Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

0
tongucyumruk
Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

Görüşler

0
sundance
Vay anasını! Eline sağlık Tonguç, çok acaip haber bulmuşsun!

Paranoya yapmayın, dünya herkese yeter, Micros~1`a mı kalacak ? diyenler bir adım öne lütfen :)
0
SHiBuMi
Dünyayı şu anda yöneten silah tacirlerindense, Microsoft'u tercih ederim. İnsan psikolojisi, ilerleyebilmek için illa şeytan bir düşmana ihtiyaç duyar. Sizler de bir gün bunu aşabileceksiniz inşallah, yeni yıl dileğim bu olsun.

Bir adımdan fazla oldu galiba? :) Mutlu yıllar
0
anonim
Yaaa... Shibumi kardesim, 15 gundur MAPI diye bir seyle bogusuyorum. Geldigim yeri soyle izah edeyim. Outlook MAPI spec'lerinde yazmayan bir suru interface ve property set kullaniyor. Sonucta biz bir MAPI bileseni yazacak olsak, allemi cihan olsak bile Outlook gibisini yazamiycaz.

Simdi bu ne demek ? Microsoft kendi disinda kimsenin ortada olmasini istemiyor. Sizin IT sektoru dediginiz sey su anda Bill Gates'i sutuyle beslemek icin kuyruga girmis durumda, ama yarin onlar ve birlikte sen de bu kez etinizle Gates'i besleyeceksiniz. Once bunun farkina bir varin.

Gelelim asil mevzuya. Silah tacirlerinin dunya'yi yonetebilme sebebi, dunya'nin avare halklarinin ahmakligindan baska bir sey degildir. Venezuella dunya'nin en buyuk petrol yataklarina sahiptir. Fakat su anda disaridan petrol aliyor. Anlayin artik. Eger siz aradaki ucurum iyice acilmadan gidisata dur demezseniz yarin sizi bir yedek parca ve protein deposu olarak gormekte tereddut etmezler.. Microsoft ile aramizdaki acigi kapatmamiz, NASA + NSA ile TUBITAK arasindaki acigi kapatmaktan 10 kez daha kolay. Ama sizin gibi vurdumduymazlikla yaklasanlar yarin ne olabilecegini gormek istemiyor. Elbette MS'yi yakalayip gecmekle her sey gulluk gulistanlik olmayacak ama...
Biz, kendi evimizin onunden sorumluyuz ilk once. Eger IT Aydinlari, calisanlari vs. ne derseniz, olaraktan kendi kapimizin onunu temizleyebilirsek, o zaman gider birde baska kapilarin onunu temizleyenlere koltuk cikariz belki. Hic yoktan moral destek vermis oluruz..
0
sundance
Yok canııım nereye aşacaz. 6000 yıldır insanoğlu böyle, herkesin senin boyutunda evrim geçirmesini beklemen haksızlık olmaz mı :p
0
MultiServis
Microsoft'a niye bu kadar önyargılı yaklaşıyorsunuz veya yaklaşmayı popüler buluyorsunuz ki?
Birde bunun yanında onun ürünlerini kullanarak bunu yapmak iyi değil galiba..
0
raistlinthewiz
espriydi galiba son cumle?
0
sundance
Öncelikle önyargı kelimesinin anlamına sözlükte bir bak derim ben. Şahsen 20 yila yakin zamandir MS ürünlerinin stratejilerini yakınen izlemekteyim ve artık işin önü kalmadı, hatta yargı aşamasında bayağı da geç kaldık.

