İTÜ Robot Olimpiyatları '08

0
FZ
İTÜ Robot Olimpiyatları, Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından düzenlenen, Türkiye’de özellikle lise ve üniversite düzeyinde robotik eğitiminin önemini ve verimini sorgulayan, dünyada olağanüstü hızda gelişme gösteren robotik alanında Türkiye’nin gücünü artırmayı hedefleyen bir organizasyonlar zinciridir. Bu amaçları doğrultusunda yapısında, tüm Türkiye’den öncelikle lise ve üniversitelerden olmak üzere öğrenci katılımlarına hitap eden yarışmalar, robotik konusunda uluslar arası arenada söz sahibi olan seçkin akademisyenlerin katıldığı seminerler-konferanslar, gerek öğrencilerin gerekse endüstri temsilcilerin çalışmalarının yer aldığı sergiler bulundurmaktadır. Ulusal nitelikte olan İTÜ Robot Olimpiyatları uzun vadede uluslar arası hale gelme amacındadır.
İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü üyeleri, İTÜ Robot Olimpiyatlarını düzenlemekle Türkiye’de robotik eğitimine ve bu değerli dalın sanayideki gelişimine katkıda bulunmak azmindedirler. 1–2–3 Mayıs 2008 tarihlerinde düzenlenecek olan İTÜ Robot Olimpiyatları 2008, ilk organizasyondan doğan gücü arkasına alarak her zaman daha ileriye gitme mecburiyetinin bilinciyle, Türkiye’de robotiğin gelişimine katkıda bulunabilme yolunda bir büyük adım daha atmayı hedeflemektedir.

Detaylı bilgi için: http://ituro.org/

İlgili Yazılar

Donanımda yeni madde antimon-tellür

Soulblighter

Royal Philips Electronics araştırmacıları, mevcut belleklerin yerine geçebilecek yeni bir maddenin oluşturulduğunu açıkladı. Bu maddenin kullanıldığı teknik sayesinde DRAM ve flaş bellekler tarihe karışacak.

Philips laboratuvarlarında geliştirilen yeni madde antimon ve tellürün (tellurium) bileşiminden oluşuyor. CD’lerdeki düzeneğe benzer bir şekilde çalışan yöntemde, lazer, maddenin üzerinde bir noktaya yönlendiriliyor ve maddenin yüzeyi ışını geri yansıtıyor. Geri yansıma, lazerin değdiği yüzey noktasındaki moleküllerin dağılımına göre farklılık arzediyor. Molekül dağılımındaki farklar, bu yansımada da çeşitlilik yaratıyor. Lazer yansıması daha sonra, dijital dilde sıfır ve bire dönüştürülüyor.

Fazlamesai.net'e soralım: Özgür Dizüstü

tongucyumruk

Bu aralar hem avuçiçi bilgisayarım, hem de masaüstü bilgisayarım eskidiğinden ikisinin de yerini alacak bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Uzun araştırmalarım sonucunda tam ihtiyaçlarıma uygun, 12", ekranı dönebilen (e-kitap okumak için ideal), uygun fiyatlı bir model buldum. Tam hayallerimin bilgisayarını bulduğumu düşünürken özellikler listesindeki bir ibare dikkatimi çekti...

Eee, şimdi nasıl bilgisayar satacaksınız ?

sundance

Bilgisayar satışlarında geçen yıldan bu yana %30 oranında düşüşler yaşanmış (güvenilir fakat url olmayan kaynaklara göre :))

Her ne kadar piyasanın doyması ve recession olarak açıklasak da bunu aslında mesele 'bu kadar hıza ihtiyacımız var mı ?' ya takıldı kaldı sanırım. Şu anda en sağlam CPU gücü yiyen işin 3d render ve DivX yapmak olduğunu gözönüne alırsak, $60`lık GeForce2 kartının en son 3dfx oyunları bile kabul edilebilir hızlarda oynatabildiğini düşünürsek 'eee şimdi nasıl bir alicengiz oyunu bulunacak da makina satılacak' diye düşünmeden edemiyorum.

En Harbi Kişisel Bilgisayar 2

redogre

Aslında bu yeni bir haber değil, En Harbi Kişisel Bilgisayar haberinin yorumlarını takip edenler görmüşlerdir. Modelci.com. Ama yorumlar arasında kaybolmasına gönlüm el vermedi. Arkadaş su soğutmalı cpu yapmış, ve gayette güzel olmuş!!

Resimli RAID Tanımı

parsifal

RAID; kimine göre Redundant Array of Inexpensive Disks kimine göre de Redundant Array of Independent Disks. Peki hangi RAID? İhtiyaca göre bunun cevabıda kolayca verilebilir. Ama akılda kalma açısından bu resim gerçekten başarılı.