Internet Tarayıcınız hangisi?

0
parsifal
Güzide bir üniversitemizin web sayfasında bir anket var: "Internet Tarayıcınız hangisi?"
Sorun bunun zaten anket hazırlamadan da öğrenilebileceği filan değil. Sorun seçenekler...
Nerde diğerleri???
"İşletim Sisteminiz hangisi?" diye anket hazırlasalar seçeneklerin ne olacağını tahmin edebiliyorum...
(Windows parantezinde) xp, 2000, mee, 98, 95, 3.x...

Görüşler

0
FZ
Valla yani ortada Mozilla, Firebird, Opera gibi seçenekler var iken kullanılan işletim sistemi ne olursa olsun IE kullanmak için bir sebep göremiyorum.
0
larweda
mozilla saolsun 1.6'da NTLM authentication getirdi de IE bağımlılığımız kalmadı.

Büyüksün mozilla!!!
0
sametc
ne yani linux- bsd kullanann oğrenci bile IE seceneğinimi secicek .? cook garip ......

insanları gercekten alıskanlıklarından vazgecirmek coook zorr ! alışmışlar heryerde IE seceneğini koymaya :(
0
aRda_
Bence bu sitenin adminleri ya çok geriyi yasiyorlar yada yeni teknolojik gelişmelerden haberdar degiller.
Şıklara bakıcak olursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız:

Internet Explorer 5.x
Internet Explorer 6.0
Netscape 6.x
Netscape 4.x
Diğer

Bir kere özgür yazılım olan php kullanan bir sitenin neden Mozilla gibi bir "dev"i şıklarına koymadıkları düşündürücü..
Ayrıca artık yenilenmesinin mümkün olmadığı Netscape'in son versiyonu olan Netscape 7 'den bu adminlerin haberleri yok sanırım...
0
murat09
Birde şu var, adamlar hala sitelerine gelen ziyaretçilerin işletim sistemi bilgilerini, browser agent'lardan browser'larını istetistiklere bakarak bakıyorlarsa iyice dumur olmak lazım kanaatindeyim :-) Çünkü gülmek yetmiyor bu anketi görünce..
0
murat09
Birde şu var, adamlar hala sitelerine gelen ziyaretçilerin işletim sistemi bilgilerini, browser agent'lardan browser'larını istetistiklere bakarak anlayamıyorlarsa iyice dumur olmak lazım kanaatindeyim :-) Çünkü gülmek yetmiyor bu anketi görünce..
0
anshan
O anket hatırladığım kadarıyla ciddi bir anket olarak değil, bir anket denemesi olarak konmuştu. Ama bürokrasinin yamuk çarkları arasında unutuldu, gitti. Anket en azından 2 yıldır orada duruyor. Arayüzün tasarımcıları öğrenci idi, mezun olup gittiler. Arayüzü güncellemek te kimsenin aklına gelmedi. Adminin e-postası webmaint@yildiz.edu.tr, tepkilerinizi buraya yollarsanız -bir ihtimal tabi, hazreti bürokrasi izin verirse- anket kaldırılabilir.
0
T-u-N-i-X
ya şu son NPTL özelliğiydi sanırım ne işe yarıyor tam anlamadım ? Yani sitelere IE olmadan girme ne alaka ? Ben şimdi NTVMSNBC'yi rahatça kullanabilecek miyim ? Tam olarak anlayamadım neden bahsettiğinizi..
0
FZ
NTLM authentication özelliği kısa bir süre öncesine kadar sadece (tarayıcılar söz konusu olduğunda) IE yazılımında bulunan ve istemci ile web sunucu arasında MS´nin bir protokolüne göre kimlik doğrulaması yapan bir sistemdi. En yaygın kullanımı intranet ortamlarında belli web sayfalarına erişimde kullanıcı kimlik kontrolü ve bunun için doğrudan Windows kullanıcı veritabanından yararlanması. Böylece oturup kendiniz bir kimlik kontrol altyapısı geliştirmek için uğraşmazsınız ve bunu Windows sunucusuna (NT, 2000 Server, 2003 Server, vs.) havale edersiniz.

Mozilla web tarayıcısına bu desteğin gelmesi ile birlikte insanları IE kullanmaya zorlayan sebeplerden biri daha ortadan kalkmış oldu.
0
yuxel
şu windows update'de sadece ie'nin geçerli olması bu olaymıdır ? yani artık mozilla ile de mümkünmüdür windows update ?
0
mturker
Ya bu NTVMSNBC meselesine bir tek ben kıl oluyorum sanmıştım. Bugzilla'da bu iş için bir bug açmıştım (bug 217235). Ama hala (This bug is awaiting triage to an appropriate owner or component) olarak duruyor. En büyük sorun
eğer bir web sayfasında ardarda iki tane komutu varsa Mozilla (ve ondan türeyenler) tüm menüyü disable ediyor. NTVMSNBC nin webmaster'ına e-posta yollayıp bazı sayfalardakileri düzeltmelerini sağladım ama hala bir çok sayfada duruyor ve o sayfalarda menülere tıklayamıyorsunuz.Tabi bunun yanında Flash reklamlar hemen altındaki yazıları kapatıyor falan filan. Opera bu sitede biraz daha başarılı ama o da reklam falan koyuyor sevmiyorum :)
0
skoylu
NPTL'i nerden çıkardığınızı bilmiyorum, birileri NTLM demişti yukarılarda..

