Kişisel Firewall Sisteminiz Dışarı Çıkışları Kontrol Eder Mi?

0
FZ
Internete uzun süreli bağlı olarak kalıp da ZoneAlarm, Tiny Personal Firewall, Sygate Personal Firewall, BlackICE gibi güvenlik yazılımı kullanmayanınız pek yoktur herhalde.

Gittikçe gelişen güvenlik metodolojileri kullanan bu yazılımlar sadece bilgisayarınıza giren (inbound) değil aynı zamanda bilgisayarınızdan çıkan verileri de (outbound) kontrol etmeye çalışıyorlar ki kişisel bilgileriniz, birtakım dosyalarınız, vs. sizin haberiniz olmadan birilerinin sistemine gönderilmesin.
Buraya kadar iyi güzel de acaba bu dışarı çıkan veri kontrolü (outbound traffic control) ne kadar sağlam bir kontrol? Maalesef o kadar sağlam değil çünkü Robin Keir adlı programcı arkadaşımızın geliştirmiş olduğu 13 K büyüklüğündeki FireHole adlı yazılım gayet sinsi bir şekilde, sizin ruhunuz dahi duymadan nasıl birtakım bilgilerin sizin bilgisayarınızdan başka bir bilgisayara aktarılabileceğini gösteriyor.

Robin arkadışımız bunun için SetWindowsHookEx isimli Win32 API fonksiyonunu bir DLL dosyasının içine yerleştiriyor ve bu dosyanın mesela Internet Explorer ile aynı hafıza bölgesinde çalışmasını sağlayarak kişisel FireWall sisteminizin güvenlik kontrollerini aşabiliyor.

Robin Keir söz konusu programı bir tür demo olarak geliştirmiş ve benzer tekniklerden faydalanacak bir Trojan yazılımının çok daha sinsi olabileceği konusunda bizi uyarıyor.

İlgili Yazılar

nic.tr'ye Phishing Saldırısı ve Yurdumun "Hacker"ları

dayioglu

Hafta sonu nic.tr'ye (https://www.nic.tr) yönelik yoğun bir phishing saldırısı gerçekleşti. Kısa sürede savuşturduk ve kişisel web siteme yaptıklarımızın kısmi ve kısa bir özetini yazdım.

(Bkz.http://www.dayioglu.net/?q=node/144).

Meğer bu aslında yalnızca bir başlangıçmış. Kısa sürede ülkenin en babayiğit (!) hacker'ları siteme muhterem yorumları ile katkı sağlamaya başladılar.

IstSec '09 - İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı

sundance

2009 yılında dünyaya damgası vuran ve siber tehditlere karşı önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar, bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik öneme kavuşturmuştur. ISTSEC ‘09 konferansı bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.

Kayıt için www.istsec.org

Türk Telekom Sitesi ve Win2003 Server

anonim

13 Haziran Cuma günü web sunucularına gizlice girilen Turk Ttelekom web sitesinin hangi işletim sistemi ve web sunucu yazılımını kullandığını merak edip ufak bir araştırma yaptım. Sanırım oralarda birileri bir hayli hayalperest, aşırı iyimser vs.

Netcraft.com sitesindeki "What's that site running?"e Türk Telekom´un kullandığı işletim sistemi ve web sunucusunu öğrenmek için girdiğimde en son yapılan örnekleme göre 10-13 Haziran arası bir tarihte Windows 2003 platforumuna bir geciş yaşandığını ve haliyle IIS 6.0´a terfi edilmiş olduğunu gördüm.

Bir Türk Güvenlik Sitesi - Olympos

FZ

Geçen hafta haberdar olduğum bir site ile ilgili fazlamesai.net üyelerini bilgilendirmek istedim.

Olympos Network Security, hayatlarını ağ ve bilgisayar güvenliğini araştırma, geliştirmeye adamış kişiler tarafindan kurulmuş. Tek amacı Türkiye’de Bilgisayar/Ağ güvenliği konusunda insanları bilgilendirmek olan bu sitede yayınlanan her şey profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmakta.

Gelmeyin Microsoft`un Üstüne :)

sundance

Love Bug, Kournikova gibi virus/worm saldırılarından illalah diyen Amerikan Hava Kuvvetleri, Microsoft`un hazırladığı Outlook Security Patch`e resmi olarak gülmek için bir rapor hazırlıyor!!!

Bilindiği üzere yollanan e-maildaki Visual Basic kodunun çalıştırılması sayesinde yayılan bu virüsleri durdurmak için Microsoft bu tür kodların çalışmasına izin vermesi için kullanıcının onaylayacağı bir window çıkartma yolunu seçmişti.