İşletim Sistemi Pazarı Agresifleşiyor

0
junkie
CNN internet sitesinin Herald Tribune gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Microsoft, lisans ücreti bulunmayan Linux'a karşı işletim sistemi pazarını kaybetmemek için, yöneticilerine fiyatlarını aşağıya çekebilme yetkisi verdi.
Konu ile ilgili hiçbir Microsoft yetkilisinin yorum yapmadığını belirten haber, bilginin kaynağının ele geçirilen Microsoft'un iç e-posta'larından biri olduğunu iddia etmiş.

Azalan karlılık oranı ve alternatiflerinin güçlenmesi sebebiyle, dev firmalar uzun vadeli stratejilerinde önemli değişiklikler peşindeler. Yazılımlarının entegrasyon becerileri halen dev yazılım firmalarini yarışın içerisinde tutmaya yetse de, gelecekte çarkların bu şekilde dönmeyeceği artik belli oldu.

Son yıllarda dünyadaki ekonomik durgunluğun Linux işletim sistemine olan ilgiyi arttırması, eski(!) devlerin çatlak seslerinin yükselmesine yol açmıştı. Şimdi ise arka arkaya patlak veren SCO'nun IBM'e Linux'a destek verirken Unix kodlarını kullandırttığına dair suçlamaları ve ortalıkta dolaşan garip(!) test sonuçları[pdf] özellikle pazarın daralması ve Linux'un daha geniş kitlelerce kabul görmesi ardından olağan karşılanabilir olsa da, diğer yandan bu gelişmeler Linux komünitesinin de belirli bir stratejiye bağlı hareket etmesi için bir çağrı niteliği taşıyor şeklinde de yorumlanabilir.

Görüşler

0
sametc
bizim aradığımız ucuzluk değil microsoft bizim aradığımız ozgurluk secme ozgurlugu neden sizin gelip arkasında neler olup bittiğini bilmediğim işletim sisteminizi kullanayım :)
bizim istediğimiz MAVİ ekran vermeyen --- sacma sapan yazılarla dolu hata mesajları vermemesı --- kernel32.dllp hataları vermemsi --- rundll32.ll hataları vermeyen işletim sistemi işte bunu bize linux sağlıyor siz bize bilgisayar oğretmeyen işletim sistemini satıyorsunuz bu yanlış artık insanlar bilgisayar oğrenmek istiyor bunu da linux sağlıyor siz ne kadar ucuzlatırsanız ucuzlatın sonuc aynı ......
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

10 Yaşındaki Kız Microsoft Certified Oldu ve C# Kodlamaya Başladı

FZ

Bill Gates ile kişisel olarak görüşen 10 yaşındaki Pakistanlı Arfa Karim Randhawa, Microsoft'un kurucusuna neden kendisi yaşındakilerin işe alınmadığını sordu.

Arfa, dünyadaki en genç Microsoft Certified bilgisayarcı durumunda ve sertifikasını 9 yaşında iken almış.

Türkiyenin İlk 500 Bilişim Şirketi açıklandı

butch

İnterpromedya tarafından gerçekleştirilen İlk 500 Bilişim Şirketi araştırmasının sonuçları belli oldu.

Araştırmaya göre, ilk üç sırayı Türk Telekom,Turkcell ve Telsim (Vodafone) alırken, ilk 10a giren diğer şirketler sırasıyla KVK Teknoloji Ürünleri, Genpa, Avea, Netcell, İndeks Bilgisayar, A-Tel Pazarlama, Hewlett-Packard olarak ilan edildi.

Yapay zeka, Özgürlük isteği ruhtan mı gelir?

Evil_Empire

İngiltere'de yapay zeka ve robotik deneyleri yapan Magna bilim-macera merkezinde bir robotun kaçması bilim adamlarını oldukça şaşırtmış. Robotları arenada dövüştürüp onaran ve tekrar dövüştüren insanlık dışı(!) uygulamadan bunalan "Gaak" isimli robot 15 dakikalik boşluktan yararlanarak otoparka kadar kaçmayı başarmış. Robotun kaçması Prof. Noel Sharkey'i oldukça heyecanlandırmış. Korku, özgürlük gibi şeyler nerden geliyor acaba? Bu olay bana Space Odyssey 2001'in HAL'ini hatırlattı.
Haber icin tıklayın ...

78. Akademi Ödülleri Sahiplerini Buldu

ahazer

Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde 78.Academi Ödülleri sahiplerini buldu. Bunlar arasında en ilginci "MARCH OF THE PENGUINS" oldu. Böyle bir belgeselin böyle bir ödülü kazanması penguen sevenleri mutlu etmiştir umarım. Oscar sayfası

Zirvedeki çalışma grubu toplantısı

gencbeyin

Bilişimde Linux`cular da buluştu. Burada toplantının resmi olmayan özetini !! gönderiyorum.

-Görkem Çetin:
Serbest yazılım 1970 lerde başlayan bir harekettir. En önemli kişisi Richard Stallman'dır. MIT labarotuvarında çalışırken kapalı yazılımların gelişime mani olduğunu keşfetmiş ve GNU Vakfını kurmuş. Linux free softwaredir, freeware veya shareware ile alakası yoktur.