İlk YZ Hızlandırıcı Çip: Intia Processor

0
FZ
Grafik hızlandırıcı mikroçipleri barındıran video grafik kartları artık bir PC kullanıcısı için sıradan ürün kategorisinde.

Peki ya oyunlar başta olmak üzere pek çok program için önemli olan yapay zeka (YZ) algoritmalarını hızlandıracak özel bir mikroişlemcinin, YZ kartlarının zamanı gelmedi mi?

AIseek isimli bir şirket dünyanın ilk YZ işlemcisini çıkardığını duyurdu. Intia Processor isimli YZ çipi şu anda oyunlardaki etmenlerin (agent) daha akıllıca ve hızlı hareket edebilmesi için kullanılıyor. Şirketin açıklamasına göre Intia YZ hızlandırıcısı düşük seviyeli YZ işlerini normal bir işlemciye kıyasla 200 kat daha hızlı gerçekleştirebiliyor.
Şirketin demo mahiyetindeki videolarını buradan indirip izlemek mümkün.

Kaynak: arstechnica.com

Görüşler

0
Tugba
Oyun firmalarının hepsi ahlaksız. Adamların süper grafikler diye pazarladıkları oyunlarda oynanabilirlik yok. Oynanabilirliğin olmadığı bir oyun ise oyun olamaz.

Tabi şimdilerde ek$i sozluk kulturune sahip olan torlak ve yav$ak kesim, ne kadar iyi grafik, o kadar iyi oyun diyor olabililrler.

Bu onların kendi düşüncesi ve 3 yıldır bilgisayar kullanıyor olmalarının vermiş olduğu cahil cesaretidir.

Oyun firmaları grafikleri şişirip ultra gerçekçiliği yakalamaya çalışa dursun bu kerizler oyun firmalarının ve onlarla anlaşmalı olan grafik kartı üreticilerinin bir numaralı keriz kitlesi olarak kalmaya devam edecekler.

Bu gibi aptal sürüsü bilgisayar oyunlarını sadece grafikten ibaret görmeye devam ettikçe firmalar da bunları söğüşlemek için ortaya grafik show'dan başka bir şeye benzemeyen saçma programlar çıkarmaya devam edecekler.

Bu kartı üretenler de o keriz kitlesine hitap eden ve pastadan pay almaya çalışan başka uyanıklar.
0
FZ
Haberdeki konu grafik hızlandırıcılar değil. YZ algoritmalarının daha hızlı çalışması için buna özgü tasarlanmış bir mikroçip.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pentium´un Sahte MHZ´leri!!!

Evil_Empire

Pentium 4'ün yavaş kalmasının sebebi pipeline sayısının iki kat olması sonucu tahmin algoritmalarının işleri biraz karıştırması. Ayrıca MHZ bazındaki aldatmaca.

Küçük Bir Kıyaslama

FZ

The Mythical Man-Month'ın yazarı Brooks'un iddiasına göre, yazılımla ilgili problemler yazılımla ilgili değil genellikle donanımla ilgili. Nasıl mı? Basit, donanım, tahmin edilenden çok daha fazla hızlı gelişiyor, maliyet feci şekilde düşerken, bilgi işlem kapasitesi ve verimlilik aşırı artıyor ve yazılım buna doğal olarak bir türlü yetişemiyor.

İlk USB Tabanlı GNU/Linux Veri Toplama Cihazı

anonim

USB ve linux'un artılarını bünyesinde birleştiren bu veri toplama cihazı, USB kullanan ilk veri toplama cihazı özelliğini taşıyor. Stirling Üniversitesi, INCITE grubu tarafından geliştirilen bu cihaz, USB'nin avantajlarını kullanarak kullanıcıları için birçok kolaylık sunuyor. Detaylar için http://www.linux-usb-daq.com/

Tom`s Hardware Guide Türkiye Açıldı

tongucyumruk

Donanım ile yakından ilgilenenlerin adını en azından bir kere duymuş olduğu, donanım üreticilerinin ürünlerinin prestijini sağlamak için ürünlerinin üzerine logosunu bastığı, çeşitli dillerde yayın yapan donanım sitesi Tom's Hardware Guide'ın türkçe versiyonu da 1 Haziran 2002 itibariyle açıldı.

Volkan Ersoy'un bu ayki PC Magazine dergisinde yaptığı açıklamaya bakılırsa çeviri incelemeler dışında kendi yaptıkları testleri de yayınlayacaklar. Bu da içerik açısından inanılmaz derecede zengin ve türkçe bir siteye kavuşmamız demek oluyor.

Donanımda yeni madde antimon-tellür

Soulblighter

Royal Philips Electronics araştırmacıları, mevcut belleklerin yerine geçebilecek yeni bir maddenin oluşturulduğunu açıkladı. Bu maddenin kullanıldığı teknik sayesinde DRAM ve flaş bellekler tarihe karışacak.

Philips laboratuvarlarında geliştirilen yeni madde antimon ve tellürün (tellurium) bileşiminden oluşuyor. CD’lerdeki düzeneğe benzer bir şekilde çalışan yöntemde, lazer, maddenin üzerinde bir noktaya yönlendiriliyor ve maddenin yüzeyi ışını geri yansıtıyor. Geri yansıma, lazerin değdiği yüzey noktasındaki moleküllerin dağılımına göre farklılık arzediyor. Molekül dağılımındaki farklar, bu yansımada da çeşitlilik yaratıyor. Lazer yansıması daha sonra, dijital dilde sıfır ve bire dönüştürülüyor.