Ama madem sordunuz söyleyelim. NPTL, Native POSIX Threads Library den gelmektedir. Bu da son surum GLIBC içindeki yeni thread library oluyor. Şimdilik biraz experimental. Ayrıca bunun kernel tarafıda var ve bildiğim kadarıyla 2.6 ile birlikte geliyor. 2.4 İçin vaziyetini bilmiyorum..

Sundance kardeşim diyecek şimdi "ee, ne yapalım yani bu buysa biraderim ?". Ona da kabaca bir cevap verelim. Bu doğrudan kernel-user space çalışan bir mevzu. LWP/Fiber modeline filan benzemiyor vede 1-on-1 olaraktan process gücünde ama kuş kadarcık bir thread demek oluyor. Bu da ne demek oluyor dersen, mesela derim, 100.000 Thread oluşturmak/yoketmek için eskiden hallice bir makine ile 20 dk uğraşman gerekebilirdi. Şimdi 3-5 sn içinde bunu halledebilirsin bir.. İkincisi bu thread harbiden kuş olup uçabilir, çünkü doğrudan kernele bağlılar ve aradaki karmaşık ABI (x86 için) ve/veya bir kaç kademeli scheduler gibi yükleri yok. Hoş ABI CPU'dan geliyor, ama birde M-on-N olsaydı, vay da ne vay olabilirdi..

Şimdi mozilla eğer bunu kullanmışsa, ciddi performans artışı ve/veya CPU/Memory yükü düzelmesi getirebilir. Çünkü bir web sayfası tonla thread oluşturularak yüklenir ve gösterilir. Yüklemede bootlleneck zaten ağ bağlantısı vs. ama Flash, animated gifs vs. yüklü bir sayfada faydalı olacaktır netekim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Devlet M$-Devlet'e Eşit Midir?

anonim

Birazdan vereceğim bağlantı Milli Eğitim Bakanlığımız'ın İlsis tabir edilen E-başvuru işlemleri arayüzüne aittir. Söz konusu arayüzden küçük bir alıntı yapmak istiyorum;

Sisteme Girişte Sorun Yaşayanlar İçin İlsis Sistemi, Internet Explorer 5.0 ve üzerindeki versiyonları için hazırlanmıştır. İlsis uygulamalarını kullanmak için Internet Explorer 5.0 ve üzeri versiyon tarayıcılar ile bu tarayıcılar için "orta derece" güvenlik ayarı gerekmektedir. Yukarıdaki formu kullanamıyorsanız,tarayıcı versiyonunuzu ve ayarlarını kontrol ediniz.


Şimdi devam edebiliriz...

Durdurun Torrentleri, Hapse Girmeyesüz!

realist

Vatan Gazetesi'nden Levent İçgen'in haberi. Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Doç.Dr.Abdurrahman Çelik aynen şöyle demiş:

Pardus'la İlgili Muazzam Bir Teşekkür Mektubu

FZ

Şimdiye dek okuduğumuz en fantastik teşekkür mektubunu paylaşmak istedik. Özellikle son kısım bizi bizden aldı: "Siz saygıdeğer takipçilerimize oylamaya göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Ancak, üniversite yerleşkelerini düşündüğümüzden IP sınırlandırması getirmediğimiz oylama sisteminin kayıtlarına baktığımızda, verilen çoğu kötü oyun aynı IP üzerinden gönderildiğini ve bu IP’nin İstanbul’daki bir KabloNet abonesine ait olduğunu tespit ettik.

Hassas Konulardaki Yasak Sansür Değildir

ersin2k

‘Youtube, Türkiye için üretmeli’

Youtube ve ekşi sözlük gibi sitelerin ardından, dünya genelinde iki milyonun üzerinde üyesi olan blogger.com ile blogspot.com'a erişimin mahkeme kararıyla engellenmesini değerlendiren Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, "Hassas konulardaki yasak sansür değildir" dedi

CCIE'ler Ne Yer Ne İçer?

FZ

CCIE'ler yani Cisco Certified Internetworking Expert sertifikasına sahip uzmanlar ne yapar ne eder? Bu sertifikanın anlamı nedir? Ağ uzmanlığı nasıl bir şeydir? Üniversite sınavı, CISCO sınav kıyaslaması nasıldır? Söz konusu sertifikayı alan bilgisayarcıların hayatı nasıl değişmektedir? CISCO sertifikasyonu bilgisayar uzmanlarını tek bir şirkete yöneltip kötü bir oluşuma mı yol açmaktadır? Milliyet Bilişim sormuş ağ uzmanları cevaplamış burada ve devamında.