Internet´te Gezinmede Yeni Boyutlar: stumbleupon.com

0
FZ
Acaba bugün dostum sundance hangi sayfaları ziyaret etti? Peki ya butch ilginç bir şeyler bulmuş mudur? Hmm, galois da belki fantastik bir site ile karşılaşmıştır. Bana söylerler öyle değil mi? Bu sayfalardan hangilerini beğenmişlerdir? Bunlarla ilgili yorumları nedir? Peki ya dünyadaki yüzbinlerce Internet kullanıcısı arasında kafa dengi olanların en son beğendikleri sayfalar? Paylaşmayı severiz ama insanlık hali, sürekli not et, e-posta ile yollamaya çalış, kişisel blog´unda yayınlamayı hatırla filan, uzun iş! Daha basit bir sistem olsa, hem benim katkıda bulunacağım bir sistem hem de katkıda bulunanların oyları ile beni yönlendirecek bir sistem, nasıl olur?

Topluca "web"de gezinme mefhumu nedir diye merak ediyorsunuz stumbleupon.com kullandığınız tarayıcıya basit bir araç çubuğu yerleştirerek yukarıdaki işleri ve daha fazlasını gerçekleştirmenizi sağlıyor.

Acaba FZ biraderimiz en son nereleri gezdi, nereleri beğendi diye merak ederseniz FZ blogs´a zıplamak ve sağ sütundaki "fz stumble site reviews" kısmına bakmak sureti ile merakınızı tatmin edebilirsiniz ;-)

Görüşler

0
FZ
Dikkat: Bağımlılık yapma ihtimali var! (e zaten biz bağımlı değil miyiz, içimizde, beni küçücük bir odaya koysunlar, yaşamama yetecek kadar yemek ve sağlam bir Internet bağlantısı, güçlü bir PC versinler gıkım çıkmaz diyenler yok mu? ;-)

Şaka maka, bu stumbleupon sistemi sayesinde vakti zamanında arayıp da bulamadığım sitelerle karşılaştım, güzel oldu. FM´den aşina olduğum isimlerle karşılaşmak da cabası ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matematik Dosyası

FZ

Matematik Dosyası Türkçe içerikli ve genel amaçlı bir matematik sitesi.

Söz konusu sitedeki en önemli bölümleri saymak gerekirse: Cebir, Logaritma, Diferansiyel Denklemler gibi kategorilere ayrılmış bir matematik tarihi; Cahit Arf gibi önemli Türk matematikçilerini de içeren bir matematikçiler ve hayat hikayeleri bölümü; içinde asal sayı test programı gibi programların bulunduğu bir JAVA uygulamaları bölümü (yalnız asal sayı applet'inde problem var, bir noktadan sonra saçmalıyor, çok büyük sayıları denemeyin ;-); Altın Oran, Fibonacci Sayılar gibi konuların ele alındığı özel konular bölümü; Soru-Cevap bölümü ve üyelerden gelen çalışmaların sergilendiği bir bölüm.

Hantal çalışmakla birlikte genel görüntü ve kategorizasyon bakımından mantıklı, içerik olarak da emin adımlarla ilerleyen bir site. Dünya çapındaki matematik fobisine bir darbe daha indirmesini ümit ettiğim bu siteye ve işleten ekibe başarılar dilerim.

Türkiye Genel Bilgi Tabloları

fragile

Türkiye il -ilçe - plaka- telefon - postakodu tablolarını incelemek ve yararlanmak isteyenler için şöyle bir döküman halinde hazırladım. Dökümanın alt kısmında ise ufak bir e-devlet eleştirisi var.

Umarım beğenirsiniz.

Türkiye'nin Yurtdışı Internet Erişimi Üzerine - 1

FZ

Kablo koptu. Yok efendim yedekli. Denizde deprem oldu. Tedbir aldık. Tüh alamadık. Yok yok hallediyoruz konuyu güvenin bize, koskoca kurumuz. A-aa gene gitti hatlar, tüh!... derken Türk Telekom'un yurtdışı Internet çıkış hizmeti arap saçına döndü dönecek. Pekiyi ama bu işin içyüzü nedir? Hong Kong'daki bilgisayarcılar evlere 100 Mbit/s Internet dağıtmak ile meşgul iken parasını tıkır tıkır ödeyen Türkiye Internet kullanıcıları nelere maruz kalmaktadır?

Serdar Güçlü'nün Türkiye'nin Yurtdışı İnternet Erişimi Üzerine - 1 başlıklı makalesi Internet yedeklemesi nedir, ne değildir, civardaki ülkeler bu tür sorunları nasıl çözüyorlar ve Türk Telekom nasıl çözemiyor gibi konulara değiniyor, teknik bir dille gayet güzel anlatıyor. Okuyalım, öğrenelim (ve sonra hesap soralım!)

Türk Telekom Kablosuz Internet tarifelerini belirledi

talat

Türk Telekom'un 42 ilde 400 noktada sunduğu kablosuz internet erişim ücretleri belirlendi. Yarım saat kablosuz internet TTWinet hizmeti 3.11 YTL olacak.

Yeni P2P - IRIS

cazz

Amerika'da, devlet tarafindan gorevlendirilmis bir ekip, var olan P2P teknolojisindeki sorunlari cozme amacli yeni bir P2P agi kuruyormus : IRIS (Infrastructure for Resilient Internet Systems)...

Projeden (ve MIT'den) Hari Balakrishnan soyle demis :

"Sunuculara karsi Denial of Service saldirilarini sona erdirecek!"

Balakrishnan ve arkadaslari , IRIS icin yeni bir arama algoritmasi da gelistireceklermis...

Bakiniz efenim...