IBM Seminer Erteleme

0
anonim
IBM'in Bilgi Üniversitesi ile birlikte düzenlemiş olduğu eğitim ve seminer süreci içinde yapılacak olan "Hacker Etiği" isimli seminer semineri verecek kişinin özel durumundan dolayı ertelenmiştir.
Eğitim ve seminer haberlerinin verildiği web sitesinde açıklama yapılmış. İlgilenenlere duyurulur.

"28 Mayıs Pazartesi günü yapılması planlanan "Hacker Etiği" semineri, 18 Haziran Pazartesi gününe alınmıştır."

Referans: http://cas.bilgi.edu.tr

İlgili Yazılar

İNETD Kablosuz Yerel Ağlarda Güvenlik Semineri

adervis

Bu hafta İNETD Teknoloji Seminerlerin'de "Kablosuz Yerel Ağlarda Güvenlik" seminerini Fırat OKAY veriyor. Etkinlik önceden kayıt olmak koşulu ile herkese açık ve ücretsiz.

7D5 Demoscene Partisi - 17/18 Eylül

Ragnor

Artık gelenekselleşen 7DX demo partileri serisi bu yıl da 7D5 ile devam edecek. 17-18 Eylül tarihlerinde İstanbul Maltepe Üniversitesi - Maltepe Eğitim Köyünde yapılacak olan partiye bu yıl Teknoloyi Televizyonu sponsorluk yapacakmış.

Eskişehir´de Linux Seminerleri Başladı!

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu kez Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı linux seminerleri büyük bir katılımla başladı. 200 kişilik salonun tamamını dolduran linux severler, iki gün sürecek olan etkinliğe büyük ilgi gösteriyor. Etkinlik aynı zamanda Osmangazi Üniversitesi tarafından bu adreste canlı olarak internetten yayınlanıyor.

4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nden Notlar

tongucyumruk

Bir şenlik daha geride kaldı. Dört gün boyunca eğlenildi, seminerlere girildi ve oyunlar oynandı. Bana da şenliğin ardından olan bitenleri özetlemek düştü.

Aslında son zamanlarda ülkemizde de yaygınlaşan blog olgusu ve özellikle GNU/Linux konusu ile ilgili insanların bloglarının bir anlada "harmanlandığı" Gezegen Linux gibi sayfalar sayesinde çoğu insan şenliğe katılanların bloglarından şenliği günü gününe takip etme fırsatı buldu. Ben de biraz blog ayarında son dört gündeki gözlemlerimi topluca burada paylaşmayı tercih ettim.

SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünün düzenli ve halka açık seminerleri yeni öğretim dönemi ile birlikte başladı. 24 Şubat 2005, Salı, 17:00'da Dolapdere kampüsünde düzenlenecek ilk seminerin konuğu DDİ (Doğal Dil İşleme) konusunda dünya çapındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. Kemal Oflazer.

Seminer özeti: Yazılı içeriğe erişmek ve bu içeriği anlamak öğrenmenin en temel yöntemlerinden biridir ve daha çok uzun bir süre, öğrenme ve özellikle ileri düzeyde bilgi edinme için en önemli ortam olmaya devam edecektir. Buna karşılık, özellikle dilden ve içerikten dolayı karşılaşılacak türlü çeşitli zorlukları (bilinmeyen sözcükler, hatırlanmayan kişiler, karmaşık tümceler, anlamaya yardım edecek yazı dışı bilgilerin eksikliği, vb.) aşacak olanakların olmadığı bir durumda, oldukça "lezzetsiz ve kuru" bir ortam olan yazı, öğrenmeyi de çok motive edecek bir ortam değildir. Örneğin İngilizce bir yazıyı okuyan bir kişi, anlamadığı bir sözcük veya karmaşık bir tümce yapısı ile karşılaştığında, elinin altında kendisine anında yardımcı olabilecek bir yardımcı olmadığı için genellikle (anlamadan) okumaya devam eder.