IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

0
sundance
The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.

Görüşler

0
Challenger
Şu son çıkan güvenlik açığı ile ilgili bu haberi [www.fazlamesai.net] eklediğim gün eve gittiğimde arkadaşlara olayı anlattım ve IE kullanmamalarını, yerine Mozilla kullanmalarını önerdim. IE' deki açık konusunda oldukça korkmuş gibi göründüler. Ertesi akşam eve gittiğimde bizimkiler internetteler ve hala IE kullanıyorlar.
0
sleytr
veri kaybetmedikleri, zarar görmedikleri sürece değişim beklememek gerek. 1 nasihat = 0.001 musibet eşitliği ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Kendi Sonunu mu Hazırlıyor ?

anonim

Bill Gates, Focus dergisine yaptığı açıklamada “Palladium yazılım entegrasyonunu kontrol ediyor ve bu da lisans haklarının korunmasında yardımcı olacak” sözleri ile Palladium’un bu konudaki önemini dile getiriyor.

Bu teknik, bir müzik parçasında, örneğin yüz kere çalınmasına izin veren bir tür dijital izin arayacak. Palladium, bu fonksiyonu gelecek Windows versiyonu ile temin edecek. Ancak Gates, bu yöntemin korsanları öldürmek için yeterli olmadığını söylüyor ve koruma mekanizmalarını geçmenin her zaman bir yolu olduğunu sözlerine ekliyor.
Kaynak: CHIP

Intranet ve OCX teknolojisi

darkness

WEB üzerinde bir uygulama geliştirmenin o kadar da kolay olmadığını düşünüyorsanız ASP, ASP+, CGI, PERL gibi şeyleri bir kenara bırakın. Elimizin altında Visual Basic ve OCX (OLE Custom Controls) teknolojisi var.

Windows 98SE için resmi olmayan service pack

sundance

Slashdotda yeralan habere göre, Alper Coşkun isimli bir geliştirici, Windows 98SE için 70 kadar Microsoft yamasından oluşan bir service pack çıkarttı

Görünüşe göre Microsoft bu konuda bir itiraz belirtmemiş, sadece Microsoft yamalarının Microsoft sitelerinden indirilmesini tavsiye ediyor.

17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

aragorntheelessar

Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.

Microsoft´tan Verdiği Reklamı Çekmesi İstendi

FZ

Güney Afrika Reklam Standartları Denetleme Kurulu (Advertising Standards Authority of SA (ASA)) "ürünleri ile hackerların sonunu getireceğini iddia eden" bir Microsoft reklamının yayından kaldırılmasını istedi. Kurulun gerekçesi söz konusu reklamın "somut gerçeklere dayanmaması ve tüketiciyi yanlış yönlendirmesi".

Kısa bir süre önce tüketicileri MS Windows yazılımı ile ilgili kritik bir güvenlik açığına dair bizzat uyaran Microsoft´un sözkonusu reklamı oldukça ironik.