İnternetin babası öldü

0
esse
World Wide Web (www) sisteminin kurucularından Michael Dertouzos, bir süredir tedavi gördüğü Boston’daki Massachusetts General Hospital’da hayatını kaybetti. Olay internet çevrelerinde büyük üzüntü yarattı.

64 yaşında hayatını kaybeden Dertouzos, Web’in uluslararası standart haline gelmesinde büyük rol oynamıştı.
Dünyanın en önemli bilim kuruluşlarından Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) 1974 yılından beri direktörlüğünü yapan ve bir süredir tedavi gören Dertouzos, bugünkü modern internetin oluşumunda rol oynamış ve web sayfaları sistemi Hyper Text Transfer Protokol’un (http) adını koymuştu. Dertezous, 1993 yılında WWW Konsorsiyumu’nun kurulmasına ve Web’in bağımsız hale gelmesine öncülük yapmıştı. Computek isimli firmada 1968 yılında çalışmaya başlayan Dertouzos, daha sonra tecrübelerini değişik enstitülerdeki öğrencilerle paylaşmıştı.

Babası emekli bir amiral olan Dertouzos’un cenazesi doğduğu kent olan Atina’da 4 Eylül’de toprağa verilecek.

Görüşler

0
gencbeyin
basimiz sagolsun, internet olmasa ne kadar fakirdik bugün
0
FZ
En son MIT Technology Review dergisinde başka bir teknoloji üstadı ile karşılıklı yazışmaları okumuş ve gerçekten zevk almıştım. Ne zaman akıllı bir adamın yazılarını okusam aldığım türden bir zevk.

Toprağı bol olsun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OECD Internet kullanım istatistikleri

sundance

OECD ülkeleri arasında altı ayda bir yapılan istatistiklere göre, Aralık 2006 itibariyle Türkiye, geniş bant kullanımında Meksika'nın hemen önünde yeralmış.(30/31)

Türkiye'nin hemen önünde ise Yunanistan bulunmakta. DSL/Kablo ve Fiber bağlantılarının gözönüne alındığı Bu istatistiklerde önemli bazı veriler var.

Türkiye Genel Bilgi Tabloları

fragile

Türkiye il -ilçe - plaka- telefon - postakodu tablolarını incelemek ve yararlanmak isteyenler için şöyle bir döküman halinde hazırladım. Dökümanın alt kısmında ise ufak bir e-devlet eleştirisi var.

Umarım beğenirsiniz.

Jenerik isim kabusuna son

anonim

Haksız rekabet yaratmamak amacıyla “.tr” Alan Adı Yönetimi tarafından hiçbir kişi ya da kuruluşa verilmeyen, belgeye dayalı alt alanlarda bir sektör ve kavramı temsil eden alan adları, artık alınabilecek. Yeni düzenlemeyle başvurular internet üzerinden kredi kartıyla da yapılabilecek. Ancak “Turkiye”, “Ataturk” ve “Turk” alan adları yalnızca T.C. Devleti’nin yetkilendirdiği devlet kuruluşlarına verilecek.
Devamı ntvmsnbc'de

Var mısınız optik bir network kurmaya ?

sundance

10Mbit Optik Network kuruyoruz!\r\r

\r\r 1Km`lik görüş alanındaki makinaları birbirine 10Mbit bir Network ile bağlamayı hedef almış bu proje doğrultusunda var mısınız nodelar oluşturup kendi FM networkümüzü kurmaya ?

Gerek teknik bilgi olarak gerekse mevzunun hukuki yanı konusunda her türlü yardıma açığız, kimbilir belki yeni yılın ilk haftalarında Galatasaray nodunu hayata geçirebiliriz...

\r \r

Bana Homer'ın resmini yapabilir misin Abidin? CSS ile

sundance

Browserların Web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden Acid testi oldukça meşhur. Birçok browserın bu testlerden geçememiş olması da ilginç bir detay.

Bu testin geliştirilmesi de oldukça sıkıntı yaratmış. Fakat bazı arkadaşlar, bir seviye daha ileri taşıyarak, CSS'ler ile Homer Simpson resmi yapmışlar. CSS'e nasıl takla attırılır görmek istiyorsanız animasyona bir göz atın.