Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

0
zentoo
Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

Görüşler

0
simor
IBM de halihazırda probe disk denilen türde 1tb lık disk/çip üretmiş. 1inch kare.
http://www.zurich.ibm.com/st/storage/millipede.html

milipede nin teknolojisi ise yanılmıyorsam yine IBM in olan atomik mikroskoplarda kullanılan piezo tahrikli prob teknlojisinden alınmış. Bilgileri oyarak kaydediyor ve 4096 adet kafası var.

Hadi artık kurtulalım gerçekten şu hantal disklerden ama ya. Çoktan pazara çıkmış olmalıydı bence bu tür ürünler.
0
zentoo
Ahhh evet artık "dönen" mekaniklerden kurtulmalıyız. Ancak ticaret anlayışı değişmedikçe bu çok yavaş oluyor. Hitachi nin "dikey duruş" teknolojisinde neden 20, 50 değilde sadece 10 katı hedeflenmiş?

En son model chipsetlerde SATA2 yani 300MB/s bantgenişliği varken en hızlı disk tek kanalda 100 MB/s yani SATA1(150MB/s) bile değil. Protokol gereği bantgenişliğin belli bir kısmı "antlaşmalara" ayrıldğından tek kanalda 150 yi görmek imkansız ancak günümüzde işlemciden hafızaya aktarım çift kanal kontrolcu ile 10 GB/s yi geçmiş durumda. Dolayısıyla diskler oldukça yavaş kaldılar. Üzerine düşülmesi gereken konu hız olmalı ki Hitachi disk üzerindeki yoğunluğu arttıdığında bu bir nebze sağlanmış olacak.

Millipede halen geliştirilmekte. Daha çok yolu var. İlk örnekleri 1024 kafalısı 3mm kareye yaklaşık 500 MB olacakmış. Daha sonra 7mm kareye 4096 kafalı sığdırma imkanı olabilecekmiş. Hadi hayırlısı :-]
Millipede [domino.research.ibm.com]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kandaki Yakıt Hücreleri

vst

Slashdot'ta bildirildiğine göre, bir Japon araştırma grubu, kanda faaliyet gösteren bir yakıt hücresi geliştirmiş. Glikozdan elektronları çekip çıkartan hücrenin faaliyeti sonrasında toksin de açığa çıkmıyor. Belki de birgün insanları seri bağlayarak küçük bir şehrin elektrik gereksinimi karşılayabilir, ya da paralel bağlayarak, dizüstü bilgisayarımızı kesintisiz kullanabiliriz. İstihdamı arttırmak için başka önerisi olan?

Derinlik sahibi videolar

tongucyumruk

3DV Systems tarafından duyurulan bir sisteme göre artık kameralarla kayıt yaparken derinlik bilgisini de görüntünün içine gömmek mümkün olacak. Belki henüz 3D filmler çekemiyor ama özellikle key framing konusunda bir devrim yaratmaya aday gözüküyor. JVC şimdiden bu sistemi kullanan bir kamerasını duyurdu.

Sistemin en önemli getirilerinden biri artık çekilen görüntüden bir kısmını ayırmak için görüntüyü tek renkli bir ekranın önünde çekmek zorunda olmamanız. Sistem görüntüdeki derinliği ölçmek için infrared ışınlardan faydalanıyor. Bu kızılötesi ışın yoluyla elde edilen derinlik bilgisi her frame için ekstra bir ZBuffer frame`inde tutuluyor. Şimdilik oldukça pahalı makinalarda ve profesyonel sistemlerde kullanılıyorsa da kullanıcı seviyesine inebilirse çok eğleneceğiz demektir.

Konuyla ilgili Slashdot`ta çıkan haber.

Google Search Appliance

FZ

Gene Google, gene güzel bir fikir. Adamlar Internet'i aradığınız hızda ve kalitede neden şirket ağınızdaki tüm HTML, Office, PDF, Postscript belgelerini ve daha bir sürü ıvır zıvırı arayamayasınız ki demişler ve şöyle hafif ancak marifetli bir alet yapmışlar adını da Google Search Appliance koymuşlar.

Intel tabanlı, Linux temelli bu şirin aleti fişe takıyor, networke bağlıyorsunuz ve sonra da bu alet 10 GB'a kadar olan veriyi (150.000 doküman!) arka planda sizi rahatsız etmeden indekslerken şirketinizdeki elemanlar da güzel güzel arama tarama yapabiliyorlar.

USB'den Şarj Edilen Kalem Piller

butch

Teknolojinin çevreye en önemli hediyelerinden biri olan şarj edilebilen kalem piller, aynı zamanda insanlığa yapılmış en büyük işkencelerden biridir.

/.'daki habere göre soruna en ideal çözüm bulunmuş gibi. USB'den şarj edilen piller ile ilgili detaylı bilgi burada.

Bilim Adamlarına Özel Bilgisayar Bağlantısı

malkocoglu

Amerikalı, Rus ve Çinli bilim adamlarını birbirlerine bağlayacak süper hızlı yeni bir bilgisayar şebekesinin gelecek ay devreye gireceği bildirildi. Kısa adı "Little GLORIAD" olan bilgisayar şebekesinin Chicago'dan başlayacağı, Amsterdam, Moskova, Sibirya, Pekin ve Hong Kong üzerinden tekrar Chicago'ya bağlanacağı ifade edildi.
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr