Visa&Mastercard Hacked !

0
anonim
İki firmanın salı günü en büyük güvenlik sızmalarından biri olarak belirttikleri olayda, bir bilgisayar korsanı toplam 8 milyon Visa ve MasterCard hesabına erişti.
Bir Mastercard yetkilisi 2.2 milyon kayıtlı MasterCard kullanıcısının bilgilerine erişildiğini söyledi.

Visa International 5 milyondan fazla Visa hesabının etkilendiğini ve bilgisayar korsanının bir Amerika-tabanlı kart "işleyicisi" ile kart bilgilerine eriştiği bu olayda FBI ile birlikte çalıştıklarını belirtti.

Bir Visa yetkilisi "FBI ile görüşüyoruz, bu konuda tüm kanun güçleri ile birlikte çalışıyoruz" dedi.

Yetkili, Visa'nın bilgisayar korsanının bilgileri çalmasından sonra firmanın güvenlik prosedürünü değiştirmediğini fakat kart işleyicilerine güvenlik prosedürleri uygulamalarını tavsiye ettiklerini ve işleyicilerin en son güvenlik teknolojilerine sahip olup olmadıklarını kontrol ettiklerini belirtti.

MasterCard sözcüsü problemin bir kart işleyici (tüccar) firma tarafından rapor edildiğini söyledi fakat iki firma da problemi bildiren işleyici firmayı açıklamadı.

Visa kullanıcı hesabı bilgilerinin tehlikede olmadığını belirtti: "Hiçbir kullanıcı hesabına girilmediğini onayladık. Şu ana kadar bu kartlar ile sahte işlem yapıldığını haber almadık ve bu tip işlemler genelde ilk 24-48 saat içerisinde gerçekleştiği için bundan sonra da haber alacağımızı düşünmüyoruz".

Kaynak: http://cooltech.iafrica.com/technews/211002.htm İşte böyle dostlar Visa nın bile hack edilebildiği bir dünyada hangimiz güvende olabiliriz ki? Güvenlik bir çözüm değil bir süreçtir ama bu süreçte crackerlar her zaman bir adam önde olacaklar galiba... Ama belki de gelişmenin ve ilerlemenin bir koşuludur bu?

Be the Source With You

Görüşler

0
malkocoglu
Türkçeeeee! Türkçe!
0
oktay
Bu haberi 5-6 saat önce okuduğumda uzun süre aradım nedir Türkçe olmayan dıye

O kadar alışmışız ki her yerde ingilizce görmeye koskoca başlığın Türkçe olmadığını farketmedim
0
SHiBuMi
Bugün ATV'de internet bankacılığı hırsızlığı ile ilgili saçma salak bir haber vardı. Sözüm ona adamın birinin bilgisayarına trojan yollamışlar, o trojan da adamın bilgisayarını ele geçirip banka hesabından 75 milyarı başka bir bankaya EFT yapmış. E güzel kardeşim, adamın banka hesaplarının kaydı kendi bilgisayarında mı tutuluyor ki bilgisayarını ele geçirip banka hesaplarına girsinler? Dikkat çekelim diye böyle salakça haber yapılır mı?

Olayın aslı şu, trojan ile adamın bastığı tuşları kaydedip (keylogging) adamın internet şubesi parolasını öğrenmişler, sonra da paşa paşa sanal şubenin ön kapısından girip paraları transfer etmişler. Bunu önlemek için bazı bankaların internet şubelerinde yerleri her seferinde değişen rakamlı butonlar var, bunlara mouse ile tıklayıp nereye tıkladığınızı belli etmeden giriş yapabiliyorsunuz.

İşin özü bilmediğiniz etmediğiniz programları makinanıza yüklemeyeceksiniz, ya da Sundance'in işaret ettiği üzere neden open source yazılımın vurgulandığını bir kez daha düşüneceksiniz. Güvenlik hackerlar kadar bizim de elimizde, tabii sahip olduğumuz nimetlerden vazgeçmeden.
0
FZ
Böylece bir kez daha görüyoruz ki TV seyretmek insan sağlığına zararlıdır :-P

Şaka bir yana saçma salak TV´lerin, gazetelerin ve dergilerin millete yaydıkları bu gelişigüzel ve yanlış teknik bilgilendirmelerin oluşturduğu hasarı gidermek için Bilgisayar Konusunda Halkı Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Kursları açılsa ne güzel olur :)
0
anonim
atv haberin `fubar` olduğunu hala anlamadıysanız diyecek bir şey yok. İzlemeye devam ediyorsanız şikayet etmemelisiniz bence..
0
FZ
Şöyle bir site olsa: (misal,) tüm büyük medya yayın organlarını takip edip oradaki teknik saçmalıkları tek tek tespit edip, doğruları ile birlikte yayınlasa... Hmm, sadece bir fikir...
0
o_ozardic

