Interbench: Linux Etkileşim Testi

0
Soulblighter
Daha önce bu haberde Linux çekirdeğindeki performans farklarından ve Intel işlemcilerin Linux çekirdeğinin performansına etkisini ölçen bir projeden bahsetmiştim.

Eğer siz de yeni bir çekirdeğe geçecekseniz veya sisteminizdeki donanımları güncelleyecekseniz ve oluşacak performans farkını merak ediyorsanız Interbench tam size göre...
Interbench ile Linux çekirdeğinin farklı sürümleri arasındaki performans farklarını ölçebileceğiniz gibi, CPU, I/O işlemleri ve dosya sistemi gibi kriterlerdeki değişimlerin performansa etkisini de ölçebilirsiniz. Farklı donanımlar arasındaki performans farklarını karşılaştırmalı olarak görebilirsiniz.

Uygulama hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

JavaScript 1.7

FZ

Şu anda Firefox 2 BETA içinde kullanılan ve JavaScript Shell içinden de test edilebilen JavaScript'in yeni sürümü olan JavaScript 1.7 programlama dili pek çok yeni ve güçlü özellikle birlikte geliyor.

Perl, Python ve Türk gençliğinin zihnini bulandırmak üzere hazırlanan global komplonun bir parçası olan ismi lazım değil bazı dillerin güçlü özelliklerini alan JavaScript 1.7 Internet programcılarının işlerini daha da kolaylaştıracağa ve JavaScript'in pazar payını artıracağa benziyor.

Kayıtsız kalmayın!

zekzekus

Sevgili OpenOffice.org ve OpenDocument destekçisi;

Microsoft'u engelleyin!Tüm dünyada OOXML (OOXML'e Hayır) dilekçesi 70.000'i aşkın insan tarafından desteklendi. OOXML (Office Open XML)'i etkileme çabamız şimdiye kadar şaşırtıcı bir başarı elde etti. Sorunları çözmek için şubatta Cenevre'de yapılacak olan "Ballot Çözüm Toplantısı" (Ballot Resolution Meeting) kadar 100.000 imza toplamayı hedefliyoruz.

Dikkat Edilmesi Gereken 10 Semantik Uygulama

FZ

Web 3.0 ve semantik web laflarını artık FM'de de daha sık duyar hale geldik.

Read / Write Web'deki güncel bir yazı yakından takip edilmesi gereken 10 semantik web uygulamasından bahsediyor. Bunların arasında Hakia, PowerSet ve FreeBase gibi isimler de göze çarpıyor.

Belki de artık ontoloji gibi kavramları öğrenmenin, SPARQL, OWL gibi dilleri kurcalamanın ve AllegroGraph ve TopBraid Composer gibi araçlarla haşır neşir olmanın zamanı gelmiştir, ne dersiniz?

30 Saniyede AJAX Öğrenin

Soulblighter

Hayır hayır! O ne bir futbol takımı ne de temizlik maddesi. AJAX'ın ne olduğunu bilmiyorsanız üzülmeyin. Daha önce tabi ki FM'de yayınlanan bu habere bakabilir ve AJAX hakkında bilgi alabilirsiniz.

AJAX'ın ne olduğunu bilenler zaten bildiğine, bilmeyenler de artık öğrendiğine göre; şimdi Rasmus'un 30 saniyede AJAX dersi ile bu güzel dili hemen öğrenme zamanı. İyi eğlenceler...

Prototype Javascript Framework

tongucyumruk

Web bir uygulama geliştirme platformu olarak kendini kabul ettireli çok oldu. Şimdi Web 2.0 gibi konuar tartışılırken web'in her geçen gün artan popülerliği yanında gerçekleştirilmesi gitgide zorlaşan kullanıcı taleplerini yanında getiriyor. İnsanlar her geçen gün daha etkileşimli, daha hareketli web uygulamaları istiyor. Bu durumun her geçen gün programcıları daha fazla yorması sonucunda bugün ulaştığımız noktada artık JavaScript ile yazılmış etkileşimli web uygulamaları geliştirmeyi kolaylaştıran altyapı yazılımları da ortaya çıkmaya başlıyor. İşte Prototype Javascript Framework'te bu amaçla ortaya çıkmış bir altyapı yazılımı.