IBM, Big Bang'in sırlarını çözmeye çalışıyor

0
melitical
IBM ve Astron(Avrupa Astronomi Organizasyonu), Big Bang sırasında neler olduğuna dair bilgiler elde edebilmek için alıcıların zayıf radyo sinyallerini algılamasına yardımcı olacak bir mikroişlemci tasarlamak konusunda ortak çalışma başlattı.
13 milyar yıllık sinyallere ulaşılmasının bu şekilde mümkün olduğu belirtiliyor. Proje için Fransa ve Hollanda'ya 25000 alıcı yerleştirilecek. IBM tarafından yapılacak olan çipin frekansının pik değeri 200GHz olacak.

Kaynak: silicon.com
ibm

Görüşler

0
simor
Yani neymiş? 200 GHz işlemci üretilebiliyormuş.
Belki anlık tepe değeri budur ama piyasadakilerle arasındaki fark yeterince dudak uçuklatıcı.

Bu farkı biraz daha anlamlı kılmak için, deneysel ve uluslararası araştırmalar için üretileceğini düşündüğümde dahi, dünya üzerinde tek paket içinde 200 ghz saat hızı üretecek bir işlemci olacağı gerçeği heyecan verici.

Ben o kadar hızı ne yapayim diye de düşündüm bir an... sonrasını hatırlamıyorum :)
0
fayntom
Şu an bir üniversitemizde görev yapan bir hocam Almanya'da doktora sırasında 300 GHZ değerinde geniş ölçekli üretilebilir bir transistörü imal edip daha sonra ülkemize dönmüştür. Elimizdekilerin kıymetini bilebilirsek biz de bilimde öncü olmaya çok uzak sayılmayız.
Bilgi için http://ee.yeditepe.edu.tr/staff/topaloglu/presentationfiles/semiconductorprocessing.pdf
0
simor
Sayenizde transistör üretimi konusunda bilgi edindik. Teşekkürler. :)

Bir de şu var. Öylesine gözüme ilişti.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/5259594.stm

0
tolgacakiroglu
Yahu kardesim, kiyamet yaklasiyor, bunlar hâlâ bin bang falan. Ne yapayim ben bunu. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Blog@IBM: 320,000 Blogger Geliyor!

sundance

IBM yaptığı bir anonsla 320,000 çalışanının blog kullanmasını özendirmek için bir çalışma yaptığını açıkladı.

Açık ara ile dünyanın en büyük şirket blog'u olması muhtemel olan yapının oluşturulması için arkaplanda küçük bir ekip 18 aydır çalışmaktaymış. Bu çalışma kapsamında şimdiye kadar 65 ülkeden 9000 kullanıcının açıldığı bir blog hizmeti başlatılmış ve bu sistemde 3,097 blogdan 1,358'i aktif olarak kullanılmakta, bu bloglarda da 26,203 giriş bulunmaktaymış.

Olur mu böyle şey, şirket sırları dışarı çıkar vs. diyenler için blog kuralları dün yayınlanmış bir pdf olarak burada yeralmakta.

Sanırım Büyük Mavi'den hala öğrenecek çok şey var...

IBM'in ücretsiz ofis yazılımı - Lotus Symphony

anonim

OpenOffice ve Lotus Smart Suite türevi olarak ücretsiz ve açık kaynaklı bir ofis paketi IBM tarafından kullanıma sunuldu. Oldukça güzel. MS Ofis alternatiflerinin artması sevindirici.

http://symphony.lotus.com/software/lotus/symphony/home.jspa

IBM’de Emekçiler Kazandı

exenon

Çalışma koşullarında yaşanan olumsuz gelişmelere karşı IBM çalışanları Tez-Koop İş Sendikası’nda örgütlenmişti. Bunun üzerine IBM sendikaya yetki itirazında bulunmuş, işkolu tespitine yönelik olarak da konuyu mahkeme sürecine taşımıştı. Hukuki süreç boyunca IBM yöneticileri çalışanlarına dönük baskıları arttırmış, sendika temsilcilerini işten atmıştı. Bu baskılar karşısında IBM çalışanları tepkilerini ve mücadele kararlırlılıklarını; IBM önünde yaptıkları basın açıklamaları ile göstermişlerdi. Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve TMMOB İstanbul İKK bu sürece destek vermiştir.

Lenovo'nun yeni yüzü Ronaldinho!

larweda

Lenovo, FC Barcelona Futbol Takımı ve takımın Ronaldinho Gaucho olarak tanınan yıldız futbolcusu Ronaldo de Assis Morreira ile anlaşma yaptığını açıkladı. Anlaşmaya göre, Ronaldinho kısa süre önce açıklanan Lenovo-markalı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarının dünya çapındaki tanıtım etkinliklerinde ve pazarlama kampanyalarında yer alacak.
Lenovo daha önce IBM'in kişisel bilgisayar departmanını alarak bizlere ismini duyurmuştu. Şimdi de IBM'den devraldığı bayrağı taşımaya devam etmek için Ronaldinho'yu seçmiş oldu. Artık Ronaldinho, Lenovo'nun dünya çapındaki marka elçisi! Kaynaklar: 1 2 3. Resimler haber detaylarında.

IBM 15.000 Kişiye İş İmkanı Veriyor

aRda_

IBM, %30'u Amerika'da olmak üzere tüm dünyada özellikle gelişmekte olan ülkelerde 15000 kişiye istihdam olanağı açıyor. IBM'in ağırlık verdiği alan yazılım geliştirme konusunda uzman kişiler.
IBM Amerika'da çalışan sayısını azaltarak ağırlığı Çin ve Hindistan gibi ucuz işçiliğin olduğu ülkelere verdiği için tenkit ediliyordu. Yeni alınacak personelin yaklaşık 4500 adedi Amerika'da istihdam edilecek.
15000 kişilik yeni personelin IBM'in işgücüne %5 etkisi olacak ,33000 kişilik işgücü 1991 yılından beri IBM'in gördüğü en yüksek sayı.
Ayrıca IBM'in yaptığı açıklamada yeni istihdam edeceği personelin %40 ile 50'sini yeni mezun olmuş öğrencilerden, geri kalanını deneyimli kişilerden seçeceğini açıkladı.
Kaynak: netkonomi.com