Her Yönüyle PARDUS Kitabı Çıktı!

0
anonim
Pardus, Tübitak’ın desteği ile hayat bulan tamamen Türkçe bir GNU/Linux dağıtımıdır. Kullananların internet ortamında her türlü desteği bulduğu, kullanıcı dostu, ilk çıktığından bu yana bilgisayar kullanıcıları arasında hızla kullanılıp yaygınlaşan, ücretsiz bir işletim sistemidir. Bu kitapla, hiç GNU/Linux kullanmamış okuyucuları başlangıç seviyesinden alıp üst seviyelere getirmek amaç edinilmiştir
Yeni ve Pardus’un kendine özgü masaüstünü tanıtıp işletim sistemine olan aşinalığı artırmak, kullanımına yönelik ipuçlarıyla Pardus’u kullanmayı zevk haline getirmek, temel donanım ve yazılım konularında açık kapı bırakmamak amaç edinilmiştir. Halihazırda Linux kullanmakta olanların da faydalanacağı bu kitapta;

* Pardus’a Giriş
* Pardus Kurulumu
* Pardus Masaüstü, Dosya Sistemi,
* Ayarları
* Ağ Ayarları, İnternet’e Bağlantı
* Depolama Aygıtları Yönetimi
* Sistem Araçları ve Ayarları, Tasma
* KDE Masaüstü ve Uygulamaları
* Linux Konsolu
* Windows ve Pardus Program Eşleştirmesi
* OpenOffice: Write, Base, Writer,
* Calculator, Math, Draw, Impress
* Pisi Paket Sistemi
* USB Modem Kurulumu

gibi konular GNU/Linux dünyasına ilk adımlarını atacaklar için oldukça anlaşılır bir tarzda Talat Uyarer tarafından kaleme alınmıştır. Kitapla beraber ücretsiz Pardus Kurulum CD’si verilmektedir.
Kitap için ilgili adres

Görüşler

0
skorsky
boyle ciddi bir sistemi TR kullanicilarina kazandirdiklari icin TUBITAK'i ve Pardus ekibini gonulden kutlarim, bravo.
0
Temujin
Tübitak'ı ve Pardusa katkısı olan herkesi tebrik ediyorum. Umarım kısa bir süre içerisinde Türkiye'de pardusu kullananların sayısı oldukça artar ve programcılık da bununla beraber gelişir. Bu kitabın da çok faydalı olacağı kanısındayım.
0
d_d_raptor
Pardus geliştiricileri Görkem ÇETİN'nin de PARDUS adlı kitabı çıktı.İzmir kitap fuarından aldım.Merak edenlere http://www.seckin.com.tr/urun.aspx?productID=10334
0
onurkuru
Pusula yayıncılığı Linux organizasyonlarından da öncülük etmiş bir kuruluş tebrik ediyorum
0
ObSeSSiOn
Tubitaka Katkılarından Dolayı Tşkr etmek gerekli.
0
_S_O_
Acaba Pardus Server ile ilgili kitap bulmam mümkün mü bir bilginiz varsa cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum.
Herkese çalışmalarında başarılar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

RSS Dosyası Yapısı

ctengiz

RSS aslında sitelerin içeriklerini başlıklar şeklinde sunmak için kullanılan bir teknoji ve temeli de bir XML dosyası. Açılımı Rich Site Summary veya Really Simple Syndication. İlk olarak 1999 Netscape tarafından ortaya çıkarılan bu teknoloji daha sonra çeşitli gruplar tarafından geliştirildi. Tarihçe ve versiyonlar ile daha detaylı bilgi için yazının sonundaki kaynaklara başvurulabilir.

Java İle Etiket Yazmak

anonim

Java JSP'nin ve Servlet standartının önemli özelliklerinden biri, programcılara kendi etiketlerini yazmasına izin vermesidir.


İsteğe uyarlanmış etiket (custom tag) denilen bu kavramı bir örnek kullanarak açıklıyoruz.

UNIX´ten Nefret Etmenin Kitabı

tongucyumruk

Ortalıkta M$, DOS, XP, UNIX, Linux vs... gibi kelimelerin olmadığı eski devirlede insanlar Lisp Machine'ler, ITS, TOPS gibi sistemler kullanırdı. O günlerde işletim sistemlerinin görselliği, ikonları vs... pek te önem arzetmezdi çünkü çoğu insan CRT monitörler yerine TeleType'lar (meşhur tty) yoluyla bilgisayarla iletişim kurarlardı. Zamanla sunucu tarafında UNIX ağırlığını koyarken bir yandan da masaüstü diye bir piyasa ortaya çıkmış ve IBM/PC ile Macintosh bu piyasada at koşturur oldular...

Yeni Yılın İlk Sayısıyla E-bergi Sizlerle

ilke444

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu'nun olarak hazırladığımız aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım elektronik dergisi e-bergi, yeni yılda da Ocak 2009 sayısıyla sizlerle!

Yeni Başlayanlar için Özgün Debian GNU/Linux Rehberi

FZ

Yeni başlayan ya da bilgilerini gözden geçirip tazelemek isteyenler için hazırlanmış, Türkçe Gayriresmî Debian Başlangıç Rehberi.

Emeği geçenlerin eline sağlık diyoruz.