Ayrıca ikinci derdini de MS ürünleri kullananlar düşünsün, bizi ilgilendirmiyor. Niye böyle baktığımızı da bu saate kadar anlamadıysan bundan sonra anlaman da zora bana kalırsa, ama yine de bir umut şu makalelere bak derim

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=1117

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=1092

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=932

Son olarak da, eğer MS modeli hakim olsaydı sen MultiServis gibi bir şeyi de biraz zor yapardın bir başına bunu da hatırlatayım :)

0
MultiServis
Geçenlerde bir yazı yazmıştım.Keşke sitede yayınlansaydı. O zaman niye böyle düşündüğümü daha iyi anlatabilirdim. Bu arada FZ yöneten arkadaşlardan da şikayetçiyim.Bir insanın zaman harcayıp yazdığı yazıyı yayınlamamktalar vaya niye yayınlamadıklarını kişiye yazmamaktadırlar. Kınıyorum..
0
sundance
Öncelikle FZ değil, FM (Fazlamesai`yi FM diye kısaltıyoruz ki sevgili arkadaşımız FZ (kendisi tarihsel öneme de sahip bir matematikçidir aynı zamanda) ile karışmasın.


Yazıya gelince, kesinlikle çaba gösterilmiş bir yazı, fakat tam nereye koyacağımızı bilemedik. Hala FM`in yayınlanacak yazılar sırasında duruyor kendisi. Ha bu konuda benim hatam olmuş, zira o yazıyı Anonim olarak görüp sahibi ile bağlantı kurmaya çalışmadım.

Açıkcası, yılbaşı koşuşturması, ödevlerdi filan derken, yazının (zaman ayırıp okuyun) kısmını geçemedim. Şimdi tekrar okuyup değerlendireceğim.

Budur.
0
MultiServis
Düzeltme için teşekkürler.
FZ yazarken galiba aklıma şu aralar derslerde zorluk yaşadığım FAZ konusu gelimiş olmalı..:)
0
cenkog
Yaa arkadaşım ne önyargısı yaaa. Görmüyor musun tüm dünyanın görmeye başladığını hala?... Adam soyuyor bizi yaa...
0
anonim
calismadi
nedenkine :-)
F S F
Free Windows Supporters :PP
(not free software foundation..etc.)
0
conan
Turkiye`de devlet sistemlerinde acik kaynakli kodun uygulanabilmesi icin bir yasa tasarisi hazirlanmali! Bunun icin bir kamuoyu olusturmaliyiz! Hemen! Simdi!
0
oktay
Bu halloween dokumanlarini iyi guzel yayinliyor ESR da, kendi yorumunu katmasa ne olur sanki. Biz sanki salagiz anlamiyoruz okuyunca, adamin yorumunu okumaya zorlaniyoruz. Bir de abartiyor gereksiz yere ve fanatik bir yazi haline getiriyor dokumanlari.
0
anonim
Arkadaslar,

Su Microsoft ikonunu surekli gozukuyor sitede, goren siteyi MS'ci zannedecek. Su MS ikonunu degistirip, uzerine tuvalet resmi falan koyalim, MS'i ait oldugu seviyeye koymus olalim. Cok mu abartiyorum?



0
anonim
çü$$$!!!
0
sundance
sevgili 81.212.112.xx mumkunse seviyeyi dusurmeden tepki verelim :(
0
anonim
o arkadasin anlayisina gore biz Microsoft urunleri kullanicilari o tuvalet için çukurunda yer aliyoruz sanirim. Once bu tur laubalilikleri uyarmanizi daha cok isterdim. Ama yine de kusura bakmayin, asla FM e yonelik degildi bu tepkim.
0
sundance
Bir şeyi direkt söylemek var, indirekt söylemek var. Kaldı ki arkadaşın aşırılığına zaten gereken tepki verilmekte, ona başka bir aşırılıkla tepki vermenin bir işe yarayacağını düşünmüyorum.

