Jenerik isim kabusuna son

0
anonim
Haksız rekabet yaratmamak amacıyla “.tr” Alan Adı Yönetimi tarafından hiçbir kişi ya da kuruluşa verilmeyen, belgeye dayalı alt alanlarda bir sektör ve kavramı temsil eden alan adları, artık alınabilecek. Yeni düzenlemeyle başvurular internet üzerinden kredi kartıyla da yapılabilecek. Ancak “Turkiye”, “Ataturk” ve “Turk” alan adları yalnızca T.C. Devleti’nin yetkilendirdiği devlet kuruluşlarına verilecek.
Devamı ntvmsnbc'de

Görüşler

0
WoLoLo
belli bir tarihten sonra bu kampanyanın sona ereceği yazıyor...
demekki devletin gene paraya ihtiyacı var ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ICANN `.biz’ ve `.info’yu onayladı

pulsar

İnternetle ilgili genel politikaların belirlerlenmesinden sorumlu olan ICANN, yedi yeni alan adı ekinden ‘.biz’ ve ‘.info’yu onayladı. Yeni ekleri kullanan alan adlarını bu yazdan itibaren görebileceğiz.
İnternetin hızla büyümesiyle birlikte özellikle ‘.com’lu alan adları yetersiz kalmaya başlamıştı. Geçen sene alan adı kayıtçılarından yeni alan adı tekliflerini kabul etmeye başlayan ICANN, kasım ayında yedi yeni ek belirlemişti.

Kartoo.com: İlginç Bir Arama Motoru

sundance

www.kartoo.com arama motorlarına farklı bir yaklaşım. Görsel açıdan ilintili olarak aradığınız konu hakkında önem sıralamasına göre linkleri bir harita üzerinde gösteren bu site, bana oldukça eğlenceli gözüktü.

İsterseniz bir Fazlamesai.net search ettirip olayın özünü görün ;)Search sonucu gelen en büyük noktaya dikkatinizi çekerim, `Şöyle bir site yapsak ... tadında` ;)

Yanlış adamı tutukladınız

onu2

En büyük 'BitTorrent tracker' "The Pirate Bay" ile ilgili davanın (1, 2, 3, 4) yeni bir etkisi daha: filesharer.org

"It is us, the millions who use their site. They've got the wrong people."

Şu ana kadar harekete katılan 803 kişi bulunuyor.

Belki sizde bir suçlusunuz?

Vikipedi İçin Daha Kaliteli ve Geniş İçerik

anonim

Vikipedi'de yapılan aramaların çoğunluğu, o konuda yeterli bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından, o konuyu öğrenmek veya o konu hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla yapılmaktadır. Zaten konu hakkında yeterli ve hatta gerçekten kaliteli içerik oluşturacak kadar nitelikli bilgiye sahip kişilerin, bilgi sahibi oldukları konu hakkında en azından Vikipedi içerisinde araştırma yapmak ihtiyacı hissetmeyecekleri göz önüne alınırsa, içerik geliştirme işinin, o konu hakkında daha az bilgili ve içerik geliştirme konusunda cesaretleri kırılmaya daha meyilli kişilerin eline kaldığı söylenebilir. Bu, Vikipedi ve daha genel konuşursak Wikipedia'nın en büyük problemlerinden biridir bence.

Google IRC !

sundance

Web sayfaları, Usenet grupları.pdf, .doc, .ppt uzantılı dosyalar, imajlar derken Google Internet´de arama yapanların vazgeçilmez aracı halini aldı.

Benzerlerinden hep bir kaç tur önde olan ve her seferinde daha önce yapılmamış bir şeylerle ortaya çıkan Google görünüşe göre bu sefer de botlarını IRC kanallarına salmış durumda!

Nasıl bir sonuç çıkar, ne olur bilmiyoruz ama, birçok kullanıcının geyik diye bakıp uzak durduğu, halbuki Open Source camiası başta olmak üzere birçok teknik konuda çok önemli bir ortam olan IRC kanalları da yakında Google´dan sorulacak gibi.

Efendim, biri Büyük Ağabey mi dedi ?