HP Linux Sistemleri Satışına Başladı

0
anonim
Linux kullanıcıları Dell'in Linux sistemlerini satmayı bırakmasından çok üzülmüştü.Bu seferki iyi haber.HP önceden Red Hat 7.1 yüklenmiş Intel tabanlı sistemlerin satışına başladı.Bu sistemler firmanın sadece iş yerlerine satılan PC modellerinde bulunuyor.Ev kullanıcıları için üretilen modeller WinXP ile satılmaya devam edilecek. www.hp.com/products1/linux/

İlgili Yazılar

Slackware 10.1 duyuruldu

selim

Uzun suredir beklenen, hatta Pat'in hastanede yatmasından dolayı çıkış tarihi belli olmayan Slackware' in 10.1 sürümü duyuruldu.
Daha çok hataların düzeltildiği bir sürüm. Büyük değisikliklerin 11. sürümde yapılacağı söyleniyor.

10.1 numaralı sürümdeki değişiklikler:

WinModemler artık LinModem ;)

sundance

Gözünüz aydın millet, piyasada en çok bulunan, en ucuz olan Connextant (eski Rockwell) HSF ve HCF modemler için Freshmeat`de sürücüler duyuruldu.

Daha önceden de bazı marka HSF modemleri çalıştırabilen Linux sürücüleri olmasına rağmen, genelde çok ciddi bir çaba gerekiyordu ve başarı şansı düşüktü. Fakat böyle iki projenin Freshmeat`de başlatılması ile Win Printerlarla birlikte insanlığın gördüğü en iğrenç donanımlardan biri olan WinModemler artık Linux kullanıcıları için sorun olmaktan çıkıyor. Kimbilir belki yakında Karl Knopper amca da Knoppix`e koyar bunları :))

Linux için XP Görünümü

Soulblighter

Kaç kişi bunu ister bilmiyorum. Ama adamlar Windows XP görünümlü masaüstü ortamı yapmışlar. Linux kullanıyorsunuz ama Windows XP kullanıyormuşsunuz gibi. İlgilenenlere...

www.xpde.com

Arch Linux Eğitselleri (Tutorial) Geldi Hanıııım!

sami

Arch Linux kullanan veya geçiş yapaya çalışıp da başarılı olamayanlardan biriyseniz bu site tam size göre. Site acemilerden ileri düzey kullanıcalara kadar pek çok kişiye hitap ediyor. İngilizcesi pek çok insanın anlayabileceği kadar sade. Eğitseller içerisinde pacman ile paket kurulumunu, config dosyalarının düzenlenmesini ve komut satırına girilecek komutları gösteren satırlar güzel bir şekilde belirtilmiş.

Duyuru: Linux Kernel 2.6.12

Soulblighter

Linux çekirdeğinin 2.6.12 sürümü yaklaşık 3 ay aradan sonra çıktı. kernel.org adresinden indirilebilir... Bilginize :)