Öte yandan, fazlamesai`de yeralan bazi makaleleri okursaniz, Micros~1 ürünleri kullanmaya devam etmekle ne kadar! hayırlı bir iş yaptığınızı da kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=1117

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=1092

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=932

0
raistlinthewiz
tepki bence ms'e .. ms'in yazılımlarını kullananlara değil..
0
m1a2
Çok abartıyorsun... Bu tip ifadelerden kaçınalım lütfen.
0
cenkog
Arkadaşlar devlet artık kaynak kodu açık olmayan hiçbir ürünü satın almamalıdır..Bu stratejik öneme sahip bir konudur...Beklemeden bu konuda bir hareket başlatılmalı diye düşünüyorum...Bu durum bir ülke için artık nükleeer silah yapabilmek kadar önem kazanmış durumdadır...F-16 ların en kritik software ve çipleri ülkeye en gerektiği zamanlarda verilmemiştir...Bu durumlar asla unutulmamalıdır...Akılsızca ve fütursuzca hareketler ve satınalmalar sonucu oluşan aşırı bağımlılığın bedeli sonunda ergeç ödenecektir...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vista için donanım gereksinimi

Soulblighter

Nigel Page, Micros~1 Avustralya'nın strateji uzmanı, Micros~1 TechEd konferansında Vista için donanım gereksinimini açıkladı.

Windowsda sağ kalmak için gerekli yazılımlar.

oktay

İstesek de istemesek de bazen kendimizi bir Windows makinenin başında iş yapmaya çalışırken bulabiliyoruz.

Bu gibi zamanlarda gerek Linux'den aşına olduğumuz uygulamalar gerekse Windows'a özgü fakat kaliteli uygulamalar imdadımıza yetişir.

Ben de diğer arkadaşlara yardımcı olması bakımından kendi bildiğim bir kaç uygulamayı kısa açıklamalarıyla birlikte paylaşmak istedim.

Zorunlu Windows günlerinizin kısa sürmesi dileği ile.

IE'de yeni güvenlik açığı

Challenger

"Yine mi?" dediğinizi duyar gibiyim. NTVMSNBC' de yer alan bu heberde "Güvenlik açığının arka-kapı açılarak, crackerların kullanıcının bilgisayarına sızabilecekleri ifade edildi. Açığı suistimal eden programın internet sitelerine konulduğu ve kullanıcıların internette dolaşırken, söz konusu açığı kullanan programı kapabilecekleri belirtildi. Microsoft güvenlik yetkilisi Stephen Toulouse, “Gerekli güvenlik yamalarının tamamlanması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını” ifade etti." deniliyor.

Microsoft geleneğine uygun olarak bu açığa yama henüz çıkmış değil. İşin asıl ilginç yanı şu cümlede saklı: "Internet Storm Center ise daha ileriye giderek, internet girmek isteyen kullanıcıların bir süre için IE’den başka bir tarayıcı kullanmalarını önerdi."

Konu ile ilgili diğer kaynaklar: isc.incidents.org, Microsoft

Editörün Notu: Mozilla, FireFox, vs. gibi kolay kullanılan ve güvenli yazılımları çevremizde yaymak, eşimize dostumuza güzelce anlatmak ve onlara yardımcı olmak için bir sebep daha (olmadı masaüstü Mozilla ikonunu alışılmış IE mavi e ikonu ile değiştirin ;-).

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.

Microsoft .NET isminden vazgeçiyor

tongucyumruk

Microsoft ismi .NET Server olması beklenen yeni sunucu işletim sisteminin adını Windows Server 2003 olarak değiştirdi. Buna paralel olarak Exchange Server .NET gibi ürünlerin de adının benzer şekilde değiştirileceği ve .NET isminin ürünlerin adlarında kullanılmayacağı açıklandı. Buna karşılık ürünlerin tamamı üzerlerinde "Microsoft .NET Connected" logosu taşıyacaklar. Mirosoft'tan yapılan açıklama .NET isminin kullanıcıların aklında soru işaretlerine yol açabileceği bu nedenle isim değişikliğine gidildiği yönünde. Konuyla ilgili haberleri C|net ve ENT News'ten okuyabilirsiniz

Not: Konuyla ilgili Slashdot'ta girilen haberde yazarın yorumu ilginçti: Belki de .NET'in ne olduklarını anlayan kullanıcıların bundan kaçınacağını düşündüler