Hata 1 milyon: Parası Ödenmedi

0
karum
Ticari bir hediyelik eşya sitesi olduğunu tahmin ettiğimiz http://www.esenhediyelik.com.tr sitesinin "title"ında aynen şu yazıyordu ==> HATA 1 milyon: Parası ödenmedi. HTML sayfasında da emeğinin karşılığını alamadığından sayfayı kapattığını belirten bir firmanın web adresi. "hata 1 milyon olayı" çok hoşuma gitti :)

Görüşler

0
angeleous
Az bile yapmislar :P Böyle adamların çıplak fotoğraflarını yayınlamak lazım :) (Şaka tabi)
0
oktay
Bak bakalim bu coluk cocukla bir daha is yapar mi duzgun sirketler. Insanlik hali 10 milyon ayri sebepten zamaninda odeme yapamamis olabilirler. Bu sekilde sacmaliklar yapmaya gerek yok. Bu tip seyler sirketlerin kendi arasinda veya mahkemede halledilir. Her olayi televolelestirmenin kimseye en ufak faydasi olmaz.

Saygilar.

oktay
0
SHiBuMi
İnsanlık hali mi :)) Bankadan çekleri dönünce ne diyorlar peki mesela abi kusura bakma çocuğa üst baş aldık ay sonu malum çıkışmadı falan mı :)

Düzgün şirket ödemesini zamanında yapar, doğru dürüst ödeme yapmayan/yapamayan şirket de düzgün şirket değildir. Türkiye'de sözlü anlaşma yapıp da işi teslim alınca bir anda kriz aklına geliveren niceleri var.
0
FZ
SHiBuMi´ye katılıyor ve diyorum ki hakkı yenen programcıların ve tasarımcıların sonuna dek yanındayız! :)
0
anonim
çoluk çocuk ?

Bu tür bir tepkiyi en son operanın ms'e karşı yaptığını gene bu siteden okumuştum.
0
redogre
valla bu biraz fazla iyimserce değil mi? Özellikle bizim avukatlarımız sizi paketler lafını duymuşsanız, fazla iyimser olduğunu anlarsınız... Burası Türkiye, bir web sayfası beklenen kazancı getirmediği anda hemen gözden çıkartılır, parası da ödenmez. Belki ilk başlangıç için anlaşma yapılır ama sonra ki şeyler hep lafla gelişir, işten vazgeçilince de alacağınıza elveda. Bence az bile... (Çok alacağı olan biri)
1
fkoksal

15 yılda hiçbir şey değişmemiş :)

1
redogre

7 yılda bir kriz oluyor ve başa dönüyoruz zaten :)

1
fkoksal

O ayri hikaye. Bir de söz ile iş yapmaya devam ediyoruz ve taraflardan biri genelde madur oluyor.

1
HasSimois

Şirketler her zaman hatalıdır.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slashdot CSS Tasarım Yarışması Sonuçlandı

bio

Geçen ay duyurulan Slashdot CSS tasarım yarışması sonuçlandı. Kazanan tasarım yine koyu yeşil tonlarda, eski tasarımı aratmayacak betlikte. Tasarımcı Alex Bendiken ödül olarak bir laptop, ikinci gelen tasarımın sahibi Peter Lada da ThinkGeek'ten 250$'lık hediye çeki kazandı.

Eğitim Tasarımcısı Ne İş Yapar?

FZ

"Eğitim tasarımcısı (Instructional Designer) ülkemizde yeni yeni kullanılan, oysa yurtdışında uzun zamandır bilinen bir uzman türü. Öyle ki hayatını bir eğitim tasarımcısı olarak sürdüren Reuben Tozman, e-Magazine dergisinde yayınlanan “Yeni Nesil Eğitim Tasarımcıları” isimli bir makale kaleme almış. Ülkemizde daha tam olarak ne işle iştigal ettikleri bilinmezken, bazı coğrafyalarda eski tipte eğitim tasarımından vazgeçilmesi gerektiğine dair bir makele görünce, derhal bu makaleyi okuyup paylaşmak kaçınılmaz oldu.

Dünyanın Baskıcı Rejimleriyle İşbirliği Yapan Şirketler

darkhunter

Çin'de yaşanan internet sansürleme projesine çanak tutan şirketlere Microsoft'da eklendi... Habere göre Shanghai Alliance Investment Ltd (SAIL) ile Microsoft'un ortaklığında kurulan yeni MSN portalında 13.06.2005 itibariyle "demokrasi, özgürlük, insan hakları, Tayvan'ın bağımsızlığı veya gösteri" ile ilgili sonuçlar görüntülenmeyecek... Bu durum ilk değil Google ve Yahoo bu kepazeliğe çoktandır çanak tutuyorlar!

Paylaşmak O Kadar Kolay Mı?

FZ

Internete bağlı kullanıcılar arasında resim, müzik ve yazılım paylaşımını sağlayan yazılımların popülerleşmesinin ardından karşı mücadele de aynı hızla devam ediyor. Danimarka'da faaliyet gösteren korsan karşıtı grubun geçen hafta yürüttüğü bir çalışma, gelecekte bu ağları kullananların eskisi kadar rahat davranamayacağını gösterdi. En azından Danimarka sınırları içinde. Grup, Kazaa adlı popüler dosya paylaşım yazılımını kullanarak yasadışı film, müzik ve yazılım kopyalayan vatandaşları tespit ederek internet şirketlerinden kişisel bilgilerini ele geçirdi. Ardından para cezası keserek mahkemeye sevk etti. Grup para cezası oranını film başına 60, albüm başına 16 dolar olarak belirledi. Gelişmenin ardından Danimarkalı Kazaa kullanıcıları bıçak gibi kesildi!

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

64 Kat Hızlı İnternet

zorkun

Avustralyalı bilim adamları ise Internet’i 64 kat hızlandıracak 640 Gigabit’lik yeni bir teknoloji geliştirdiler.
Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen Opto-Elektronik ve Haberleşme Konferansı’na interneti en az 64 kat hızlandıracak, saniyede 640 Gigabit veri transfer edecek yeni nesil iletişim yongası damgasını vurdu. Yeni yonga kulanılmaya başlandığında internet ışık hızına ulaşacak; filmler birkaç saniyede bilgisayarımıza indirilecek, oyun konsolları, video cihazları internete anında bağlanacak.