IBM Cloudscape Kodlarını Neden Açtı ?

0
anonim
Bildiğiniz gibi IBM bir süre önce Cloudscape veritabanın kodlarını Apache vakfına bağışlamış ve bu ürün Derby adını almıştı.

Bu olayın sebeplerini açıklayan ve bana göre pek çok büyük şirketin de takip edeceği yolun neden açık kaynak dünyasından geçmesi gerektiğini gösteren güzel bir röportaj Developerworks'te yayımlandı.
Büyük çaplı olmayan Java uygulamalarımda Derby iyi bir alternatif gibi görünüyor bana.

Ancak diğer küçük veritabanı uygulamalarını da bir kenera atmamak lazım. Bu adresde gömülü veritabanları üzerine bir karşılaştırma bulabilirsiniz. Hemen bütün gömülü veritabanlarının MySQL'e fark attığı testte galip HSQLDB. Ancak performansın tek seçim kriteri olmaması gerektiğini de göz önünde bulundurmak da fayda var.

Örneğin ben gelecek için Derby'i düşünürken IBM in bu güne kadar getirmiş olduğu geniş dokümantasyon desteği, sağlam kod yapısı ve bundan sonrada arkasında Apache Vakfı gibi güvenilir ve geniş topluluk desteğine sahip bir organizasyon olmasını da en az performans kriteri kadar önemli buluyorum.
ibm

İlgili Yazılar

IBM Dünyanın En HIZLI Bilgisayarını Yaptığını İddia Ediyor

FZ

Dünyanın en hızlı bilgisayarı yarışı en yüksek gökdeleni olan şehir yarışına benziyor lider sık sık değişiyor bu yarışta.

IBM, Big Bang'in sırlarını çözmeye çalışıyor

melitical

IBM ve Astron(Avrupa Astronomi Organizasyonu), Big Bang sırasında neler olduğuna dair bilgiler elde edebilmek için alıcıların zayıf radyo sinyallerini algılamasına yardımcı olacak bir mikroişlemci tasarlamak konusunda ortak çalışma başlattı.

IBM'in ücretsiz ofis yazılımı - Lotus Symphony

anonim

OpenOffice ve Lotus Smart Suite türevi olarak ücretsiz ve açık kaynaklı bir ofis paketi IBM tarafından kullanıma sunuldu. Oldukça güzel. MS Ofis alternatiflerinin artması sevindirici.

http://symphony.lotus.com/software/lotus/symphony/home.jspa

IBM Web Browser for OS/2

larweda

IBM, Netscape`in açık kaynak kodlu projesi MOZILLA`yı (Netscape 6.01)temel alarak geliştirdiği IBM Web Browser for OS/2`yi duyurdu. OS/2 Warp 4, OS/2 Warp Server ve WorkSpace On Demand 2 üzerinde çalışabilen; HTML 4.0, DHTML (W3C compliant), XML 1.0, JavaScript 1.5, CSS1, DOM 1.0, Java 1.3, SSL 3.1 ve Macromedia Flash destekleyen tarayıcı, aslında çok önemli bir haber sayılmayabilir. (Sonuçta OS/2 kullanan kaç kişi var ki?) Ama IBM gibi bir firmanın, kaynağı açık bir kodu temel alarak program geliştirmesi, ve de bunu parayla satmasına rağmen kaynak kodunu (mozilla-i386-pcos2-vacpp-0.6.zip) da içeren bir sürümünü internete sunması gerçekten ilginç bir gelişme, ve büyük bir haber.

IBM’den 4 Türk Akademisyene Ödül

FZ

IBM’in dünyanın önde gelen üniversitelerinde ve kendi araştırma geliştirme biriminde çalışan araştırmacıların işbirliğini teşvik etmek amacıyla 10 yıldır düzenlediği, ‘IBM Fakülte Ödülleri’nin bu yılki sahipleri arasında 4 Türk akademisyen de yer aldı.

Geçtiğimiz yıl da ödül alan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü Başkanı Chris Stephenson, bu yıl liselerde hayata geçirilmesi amacıyla hazırladığı, ‘Liselerde Bilgisayar Eğitimleri’ konulu projesiyle ödül aldı. Dünyadan 500 kişinin katıldığı yarışmada ödül alanlara 10 bin dolarlık çek hediye edildi.