İçeriden Gelen Tıkırtı

0
butch

Görüşler

0
ersin2k
bu hikaye tanıdık geliyor bir yerden ...
0
ersin2k
şapka da gözümüzden kaçmadı :)
0
ukde
Banada ?! Sakın şu geçenki olay olmasın :)
Güzel olmuş karikatür beğendim.
0
axanc
Tanıdık Hikaye güsel olmuş..
0
setcom_2000
Umarım mesaj anlaması gereken kişiler tarafından doğru şekilde anlaşılmıştır.
0
butch
test
0
butch
test2
0
muratdicle
Elinize sağlık. Çok hoş bir anlatım. Vista hackerlara emanet. Açık kapı olayı. Gri Şapka = Kötü değilim ama çokta saf değlim.
0
bio
Pek anlamamışsınız gibi geldi bana.
0
muratdicle
:) ben Vista nın hackerlar tarafından test edilip açık kapısından içeri girişinin tasviri olarak anladım. Ama FM hack olayı aklıma gelmemişti.
0
gilan
Baştan anlamamıştım. Yorumların sayesinde anlamış oldum. gerçekten durum çok güzel tasvir edilmiş.

tebrikler.
0
karaltan
yahu elbetteki içeri girip karıştırma yapması doğru değil ancak içeri giren de karıştırmasını yapacaktır. hırsızın hiç mi suçu yok denir ya, burda tersi, sahibin hiç mi suçu yok? neyse hayırlısı bakalım...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Enerji Tasarrufu

redogre

FM Karma

butch

Fazlamesai.net'e 6 yıl önce, "keşke şöyle bir site olsa da okusak" diyerek başladık. Bütün bu süre içinde en büyük önceliğimiz paylaşımı maksimum düzeyde tutmak oldu; uzun süre yorum yapmak için üyeliği zorunlu tutmadık, hiçbir kullanıcıyı siteden atmadık, hakaret içeren yorumları silerken bile tereddüt ettik "acaba bir ufak bilgi kırıntısı dahi olsun yok ediyor muyuz?" diye.

Pazar Günü Haberleri

anonim

Siz de bir pazar günü bilgisayarınızın başına geçip FM'yi açtıysanız ve tam da "Ben yokken neler olmuş acaba dünyada " diye düşünüyorsanız, buyurun haber turumuza katılın...

Bir saldırının anatomisi: Fazlamesai

sundance

28 Temmuz 2006 sıradan bir gün olarak başlamıştı. Normal iş temposunda giderken saat 11 civarında cep telefonum çaldı. Açtım, konuşma şu şekilde gerçekleşti:

-Kıvılcım Bey mi?
-Evet?
-Merhaba Kıvılcım Bey, benim adım ... sitenizdeki bir açıkla ilgili bilgi vermek için aramıştım.
-Hımm, dinliyorum.
-Bir e-mail ya da msn alabilir miyim, oraya yollayayım açıklamayı.
-Tamam, e-mail ...de ...

Çocuklara Bilgisayar Projesi, Hemen Şimdi!

blue-train

"İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi" denmişti burada bir süre önce, hatırladınız mı? İkinci el bilgisayarların toplanması, ardından GNU/Linux kurularak ihtiyacı olan kesimlere ulaştırılması gibi bir fikir gerçekten de heyecan yaratmış, 1-2 gün içerisinde onlarca yorum gelmişti.

İlgili haberi okurken heyecanlananlardan ve yazılan yorumları ilgiyle takip edenlerden biri de bendim. Bir süre sonra Fazlamesai'de ortaya çıkan bu fikri, aktif olarak içinde bulunduğum ve çocuklara yönelik faaliyet gösteren bir STK olan Farklı Bireyler Eğitim ve Rehberlik Derneği'ne (Faber-Der) de sundum. Oradaki insanların da olumlu tepkisiyle birlikte bu fikrin projeye dönüşmesi fikri hız kazandı.