Her kuruma bir GMail

0
cbc
GMail'den bir süredir kendi alan adınızı kullanarak e-posta yollayabiliyorduk. Artık GMail ile kendi alan adımız için e-posta da toplayabileceğiz.

Google Blog'da yazdığı üzere San José City College e-posta hizmetlerini Google'a devretmiş ve öğrencilerine kendilerine özel bir GMail sayfası sunmaya başlamış.

Haliyle beta olan bu servise kendi firmanız ya da organizasyonunuz için başvurabilir, ardından alan adınızın MX kayıtlarını Google'a çevirerek bu mutluluğu siz de paylaşabilirsiniz.

Google'ın yakında bulundurma hizmeti sunmasını da heyecanla bekliyorum. Galiba bu gidişle tüm Internet .google.com eki ile okunacak.

Kaynak: Googling Google

Görüşler

0
yilmaz
https://domains.live.com/signup/signupdomain.aspx

microsoft'da benzer bir hizmeti bu sayfadan sunuyor.
0
sleytr
Uzun zamandır tüm pop3 adreslerimi Gmail'e yönlendirmiştim zaten. Arasıra kendi sunucumuzdan kaynaklanan yavaşlıklar haricinde de gayet memnunum. Ancak merak ettiğim acaba bu hizmeti de ücretsiz olarakmı verecekler yoksa Yahoo vb. yerlerde olduğu gibi paralımı olacak.

Açıkçası sırf bilgilerimi indeksleyip reklam göstermek karşılığında bu kadar çok hizmeti ücretsiz sunmaları hiç bir somut gerekçem olmasa bile beni hafiften rahatsız etmeye başladı. Biraz abartılı bir benzetme olacak ama bu sanki ruhunu satmak gibi bişey. Öyleki ilerde "kafanıza çipimizi yerleştirin, öğle yemekleri bizden" derlerse şaşırmayacağım :)
0
cbc
... Ancak merak ettiğim acaba bu hizmeti de ücretsiz olarakmı verecekler yoksa Yahoo vb. yerlerde olduğu gibi paralımı olacak.

Ücretli yaparlarsa reklam koşturamazlar. Tek gelirleri firmadan aldıkları ücret olacaktır. Okunan e-posta trafiğine göre reklam geliri firmadan alınandan daha fazla olabilir. Şu zamana kadar google'ın son kullanıcıdan para almadığını düşündüğümüzde bu servis için firmadan para alırlar ise şaşırmam. Fakat beta aşamasında almayacakları ve beta'nın da uzun süreceğini düşünürsek... :)

0
towsonu2003
Açıkçası sırf bilgilerimi indeksleyip reklam göstermek karşılığında bu kadar çok hizmeti ücretsiz sunmaları hiç bir somut gerekçem olmasa bile beni hafiften rahatsız etmeye başladı.
dunyadaki butun musterilerin ozel hayatlarina burun sokmak, butun reklam sirketlerinin ruyasi... bu asamada bize de dokundugu yok pek...

sorun, google'a arama emriyle kimin gidip kimin ozelini karistirabilecek olmasi...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Reader

butch

Yine bir RSS okuyucu. Ama her zaman olduğu gibi google yorumu herşeyi değiştiriyor. İşte Google Reader. Tabi ki BETA.

Google'da helikopter avı!

sundance

Daha önce de Google Maps'de askeri üslerle ilgili görüntülerin çıkabildiğini haber yapmıştık.

Bu sefer Register.com'un bir şakası/haberi üzerine Google meraklıları, siyah askeri helikopter avına çıkmışlar.

Onlarca yıldır, haberalma teşkilatlarının kullandığı teknikleri sokaktaki adam kullanınca haber oluyor. Demek ki adamın köpeği ısırması hakkaten haber oluyormuş ;)

GoogleX

anonim

Google yazılım mühendislerinden Chikai Ohazama, Google arama motorunun ana sayfası için hazırladığı bir alternatif tasarımı Google Labs üzerinden yayınladı. Ancak tasarım bir süre sonra Google Lab'dan geri çekildi...

Google Web Toolkit (GWT)

Skeleton

Google Maps ve Gmail gibi AJAX uygulamalarının kolay bir şekilde geliştirilmesini amaçlayan ve bir Java yazılım geliştirme ortamı sağlayan Google Web Toolkit (GWT) duyuruldu. Yahoo'nun YUI'sine karşılık atılmış bir adım olsa gerek.

Google Urchin'i satın almak üzere

ether

Aaron Swartz'ın Google Weblog'daki haberine göre, ismi verilmeyen bir şahıs, Urchin web sitesi trafik analiz yazılımının Nisan ya da Mayıs ayalarında Google'a satılması ile ilgili bir kaç tüyo vermiş.