Hindistan’ın Kerala Eyaleti MS Windows’u Tamamen Kaldırıyor

0
anonim
Hindistan’ın komünist rejimle yönetilen Kerala eyaleti, Coca-Cola ve Pepsi’den sonra Microsoft ürünlerini de kamu kurumlarından çıkarma kararı almış.

Kaynak: ntvmsnbc

Görüşler

0
misafir
kaynak: ntv_M$_nbc
mesaj: linux komünisttir, tehlikelidir...
0
osteosit
ntvMSnbc'deki son yıllardaki haberler gerçekten dikkatimi çekmeye başladı. Televizyonda TRT2 ve NTV dışında kanala bakmasam da haberleri internetten söz konusu siteden güvenerek takip etsem de anlam veremiyorum M$ ile az da olsa ilişkisi bulunan bu sitedeki bu tür haberlere. Hatırlarsanız Firefox 1.0'ı çıkarınca en geniş bu sitede haber olmuştu.

Tabi bu yazdıklarım şüphelendiğim anlamına gelmiyor sadece bir merak doğuruyor ben de "Neden?" diye...

Haberi yapan muhtemelen bir ajanstır onlar da satın alıyordurlar. Türkiye'de umursanacak bir pazar olmadığımdan M$ bu tür haberleri sansürletmiyordur tabi belki de!
0
loker
Abartmayın yahu, NTV haber dairesi + bu kurum için çalışan birer tane editör var. FF sonuçta internet üzerinde büyük bir yenilik, dolayısıyla haber yapılıyor. MS'in oradaki fonksiyonu, altyapı hizmetleri için ürün sağlayan firma olması... nbc firması vaktiyle "gel kuru kuru satacağına ortak ol..." demiş, tamamen ticari bir anlaşma... üzerinden para kazanıyor...

ms'in hangi departmanındaki hangi görevli msnbc.com'u denetleyip kendi çıkarlarına uygun hale getirmeye uğraşabilir ki? hele bir de türkiye şubesi ntvmsnbc.com daha da komik hale geliyor...
kapitalizm şeytani falan filan da öyle karikatür biçimde kötü insanlar, kötü planlar yapıyorlar, batman gelip durduracak değil herhalde abartmayalım...
0
srtcknc
Ntvmsnbc'de yazdığına göre haber New York Times'a ait. Onlarda International Herald Tribune'den almışlar. Haberin kaynağı bu adres olarak gözüküyor.
0
simor
25 dolara makina başına windos alıyorlar hmmm. Ooo Okur-yazar oranları da yüzde 90 mış. Vay bee vay pis gomunistler vaaay.

Ya bazen bu medyanın bizi yanlış yönlendirdiğini falan düşünüyorum ya. Acaba olabilirmi böle bişeeey. Çok küçük bi ihtimal ama :)

sene 2114..
flash haber.....flash haber.........flash haber.....flash habe
Son istatistiki verilere göre okur-yazar oranımız %100 olmuştur. Fakat yine istatistikiii veriler gösteriyorki okur-anlar oranımız çok düşmüştür. Hükoomet acil önlem planı için toplanmıştır.
0
Tugba
İyi yapmışlar.
0
sefalet

Kerala komünist rejime sahip bir yer değil."Komünist hükümet" deniyor sanırım haberin asıl kaynağında fakat başa komünist parti geldi diye bir ülke komünist olacak diye bir kaide yok sanırım.Ekonomik sistemine ve toplumsal oluşuma bakınca bir tür sosyalist (o da tartışılır) sistemin olduğu söylenebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazılımcılara Devlet Teşviği Geliyor

FZ

"Ben yazılım projesi yapacağım" diyen kişiye devlet karşılıksız 100 bin YTL verecek...

Habertürk teknoloji editörü Selin Canik'e konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım teşviğin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı:

BSA`nın büyük başarısı

cayfer

BSA, Mısır El-Ezher müftülüğünden lisanssız yazılım ve kopya müzik/sinema eserleri kullanmanın günah olduğuna ilişkin bir fetva çıkartmayı başardı. Fetva'nın duyurulmasının ertesi günü Microsoft Kahire bürosunu arayan bir iş adamına kopya yazılım kullanmanın "haram" olduğu söylenince "kopya yazılımları artık bir dakika bile tutmayacağını" belirtmiş. Daha ayrıntılı bilgi için: www.law.com ve www.slashdot.org

Yine virus yine windows

sametc

Sysbug-A adlı virüsün windows kullanıcılarının pc'lerine bulaştığı belirtiliyor.

Kanadalı güvenlik şirketi WhiteHat Windows 2000, Windows 98, Windows 95, Windows ME, Windows NT ve Windows XP kullanıcılarının bu yeni virüsün saldırısına uğrayabilecekleri yönünde uyardı.

Eğer bu virus saldırısına uğramak istemiyorsanız JAMES2003@hotmail.com'dan gelen mailleri açmayın.

haberin devamı:www.ntvmsnbc.com

Amerika yanıyor, Internet ayakta!

larweda

Dün Birleşik Devletlerde meydana gelen terörist olaylar, hem Amerika hayatını ve ekonomisini, hem de Dünya gündemini ve ekonomisini derinden sarstı. Olaylar olurken ve olduktan sonra Amerikadaki sabit ve mobil iletişim şirketleri atyapı kısıtlamalarından tamamen yetersiz kaldılar. Ama internet`i hayatının içinde yaşayan amerika, ciddi bir iletişim aracı olarak e-mail'i kullanmaya devam etti. Ben Amerika'daki haber almak istediğim bütün arkadaşlarıma sadece e-mail ile ulaşabildim. E-mail'e fazla yüklenilmesi de Hotmail, Yahoo gibi yüksek miktarda e-mail servisi veren sunucuların fazla yüklenmesine ve servis verememesine sebep oldu.

Eski´ye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı :)

conan

Hürriyet'de çıkan bir habere göre 20 yıl önce üretilen bir bilgisayarı, bir Pentium III ile bazı konularda yarıştırmışlar. Pentium III bilgisayar, "mektup yazma ve basma" konusunda "antika" bilgisayara yenik düşmüş.

Sonuç da şöyle: Antika bilgisayarda mektup 2 dakika 51 saniyede yazılıp basılırken yeni bilgisayarda aynı işlem 4 dakika 30 saniyede yapılabiliyormuş! Peh peh peh...

Tabii ki bu testin nerde yapıldığı, ne zaman yapıldığı, kimin yaptığı, hangi işletim sistemleri kullanıldığı gibi şeylere değinilmemiş. Ha, bir de konuya hakim bir arkadaşımız da kısa bir tarihçe yazmış. Onu da mutlaka okuyun! :P