Bu isi Haysiyet.com yapiyor tabii biraz farkli bir anlamda. Oraya FM şubesi açalim :)

0
bmg
computer movies suck gibi bir yazı okumuştum. filmlerdeki saçmalıklardan bahsediyordu. başlığı yanlış hatırlıyor olabilirim...
0
bmg
aa! yine mi atv?
bkz. http://fazlamesai.net/makale.php3?sid=1032
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CanSecWest: Bilgi eksikliği mi yoksa kaya gibi bir işletim sistemi mi?

darkhunter

CanSecWest tarafından, geçtiğimiz günlerde Kanada'da düzenlenen pwn2own adlı yarışmanın sonucu, ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Windows Vista SP1, Mac OS X 10.5.2 ve Ubuntu 7.10 yüklü bilgisayarların, bilişim güvenliği alanında deneyimli katılımıcıların becerileriyle ele geçirilmesinin amaçlandığı yarışmada, sizce hangi işletim sistemi düşürülemedi?

Açık Sistemler ve Güvenlik - 2

FZ

"Güvenlik de tıpkı doğruluk gibi bir sisteme sonradan eklenebilecek bir özellik değildir." Andrew S. Tanenbaum

Öncelikle bu yazıya başlayıp da 1. bölümü okumamış olanlara durmalarını ve hemen dönüp http://fazlamesai.net/makale.php3?sid=1107 adresindeki 1. bölümü okumalarını tavsiye ediyorum. Oradaki uygulamaları, bilgileri pratik olarak sindirdikten sonra buradan devam edebilirler.

Adobe itiraf etti ! Kalpazanlığa karşı koruma koyduk

sundance

Dünyaca ünlü grafik yazılımları üreticisi Adobe (Photoshop vs.) Associated Press'de yeralan habere göre yazılımlarına birçok ülke parasının scan edildikten sonra editlenememesini sağlayan bir teknoloji yerleştirdiklerini itiraf etti!

Bir kullanıcının Photoshop CS ile $20'lık bir banknotun resmini açmaya çalıştığında karşılaştığı garip durumu bildirmesi ile böyle bir açıklama yapmak zorunda kalan Adobe yetkilileri büyük tepki topladı. Bir Micros~1 yetkilisi sözkonusu teknolojinin Windows'da bulunmadığını belirtirken, sözkonusu teknolojinin Amerika, İngiltere, Japonya, Kanada ve AT ülkelerine yayılmış 27 bankanın ortak olarak geliştirdiği bildirildi. Dahası Ulead'in bir başka yazılımında da aynı teknoloji kullanılmakta.

Ne demişler Paranoyak olmanız, herkesin sizin peşinizde olmadığı anlamına gelmez :)

Garanti Bankası Hack Mi Edildi ?

sundance

Cuma günü yaklaşık olarak saat 11'den 3'e kadar Garanti Bankası web sitesine ulaşmak isteyenler, amaçlarına ulaşamadılar. Dahası Garanti`nin bankaları arasındaki bağlantı da bir şekilde zarar gördü, ATM'ler cevap vermedi, banka şubeleri hizmet veremedi.

Şu ana kadar bunun sebebinin ne olduğuyla ilgili bir bilgi bize ulaşmadı, haberi olanlar lütfen bizi de haberdar etsin.

Türkiye`nin ilk -ekonomik olarak ciddi- güvenlik saldırısı olmasın bu ?

Çalışanların 2/3'ü şifrelerini not ediyor

anonim

Searchsecurity.com tarafından yapılan araştırmada kullanıcılar IT şifrelerini en az bir defa kağıt kalem ile not ettiklerini itiraf ettiler. Bunun başlıca sebebi olarak firmaların yüzde 75'inin şifreleri en az 13 haftada bir değiştirmeleri cevabını verdiler.

Şirketler şifre seçiminin önemini yavaş yavaş kavramaya başladı fakat güvenli sağlam şifre ile akılda kalması çok zor şifre arasındaki ince çizgiyi fark etmek gerekiyor aksi takdirde kullanıcı şifreyi not almak ve hatta bu notu ekranın köşesine iliştirmek zorunda kalıyor.
Zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür sözünü bir kez daha hatırlatıyorum.
Haberin Kaynağı