İşten Güçten Eden Yarışma

0
lifesdkver0_1
Python Challange. Ne ile uğraşıyor olursanız olun, zamanınızı çalacak bir yarışma (meydan okuma desek daha doğru olur).

Adı python challenge ama amaçlar çoğunlukla dil bağımsız bir şekilde halledilebiliyor. Etrafta çözümler dolaşıyor ama hangimiz "dergiden çözümünü okuyup bitirdiğimiz bir oyun"dan tat aldık ki? :)

Görüşler

0
FZ
Hadi bakalım, işi gücü bıraktık, gündüz gündüz şifre çözüyoruz (ama ilaç için bilgisayar bize şşştt, Neo, dikkatli ol geliyorlar! demiyor, o tadı yaşatmıyor! :-P
0
pismikrop
harikaymış ya, çok güzel ...
0
FZ
4. seviyeye geldik takıldık, orada bulduğumuz küçük harfler şifrelenmiş mi yoksa dümdüz mü kullanmak gerekiyor, basit bir yerine koyma şifresi mi yoksa yer değiştirme şifresi mi, kafam karıştı. :-P
0
FZ
Bu gibi durumlarda işe yarayabilecek bir yazılım: Crank yani "CRyptANalysis toolKit".

http://crank.sourceforge.net

Ekran görüntüleri:

http://crank.sourceforge.net/screen1.gif

http://crank.sourceforge.net/screen2.png

Ve:

http://packages.debian.org/stable/utils/crank

ya da:

apt-get install crank
0
myss
Yerine koyma ile yer degistirme sifreleri arasindaki fark nedir?

Oradaki kaydirma sifresiydi (al sana uydurma bir terim daha :) ) galiba.

6. seviyeyi cozen varsa yardimci olursa sevinirim ;)
0
FZ
Sizin kaydırma dediğiniz şeye ben yerine koyma (substitution) demişim, evet terim karmaşası olmuş ve aslında sizinki biraz daha iyi gibi, benimkisi doğrudan çeviri. Yer değiştirme ile kast ettiğim ise "transposition". Yani bu yöntem ile yapılan şifreleme, misal:

WRIOR FEOEP EESVE LANJD ADCED ETCXQ

Yukarıdaki şifreli metinde sizin deyişinizle kaydırma benim deyişimle yerine koyma yok, yapılan şey açık metindeki harflerin sırasının karıştırılması ve sonra ortaya çıkan karakter dizisinin 5lik gruplanarak yazılması. Yani filanca harf yerine falanca harf gelmiş gibi bir şey değil de 3. sıradaki harfi almışız 7. sıraya, 7. sıradakini almışız 1. sıraya, ... vs. koymuşuz gibi bir durum söz konusu.
0
myss
Yerine koyma ile kastettiginizi dogru anlamisim. Benim kaydirma ile kastettigim yerine koymanin ozel bir durumu, yani her harfin yerine N harf sonraki harfi koyma.

Sadece yer degistirme ile ne kastettiginizi anlamamistim.
0
FZ
Hani şu "one small letter EXACTLY surrounded by three bodyguards" muhabbetinin olduğu bölümde takıldım ben, yani sağında ve soluna üç büyük harf olan küçük harfleri tespit etmemizi istiyor ama onları bulduktan sonra oluşan harf dizisi anlamlı değil, acaba şifreli dizi mi (önceki bilgilerimizi de kullanalım hesaabı).
0
tongucyumruk
Ufak bir ipucu vereyim. Exactly.

