Honeywell'den 34 firmaya patent davası

0
Soulblighter
Honeywell 34 elektronik firmaya izinsiz Honeywell teknolojisini kullandıkları için dava açtı. Söz konusu patent, 1994 yılında Honeywell tarafından alınmış ve LCD üzerinde daha parlak ve keskin resimler görüntülemeye yarayan bir teknolojiyi kapsıyor.
Dava açılan 34 firmanın, DVD Oynatıcı, Dizüstü Bilgisayar, Hücresel Telefonlar ve benzeri birçok üründe bu teknolojiyi kullandıkları belirtiliyor.

İki büyük LCD üreticisi, LG.Philips LCD ve Samsung Electronics Co, Ltd. firmalarının bu patenti Honeywell'den daha önceden aldıkları ve patentli üretim yaptıkları açıklandı. Patent almayan ve dava açılan 34 firma ise şunlar:

· Apple Computer, Inc.
· Argus a/k/a Hartford Computer Group, Inc.
· Audiovox Corporation
· Casio Computer Co., Ltd.
· Casio, Inc.
· Concord Cameras
· Dell Inc.
· Eastman Kodak Company
· Fuji Photo Film Co., Ltd.
· Fuji Photo Film U.S.A., Inc.
· Fujitsu Limited
· Fujitsu America, Inc.
· Fujitsu Computer Products of America, Inc.
· Kyocera Wireless Corp.
· Matsushita Electrical Industrial Co.
· Matsushita Electrical Corporation of America
· Navman NZ Limited
· Navman U.S.A. Inc.
· Nikon Corporation
· Nikon Inc.
· Nokia Corporation
· Nokia Americas
· Olympus Corporation
· Olympus America, Inc.
· Pentax Corporation
· Pentax U.S.A., Inc.
· Sanyo Electric Co., Ltd.
· Sanyo North America
· Sony Corporation
· Sony Corporation Of America
· Sony Ericsson Mobile Communications AB
· Sony Ericsson Mobile Communications (U.S.A.) Inc.
· Toshiba Corporation
· Toshiba America, Inc.

Kaynak: Honeywell

İlgili Yazılar

Bir Üniversitede Verilen En Acayip Ders

FZ

Bill Gates, Elvis Costello'nun '45' isimli şarkısı , Clint Eastwood'un 'Dirty Harry' filmi, Beatles, Nim oyunu, şehir hız limitleri, bilgisayarların işleyişi, Turing ve Tim Berners-Lee arasındaki ortak nokta nedir?

18 Yaşında Belediye Başkanı Oldu

melitical

ABD'nin Michigan eyaletine bağlı küçük bir kasabada yapılan belediye başkanlığı seçimini 18 yaşındaki Michael Sessions kazandı. 9000 nüfuslu ilçeyi kapı kapı dolaşan Michael seçim masrafları için yazın biriktirdiği 700 doları kullanmış.

Savaşın Dijital Yüzü

barbar

Arap dünyasının CNN'i, El Jezire televizyon kanalının web sitesinin başı sürekli dertte. Durmadan indirilen, DoS saldırılarına uğrayan web sitesinin özellikle ingilizce sayfalarının durduğu sub-domaini, süregelen saldırılardan dolayı neredeyse hiçbir zaman izlenemez halde. Kimler saldırıyor bilemiyoruz, arapçasına neden dokunan yok; o da meçhul.

Soru: neden biz değiliz?

musshani

Yıllarca İngiliz sömürgesinde yaşadı. Özgürlüğüne kavuştu ancak fakirlik yakasını bırakmadı. Bilişim alanındaki gelişmeler nedeniyle ABD ve Avrupalı şirketler tarafından ikinci kez keşfedildi. ABD uyurken o çalıştı. Yazılım cenneti Hindistan 1990´da kapılarını dış dünyaya açtı ve 10 yılda Silikon Vadisi´nin arka bahçesi oldu. Hindistan´ın kod yazılımı ve veri kaydetme sistemiyle başlayan yazılım macerası artık üretime ve danışmanlığa kayıyor. Ülkede yazılım alanında nitelikli insan kaynağı patlaması yaşanıyor. Her yıl 125 bin yazılım mühendisi yetişiyor. Yetişen insan kaynağı Hindistan´ın kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi için yatırım yapıyorlar.