanmış. IBM mümkün olduğunca her antlaşmayı sözlü yapmış olsa da ortada çok büyük bir iddia var.

Not: Ben haberi Post Express de okuyup, internetten küçük bir araştırma yaptım. Konu gerçekten tüyler ürpertici...

HaberLinux #11 Çıktı

butch

IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 11. sayısı çıktı. Zengin teknik içeriği ile vazgeçilmez bir Linux dergisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Not: Bir önceki sayının dağıtımında problemler yaşandığını biliyoruz. Bu kez sorun yaşanmayacağından emin olabilirsiniz.