Internet Ansiklopedileri Başabaş

0
gunebakan
Jimmy Wales'in lideriliğindeki Wikipedia ansiklopedisinin bilimsel yazılardaki gerçekliği Britannica ile çok yakın çıktı. Haftalık bilimsel dergi Nature'ın yaptığı araştırmaya göre bilimsel makalelerdeki yazı başına yanlışlık Wikipedia'da 4 iken Britannica'da 3 olarak tespit edildi.
Nature dergisi Wikipedi ve Encyclopaedia Britannica'dan değişik bilimsel disiplinlere ait yazılar alarak bunları yazının konusunda uzman bilim adamlarına gönderdi. Yazıların kaynağı bilim adamlarına söylenmeden incelemeleri istendi. Gönderilen 50 yazıdan 42si incelenmiş olarak geri gönderildi. Sadece 8 ciddi hata tespit edildi ve bunların dağılımı 4-4 olarak eşitti. Diğer hataların dağılımı ise Wikipedia:162 Britannica:123 olarak tespit edildi.

Benim dikkatimi çeken ise Wikipedia da "Members Get More" ifadesinin yer almayışı ;).

Ayrıntılı bilgi için

Görüşler

0
lifesdkver0_1
Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi, karar veremedim.
0
feran
Nature dergisinin güvenilirliğini kim test etmiş acaba? Ya, gevezelik olsun diye yazdım işte. Yani bu ne iyi ne de kötü birşey sadece bir durum.Sana kalıyor yorum!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması Başladı

anonim

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması 24Aralık Cuma akşamına kadar sürecek. Linux ağırlıklı yarışmada 1. olan Yarışmacıya CoolerMaster Jet 7+(50$) hediye verilecektir.

http://www.linux34.com/yarisma.php

Saygılarımla.
Erdogan Bilgici.

The Blues Brothers 2000 Türkiye Turnesi

lalapoo

Blues Brothers 2000 bir bira firmasının sponsorluğundaki turnesine 5 Eylül'de İzmir Gündoğdu meydanında süper bir konser ile başladı.Turne 17 Eylül'de İstanbul Fil Damı'nda yapılacak olan konserle sona erecek.

Hindistan’ın Kerala Eyaleti MS Windows’u Tamamen Kaldırıyor

anonim

Hindistan’ın komünist rejimle yönetilen Kerala eyaleti, Coca-Cola ve Pepsi’den sonra Microsoft ürünlerini de kamu kurumlarından çıkarma kararı almış.

Kaynak: ntvmsnbc

10 yıl önce bugün...

dcc

Hafızanızı bir yoklayın bakalım... 10 yıl önce bugün, 29 Nisan 1994'te hangi büyük firmanın iflas ettiğini hatırlayabilecek misiniz?

Postmodern Müzik

FZ

Konsere gidiyorsunuz. Başlangıç saati diyelim 19:00 ama herkes 18:00'da orada. Neden? Hazırlık yapmanız gerekiyor. Önce bir kiosk'a başvurup cep telefonu ve koltuk numaralarınızı veriyorsunuz. Evet, bu işi web'den de yapabilirsiniz, o zaman erken gitmeniz gerekmez. Neyse, salonda yerinizi alıyorsunuz. Ve bilin bakalım neler oluyor?

Herkes oturduktan sonra sahnedeki müzisyenler bir takım düğmelere basıp,bütün seyircilerin cep telefonlarına melodiler yüklüyorlar. Sonra da numaraları arayarak sizi çalıyorlar. Ve dünya tarihinde ilk defa müzik aletleri yerine seyircinin (cep telefonlarının) çalındığı bir konser gerçekleştiriliyor. Şaşarsınız ama ortaya dinlenebilir şeyler çıkıyor. Sitede mp3'ler var: Dialtones: a telesymphony.