"Hacker"lar sistemlere nasıl girer... ve yakalanır!

0
anonim
Bir cumartesi günü internette dolaşırken bu hoş ve sürükleyici hikayeye rastladım. Hikaye Abednego (İncil'de bahsedilen, Babilliler tarafından esir edilen ve bir ateş duvarını yürüyerek geçip hayatta kalan bir israilli) ve Dogberry (William Shakespeare`in 'Much Ado About Nothing'deki polis memuru) takma adlarına sahip bir cracker ve sistem yöneticisi arasında geçen siber savaşı anlatıyor. Oldukça eğlenceli ve sürükleyici hikayedeki anlatılan tekniklerin çoğu (hikaye 1998 yılında yazılmış olsada ) halen güncelliğini korumakta. FM camiasının da benim gibi beğeneceğini umarım.

Görüşler

0
aragorntheelessar
olypmos'u sürekli takip eden bir kişi olarak bu yazı gerçekten çok hoşmu gitti.Yine kalitesine yakısan bir çeviri yapılmış.herkesin ilgisini çekeceğine de eminim.
0
FZ
Parola "nancy" ha! El insaf, yahu insan bir iki rakam, ne bileyim noktalama işareti falan kullanır!
0
Nightwalker
Zaten buradaki sistemde pazarlam departmanına ait ve aslında bir modemle dışarı açılmaması gerekiyor. Üstelik gerçek dünyaya ait deneyimlerim ve duyduklarım bana bu durumun çok farklı olmadığını gösteriyor. İnsanların önemli bir bölümü bırakın sözlükteki kelimeleri, kullanıcı isimlerini veye bunların rakamlarla kombinasyonlarını kullanıyorlar parola olarak.
0
sametc
böyle hikayeleri anlatan flimler yapılamazmı ?

yani antitrust mesela boyle bir flim degil ama guzel bir hikaye idi :) hatta o flimde ciddi bir acık kaynak savunucusu olan bir cekik gozlu arkadas olduruluyor idi ;) ve şirket başkanını oynayan tim robbins'de ciddi bir şekilde bill gates'e benzetilmişti... ;) yani gercekten oyleydi sanırım...

boyle hikayelerin flimlerini cekseler ne kadar guzel olur... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'de Elektronik İmza Sonunda Başlıyor

anonim

Türkiye'de ıslak imza ile aynı hukuki sonuçları doğuracak elektronik imza (e-imza) dağıtımı başlıyor.

Türkiye'de e-devlet uygulamalarının gelişmesini sağlayacak olan elektronik imzada (e-imza) geri sayım başladı. Sektörde faaliyet göstermek üzere Telekomünikasyon Kurumu’na başvuran 3 firmadan biri olan Türktrust, istenilen şartları karşılayarak kurumdan yetki belgesi aldı.

Kaynak: http://www.hurriyetim.com.tr

Gelmeyin Microsoft`un Üstüne :)

sundance

Love Bug, Kournikova gibi virus/worm saldırılarından illalah diyen Amerikan Hava Kuvvetleri, Microsoft`un hazırladığı Outlook Security Patch`e resmi olarak gülmek için bir rapor hazırlıyor!!!

Bilindiği üzere yollanan e-maildaki Visual Basic kodunun çalıştırılması sayesinde yayılan bu virüsleri durdurmak için Microsoft bu tür kodların çalışmasına izin vermesi için kullanıcının onaylayacağı bir window çıkartma yolunu seçmişti.

Virüslerin 20 Yıllık Tarihi

FZ

Bu hafta bilgisayar virüslerinin 20. yıldönümü. Basit rahatsızlık veren küçük yazılımlardan tutun ülkelerarası ağları yavaşlatan ve televizyonlara çıkan, en ilgisiz insanların dahi ilgi alanına girmeye başlayan pek çok virüs söz konusu.

Belgelendirilmiş ilk virüs ABD´de doktora eğitimi esnasında bu tip bir çalıştırma gerçekleştiren Fred Cohen tarafından yazılmış durumda.

Şu anda dünya üzerinde yaklaşık 60,000 farklı virüs var.

Cohen o dönemde kullanılan VAX bilgisayarları üzerindeki VD isimli bir grafik programına geliştirdiği virüsü yerleştirmiş ve sistemdeki diğer yazılımlara nasıl bulaşılabileceğini pratik olarak göstermişti. Cohen, gerçekleştirdiği çalışmayı bir güvenlik seminerinde sunduğunda takvimler 10 Kasım 1983 tarihini gösteriyordu.

Windows Durmuyor

anonim

Windows´ta güvenlik açığı başlıklı haberlerden sıkıldınız mı bilmiyorum ama Windows da durmuyor ki. Yine kritik bir güvenlik açığı üstelik ie kullanmıyor olmanızda sizi kurtaramıyor. Microsoft Windows 98, Microsoft Windows 98 Second Edition, Microsoft Windows Me, Microsoft Windows NT 4.0, Microsoft Windows NT 4.0 Terminal Server Edition, Microsoft Windows 2000 işletim sistemlerinde etkili bu açık sayesinde crackerımızın web sitesini ziyaret ederseniz oluşan açık yüzünden cracker o an kayıtlı olan kullanıcının yetkilerine sahip oluyor. Admin yetkileride buna dahil. Ayrıntılı bilgi ve yama için: Bu adrese

Snort Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi Eğitimi

anonim

1-2 Mayıs 2010 tarihlerinde Snort - Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi eğitimi düzenlenecektir.

Snort(Ağ tabanlı saldırı tespit ve engelleme sistemi) eğitimi günümüzde ağ güvenliği denildiğinde akla ilk gelen bileşen Saldırı Engelleme Sistemleri(IPS)ni açık kaynak kodlu IPS yazılımı Snort kullanarak uygulamalı olarak öğreten bir eğitimdir.