Hata Toleranslı Shell

0
lifesdkver0_1
ftsh (Fault Tolerant Shell), kabuk programlamaya hata merkezli bir bakış açısı getiren; basit bir scripting dili. Temelde yaptığı işi, bir scripting diline try - catch bloğu koyulmuş gibi oluşabilecek muhtemel hatayı kontrol altında tutup işleyişi ona göre devam ettirmek.
Örneğin
try for 30 minutes cd /tmp
rm -f data
forany host in xxx yyy zzz
wget http://${host}/fresh.data data
end
end
gibi bir kod parçasını kullanarak 30 dk. boyunca kodda belirtilen işlemi tekrarlatabiliyorsunuz. Eğer kodun herhangi bir yerinde hata oluşursa, ilgili tüm prosesler öldürülüp işlem yeniden başlatılıyor. Özellikle dağıtık sistemler ve ağ üzerinde yapılacak işler için düşünülmüş bir yapı; oldukça da yararlı görünüyor. Teknik belgelerine buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Biraz da Linux kazmalığı :) ya da Woody'e Java Nasıl ?

sundance

Şahsen bana gına geldi alemin en kötü işletim sisteminin, saçma sapan hata mesajlarının binbirincisini görmekten. Onu kullananlar dert etsin, biz Fazlamesai'ciler olarak Serbest Yazılım kapsamında olmayan bir şeyden bahsetmeyelim bence burada :)

Bahsedeceğim konu Debian Woody'e JRE 1.4 kurmak. Java'dan nefret etmeme rağmen en sevdiğim Go Server Client'ı java olduğundan bunu yapmak zorunda kaldım. Java için Debian paketi bulunmaması (bulamamam) bir yana, bana türlü çeşitli saçmalıklar çıkarttı. Tam kırmayı düşünüyordum ki (makina benim değil Larweda'nın) How I installed Java and Lived to tell the tale:) isimli makaleye rastladım. Debian Woody'e Java kurma işkencesini çeken herkese adanmıştır.

GNU/Linux'un Sürücü Problemleri ve Mac'in Zaferi

anonim

Aslında iki ayrı haber olarak gödermeyi düşündüğüm konuyu birleştirmeyi tercih ettim. Çünkü her ikiside temelde son kullanıcı işlemleri için GNU/Linux un halen karalı hale gelememesiyle ilgili. Birinci haber deneyimli bir sistem yöneticisi olan eweek dergisi yazarlarından Steven J. Vaughan-Nichols un Centrino işlemcili dizüstü bilgisayarına ve bazı donanımlara GNU/Linux üzerinde karalı bir sürücü desteği bulamamasından yola çıkıyor. Bu makalede benim en çok dikkatimi çeken nokta üreticilerin sürücü desteği vermemesiyle ilgili sorunun yumurta tavuk ilişkisiyle açıklanması oldu. Örnekte üreticilerin yeterli kullanıcı kitlesi bulunmadığı için ürünlerinin GNU/Linux sürücülerini geliştirmeye vakit ve para ayırmamaları. Buna karşın akıllı kullanıcılarınsa GNU/Linux sürücüsü bulunmayan donanımı almamalarının bir kısır döngüye yol açtığı anlatılıyor. İkinci habere gelince...

$24,5 M`luk Super Bilgisayar - Linux tabi ki ;)

sundance

Slashdot`ın haberine göre dünyanın en hızlı super bilgisayarlarından bir tanesinin daha yapımı için Pacific Northwest National Laboratory HP ile $24,5M`luk bir anlaşma imzalamış.

\r\r Sözkonusu bilgisayar 170TB disk alanına, 1,8TB RAM`e ve 1400 işlemciye sahip olacakmış. İşletim sistemi de Linux. Asıl eğlenceli olan ise yorumlarda, `eğer Windows XP Pro kullanılsaydı` kısmı ;)
\r\r "...proje $24,500,399.98`a malolurdu ki bu da bütçeyi aşardı ($24M+XP'nin satış fiyatı)... üstelik 1398 cpu`da boşa giderdi :)))"

Knoppix 3.8.1

darkhunter

Cebit 2005 versiyonunun güncellemesi niteliğinde olan 3.8.1 versiyonu da hazır durumda. Öntanımlı olarak 2.6.11 çekirdeği ve KDE 3.3.2, Gimp 2.2.4, OpenOffice 1.1.4 ile birlikte gelen Knoppix 3.8.1'in en önemli özelliği UNIONFS desteği sunması. Ayrıntılı bilgi edinmek ya da İndirmek için

SCO/IBM Linux Savaşında İlk Raund´u IBM Kazandı

malkocoglu

Bilinmezlikten kendini "dava açarak" kurtarmaya uğraşan zavallı şirket SCO, IBM ile girdiği Linux savaşında ilk yarayı aldı.

IBM draws first blood in SCO Linux battle