İstanbul Şehir Rehberi

0
okanbatur
İBB, İstanbul Şehir Rehberi sitesini kullanarak, web tarayıcınız ile sokakları ve caddeleri Google Maps'deki gibi goruntuleyip gezebilirsiniz. Arama yapabilirsiniz.
'Google Maps'den farkı ise çözünürlüğünün oldukça yüksek olması. Örneğin google mapsde en fazla ev catısına kadar zoom yapabilirken, bu haritada stadyum koltukları bile cok rahat gozukuyor. Ayrıca 1946, 1966, 1982 ve 2005 harıtalarına tek tıklama ile geciş yapabiliyorsunuz. Tabi eski haritalarda tüm ilçeler mevcut deil ancak 1946 dan günümüze istanbul nasıl değişmiş görmek için güzel oluyor:

İstanbul Şehir Rehberi

Görüşler

0
ecder
Bunun haberlik ne tarafı var anlamadım? Sonuçta yeni bir hizmet değil. 2000'lerin başı hatta yanılmıyorsam daha eskiden de vardı bu - windoze kullandığım günlerde opera ile çalışmadığı için az sayıp sövmemiştim, ki bu zamanların minimum bir 6-7 yılı vardır.

O zamanlar İstanbul Şehir Rehberi değil İstanbul Kent Rehberi adıyla geçerdi. Geçen yıla kadar bir zaman içinde de "Kent" yerine "Şehir" demeye başlamaları da ilginç gelmişti. O zamanlar -işim düştüğünde- sabit boyutlarda resim alabilme olanağı ve tarayıcı desteği (ya da desteksizliği :P) pek canıma okumuştu. Durum değişti mi merak ettim açıkçası.
0
huso
evet bunu ne zamandır kullanırım bende. çok yararlıdır kendisi. yeni değil ama hoş bi haber olmuş. hatırlatması bakımından bilmeyenlere.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kablosuz antenlerimizi güçlendirelim...

sundance

Eminim kablosuz erişimle uğraşan herkes Cantenna ya da Pringles kutusundan yapılan antenleri görmüştür.

Fena değil bir çekim sağlasalar da bu antenlerin en büyük dezavantajı pigtail denen arabirime ihtiyaç duymaları.

Diyelim ki derdiniz bu değil, mevcut bir AP'iniz var ve bunun daha uzun mesafede veya her yöne doğru değil de sadece evinizin ekseninde çalışmasını istiyorsunuz. O zaman sizin için çok daha kolay, şık bir çözüm burada . Ben denedim, kesinlikle işe yarıyor.

Telefon ve Adsl tarifelerine indirim

anonim

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany ses iletimine gelecek indirimin Pazartesi günü onaylanarak uygulamaya gireceğini, Adsl ile ilgili indirimin ise yakın zamanda açıklanacağını söylemiş.
Kaynak: Ntvmsnbc

Bir devrin sonu mu geliyor? RapidShare ve Sorumluluk

anonim

Daha önceleri Rapidshare Öcü mü başlıklı yazımızda bir şeyler anlatmaya çalışmıştık.

Last.fm Mağduriyetinden Kullanıcı Sendikasına

FZ

Biraz önce Replikas’tan bir şarkı dinledim bilgisayarımda. Bu sırada MP3 oynatıcıma eklenmiş bir yazılım ise arkaplanda bunu last.fm sunucularına haber vermekle meşguldu.

Günün her anı milyonlarca kişi milyonlarca şarkı dinliyor, ve aynen benim bilgisayarımın yaptığı gibi onlarınki de bıkmadan usanmadan dinlenen bütün şarkıları last.fm‘e haber vermekte. Yani last.fm kullanıcısı olan her dinleyicinin müzik zevki kayıt edilmekte.

Bu ölçekte ve güncellikte bir müzik dinleme verisinin neler için kullanılabileceğini burada anlatmaya lüzum yok. Herhalde en önemli ve en çok karşılaştığımız kullanım alanı, müzik yapımcılarının ve reklamcıların, biriktirilen bu toplu zekayı kullanarak daha da iyi hedeflenmiş kitlelere ulaşmaları.

ADSL Tarifesi Yenilendi!

resilence

Türk Telekom'un ADSL tarifelerinde yaptığı değişiklik Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylandı. Kullanıma bağlı ADSL uygulamaya konulurken ISS'ler için uygulanan ADSL tarifesi de değişti.

Yeni Fiyat Tarifesi
Tüm bağlantı ücretleri 59.000.000 TL
128/32 -> hizmetten kaldırıldı
256/64 -> 49.000.000 TL
512/128 -> 99.000.000 TL
1024/256 -> 169.000.000 TL
2048/512 -> 269.000.000 TL

Kaynak: turk.internet.com