Linux için XP Görünümü

0
Soulblighter
Kaç kişi bunu ister bilmiyorum. Ama adamlar Windows XP görünümlü masaüstü ortamı yapmışlar. Linux kullanıyorsunuz ama Windows XP kullanıyormuşsunuz gibi. İlgilenenlere...

www.xpde.com

Görüşler

0
anonim
Yuh yani ne diyim. Artık yeni çıkan Windoz Vizta bu
desen gıkı çıkmaz kimsenin, bide siyah theme yapıcaksın buna :)

Ama gerçekten iyi olmuş bence. Ben şahsen KDE ye
öyle alıştım ki diğer masaüstü ortamlarında bazen neyi nerde bulacağım diye uğraşıyorum.

Windoz dan linux ortamına geçerken kullanılabilecek iyi
bir araç olmuş...

Helal olsun, iyi iş başarmışlar....

M$ bu insanlara dava açmaz dimi benim masaüstümü taklit ediyorlar diye :)
0
Soulblighter
Açarsa da Microsoft'u satın alırlar olur biter. Microsoft öyle yapıyor ya... :)
0
zekeriya_akyildiz
Yok dava açamaz adamalrın sadece renk temaları benziyor okadar ama bazı gurublar ikonları hatta mic~ logosunu bile ekleyip ilginç temalar yapmışlar. Bir ara gentoo da bir deneyim dedim ama nedense çalışmamak için ısrar edince bende üstelemedim.
0
zekeriya_akyildiz
HA bu arada söylemeyi unutmuşum kullanan bazı tanıdıklarım var X in göçmesine sebebiyet vermesi ile XP deki klasik bugları bile taşıyormuş, yani işlerini tam yapmışlar. :)
0
Anduril
Bence de iyi benzetmişler. Ama bence XP masaüstü KDE Gnome dan daha kötü. Gereksiz bir çalışma diye nitelendirilebilir :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

INTEL: Linux, 32 İşlemcili Sunucularda Çok İyi

anonim

INTEL 32 işlemcili Itanium sunucularında yaptığı veritabanı performans testlerinde denediği Linux´un Windows ve Unix ile yarıştığını gördü.

INTEL, Linux'un geniş veritabanlarını işlemedeki performansını ölçmek için yaptığı testlerde saniyede 600.000 hareket (transaction) ile diğerlerine göre genç sayılabilecek bir işletim sisteminin büyük rakiplerinden hiç de aşağı kalır yanı olmadığını açıkladı.

MPlayer 0.90

urxalit

Linux altında divx, dvd, vcd, quicktime, aklınıza gelebilecek hemen her dosya formatında video oynatabilen MPlayer´ın 5 tane RC sürümü ve 1.5 yıllık bir geliştirme süreci sonunda, yeni kararlı sürümü 0.90 piyasaya çıktı. Bayinizden ısrarla isteyiniz.

Haber kaynağı: linux.fisek.com.tr

Ekleyenin notu: O kadar kasmayın canım, bakın Micros~1´un 2004 sürümleri neredeyse şimdiden hazır..!

Steve Ballmer`e göre Linux bir kanser

larweda

Microsoft`un ikinci adamı (Bill Gates aktif yöneticiliği biraktıktan sonra yerine geçen) Steve Ballmer`e göre `Linux dokunduğu herşeye entellektüel anlamda bulaşan bir kanser`

Sun Times`in yaptığı bir röpörtaja göre; Microsoft, Linux ve açık kaynak kodlu hareketi kendisi için ciddi bir rekabet olarak görüyor. Ama GNU/GPL lisansının doğası gereği ticari bir şirketin açık kodlu bir yazılımı kullanması mantıklı değil. Ballmer`in yorumuna göre eğer bir yazılım firması açık kodlu bir yazılım kullanırsa ürününün geri kalanını da açık yapmak zorunda. Bu da açık yazılımların zayıf noktasını oluşturuyor(muş).

Hangi Linux Dağıtımı?

Soulblighter

Tamam tamam kızmayın. Evet yine aynı konu, ama bu sefer değişik bir çözüm. Bu sayfadaki ihtiyaç testini yapın ve hangi Linux dağıtımının size göre uygun olduğunu belirleyin.

Bu arada FM'yi takip eden Linux kullanıcılarının hangi dağıtımı kullandıklarını da merak ediyorum.

Yeni Neler Çıkmış

ebola

Eğer sizde benim gibi acaba kurcalamadığım hangi linux dağıtımı var. Bilmemnenin yeni surumunde şu paketin sürümü nedir diye düşünenlerden bunları takip etmekten yorulanlardansanız size bir haberim var: www.distrowatch.com Bügüne kadar hiç duymadığınız dağıtımlardan haberdar olabilir bunlar hakkındaki incelemeler okur ve karşılaştırmalarda bulunabilirsiniz..
size ilginç dağıtımlar konusunda bir kaç tiyo..
Haydar Linux,
Gentoo Linux,
ve Lesbian Linux.

Linux`la kalın, mutlu kalın...