Ben de bir sonraki bölümde takıldım. Daha çok soruyu anlayamadığımdan...
0
MC
url'yi ve linked listleri düşün
0
MC
kaynak kodunun ilk satırı ilk büyük ipucu!
0
pismikrop
2. aşamada şifreyi çözerken yazdığım algoritma:


import sys

alphabet = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyz"
msg = "g fmnc wms bgblr rpylqjyrc gr zw fylb. rfyrq ufyr amknsrcpq ypc dmp. bmgle gr gl zw fylb gq glcddgagclr ylb rfyr'q ufw rfgq rcvr gq qm jmle. sqgle qrpgle.kyicrpylq() gq pcamkkclbcb. lmu ynnjw ml rfc spj."

for s in msg:
if s in alphabet: s = alphabet[alphabet.find(s) + 2]
sys.stdout.write(s)


mesajı okuduktan sonra aklım başıma geldi.


import string

table = string.maketrans("abcdefghijklmnopqrstuvwxyz", "cdefghijklmnopqrstuvwxyzab")
print msg.translate(table)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Limitli ADSL'de Alt Sınır 1 Megabite Çıktı

FZ

Türk Telekom bugün yaptığı açıklama ile daha önce 512 Kilobit olan limitli ADSL'deki alt sınırın 1 Ağustos'tan itibaren 1 MegaBit olarak uygulanacağını duyurdu.

Türk Telekom’un yeni uygulaması sayesinde, kotalı internet bağlantısına sahip tüm internet kullanıcıları için ADSL iki kat hızlanıyor: 3, 6 ve 9 GB limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, geçtiğimiz dönem 512 Kbitt olan temel internet bağlantısı 1 Megabite (1024 Kbit) çıkıyor. Böylece kotalı internet kullanıcıları önümüzdeki dönemde şimdikinden 2 kat daha hızlı internet bağlantısına kavuşacak. Bağlantı hızları artarken kota büyüklüklerinde herhangi bir değişik olmayacak.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com/

Internet üzerinde beyaz tahta

sundance

Bazen telefondaki birine tam olarak ne demek istediğinizi bir türlü anlatamazsınız. Şöyle bir kağıt kalem olsaydı da onun üzerinde çizerek gösterseydim dediğiniz olur. Bu amaçla üretilmiş bir sürü yazılım da var piyasada.

Ama ilk bağlantının kurulması, firewallda ayar gerektirmesi vs. derken çoğu oldukça kullanılmaz hale geliyor.

Öte yandan flash ile yapılmış bu beyaz tahta bu alanda birçok sorunumuzu pratik olarak çözecek gibi. (Digg sağolsun)

Google Hack: Sefil ve Başarısız Bush

murat09

Google'da sefil ve başarısız anlamına gelen "miserable failure" kelimelerini birlikte arattığınızda ilk sırada karşınıza Beyaz Saray sitesinde George W.Bush'un özgeçmişi çıkmakta. Ayrıca George Bush diyerek aratma yaparsanız 1-10 arası sonuçlarda Bush ile şempanzelerin benzerliğini konu edinmiş başka bir site daha çıkıyor.

Açık Kaynak TV Yayında!

yakusha

Özgür yazılım arıyorsanız ya sitelerin belli bölümlerinde özgür yazılım için arama yapacaksınız veya www.osliving.com gibi İngilizce siteleri inceleyip yazılım beğeneceksiniz...

Bu konudaki eksikliği gidermek ve başta Microsoft Windows NT (Windows XP) ve ReactOs olmak üzere özel bir işletim sistemi grubuna uyumlu Özgür Yazılımları bir araya getirip kullanıma sunmak için yola çıkmış bulunan http://www.acikkaynaktv.com sitesi yayın hayatına başladı.

Tüm kablosuzlar birleşin!

sefalet

Illinoi Üniversitesinden asistan profesör Haiyun Luo ve mezun öğrencisi Nathanael Thompson, komşu kablosuz genel ağ kullanıcılarının ağa erişim verimlerini arttıran bir sistem geliştirdi.Sistemin ismi PERM (Practical End-host collaborative Residential Multihoming).Sistem basit olarak, komşu kablosuz genel ağların bant genişliklerini paylaşmalarını sağlıyor.Sistem bir kullanıcının kullanılmayan bant genişliğini diğer kullanıcının kullanmasını sağlıyor böylece bireysel olarak genel ağa erişim imkanı her kullanıcıda artıyor.