IRC'de Nmap ve Hping Semineri

0
sundance
Yıllar önce #fazlamesai kanalında başlayan seminer/röportaj geleneği Emre "Conan" Sağlam'ın Nmap ve Hping üzerine verdiği sunumla tekrar hayata döndü.

İki saat aralıksız devam eden sunum için kendisine teşekkür ediyor. FM okurlarından bu konu hakkındaki merak ettikleri mevzuları yorum olarak girmelerini istiyoruz.
Çünkü bu yorumlar doğrultusunda önümüzdeki günlerde yeni bir sunum söz konusu olabilir.

Bu arada tabi ki istedikleri konularda bu tür sunum yapmak isteyenler için her zaman #fazlamesai'nin soketlerinin açık olduğunu belirtmekte fayda var.

Şu-şu-şu konularda sunum isteriz şeklinde istek almaya, sunumlar için yer yetmeyip #fazlamesai-2 kanalını açmak zorunda kalırsak başlayacağız :)

Görüşler

0
conan
Sunumun basinda yaptigim SYN, SYNACK, ACK okuzlugumu lutfen hos gorun, heyecanima verin...

Dogrusu asagidaki gibi olacaktir,

| SYN -> ||
| ||
0
conan
GRRR...

SYN | SYN,ACK | ACK
seklinde yani...
0
ttk
Teşekkürler emeğiniz ve verdiğiniz faydalı bilgiler için.
Başka konularda devamını bekleriz.
0
conan
Bir ikinci log da bu adreste
0
anhanguera
selam,

ozel bir isim oldugu icin katilamadim ben, ama loglari okudum. vakit ayirip anlattigin icin tesekkurler conan ;)

alper akcan "anhanguera"
0
sefalet
Nmap'in geliştirici ile yapılan bir söyleşi: http://www.securityfocus.com/columnists/384
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Küfürbaz Kiosk

redogre

Toplum olarak başımız arşa mı değiyor? Yoksa nereye değiyoruz?

Tarık

Her akşam yaptığım gibi yine internet te hedefsiz gezindiğim bir sırada karşıma web uygulamalarının güvenliğiyle ilgili bilgisine güvendiğim ferruh' un sitesi çıktı. Uzun süre bakmamıştım merakla sayfalar, bağlantılar içerisinde dolaşırken ilgimi "SQL Injection Dersleri bölümü çekti.

IRC de seminerler dizisi!

sundance

Piyasa, geyik, p2p, #zurna derken unuttuğumuz IRC'nin en efendi fonksionu olan bilgi paylaşımını hatırlatmaya vesile olarak yaptığımız Malatya Üniversitesi sohbeti ve Umeet 2002 online konferansı gibi örneklere yenileri ekleniyor.

GPL uygulamalar konusunda, avcılar kıraathanesi görevi gören irc.freenode.net'de dün akşam Screen semineri vardı. Oldukça yararlı ve dört dörtlük bu seminerin loglarını ve programdaki diğer seminerleri Learning On IRC sayfasında bulabilirsiniz. Boşverin ICQ'u, MSN'i her akşam IRC'de #fazlamesai'de buluşalım.

#fazlamesai IRC semineri: nmap ve hping ile ağ haritacılığı

conan

18 Mart 2006 Cumartesi Türkiye saati ile 22:00'de irc.freenode.org IRC sunucusundaki #fazlamesai kanalinda nmap ve hping'in kullanımı ve bu araçlarla nasıl ağ haritalandırılması yapılabileceğini anlatan bir seminer verecegim. İlgilenenleri beklerim.

Gereksinimler:
Bilgi: Temel ağ bilgisi, temel işletim sistemi bilgisi.
Seviye: Orta/ileri

DARBE 2

redogre