ISCTurkey Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı

0
anonim
"GELECEĞİNİ KORU"

Telekomünikasyon Kurumu, Gazi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ISCTURKEY (Information Security and Cryptology Conference) bu yıl "Geleceğini koru!" sloganı ve "Mobil / Elektronik İmza" ana temasıyla 13-14 Aralık tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel & Convention Center'da.
Konferansın amacı bilgi güvenliği ve kriptoloji alanında teknik ve uygulamalı bilgilerin sunulması için bir ortam yaratmak ve bu alandaki uluslararası işbirliğini geliştirmek. Kamu kurumlarından, üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından ve özel sektörden temsilcilerin olacağı konferans uluslararası katılımlı.

Konferanstaki diğer ana başlıklar: Mobil / Elektronik İmza Hukuku, Kriptoloji, Bilgi Güvenliği, Bilgisayar ve Ağ Güvenliği ve Sektör Uygulamaları.

Konferans adresi: http://www.iscturkey.org

İlgili Yazılar

FBI insecure.org loglarının peşinde

e2e

SecurityFocus'taki habere göre, FBI, ünlü network tarama aracı Nmap'in download sitesi insecure.org'un loglarının peşinde.

Proje yöneticisi Fyodor bir mail listesine gönderdiği mesajda yasalar tarafından sıkıştırılabileceğini, bunun için mücadele edeceğini, fakat kullanıcılarının da dikkatli olmasını istiyor. "Network üzerindeki her hareketiniz iz bırakır" diyen Fyodor, anonim kalmak isteyen kullanıcılarına proxy kullanmalarını öneriyor.

Akustik Şifre Analizi: Mikroişlemcinizin Çıkardığı Sesler ve Potansiyel Saldırı

FZ

Bilgisayarınızın kalbini dinlemeyi denediniz mi? Acaba GnuPG ile bir şeyleri şifrelerken çıkan ``sesler´´ olası bir saldırgana bazı ipuçları verir mi? Mikroişlemciyi dinlemek mi!? O da ne! diyenlerden misiniz?

O halde Adi Shamir ve Eran Tromer´in Acoustic Cryptanalysis başlıklı bu ilginç çalışması ufkunuzu genişletebilir.

Visa&Mastercard Hacked !

anonim

İki firmanın salı günü en büyük güvenlik sızmalarından biri olarak belirttikleri olayda, bir bilgisayar korsanı toplam 8 milyon Visa ve MasterCard hesabına erişti.

Yeni nmap çıktı!

conan

Vazgeçilmez port scanner nmap`in yeni versiyonu çıktı. (Gerçi çıkalı yaklaşık 10 gün oluyor ama yeni farkettim :)

Son versiyon 2.54BETA31. Yapilan bazı yenilikler ise şöyle:
- ICMP Timestamp ve Netmask ping tipleri eklenmiş. (Normal pinglere cevap vermeyen hostlar bunlara cevap verebiliyor ;)
- data_length seçeneği her ICMP ping tipi için çalışır duruma getirilmiş.
- Bir kaç bug giderilmiş
- Yeni bir çok TCP fingerprint eklenmiş.
- Kod temizlenmiş (compile edilirken verilen warningler ozellikle)

En son versiyonun indirmek için bu adrese gidebilirsiniz.

Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0

FZ

Bilindiği üzere Microsoft pek çok büyük yazılımının güvenlikle ilgili durumunu elden geçiriyor ve bu işi bir süreliğine yeni yazılım çıkarmama kararı alacak kadar abartmış durumda.
Şirketin bu bağlamda ortaya koyduğu ürünlerden biri olarak ele alınabilecek bu güvenlik analiz yazılımı - Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0 sisteminizi işletim sistemi, servisler, şifreler, web sunucu (IIS), veritabanı (SQL Server), tarayıcı (explorer) ve MS Office ile ilgili olarak test ediyor, olası güvenlik açıklarını ve bunlarla ilgili çözümleri listeliyor.