iTunes Music Store, Windows sürümü geliyor.

0
Evil_Empire
Apple iMac ten sonra iMovie, iTunes, iChat, iPod, iSight, iPhoto gibi ürünler çıkardı. Bunlar Mac kullanıcılarını "ayrıcalıklı" yapan ürünlerdi.

iTunes MacOS'la birlikte gelen ücretsiz bir all in one müzik istasyonu. Apple'ın iTunes'u windowsa portlamak için yeni programcılar alması ve Safari browser'ı da windowsa taşıyacağının haberleri MacOSX'in intel işlemcilerde çalışacağını düşündürüyor(muş).
iTunes kullanımı hiçbir müzik programında olmadığı kadar rahat. CD yazma, tüm arşivi düzenleme, arama tarama gibi özellikleriyle gördüğüm en iyi müzik player-organizer programı diyebilirim. En önemli özelliği ise, plak şirketleri ile anlaşmalı olarak net üzerinden telifli müzikler indirebilmeniz. Tabi her parça için o plak şirketinin verdiği fiyatı öderseniz.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft artık Apple için internet explorer geliştirmeyeceğini bildirmişti. Bu açıklamadan sonra Apple popüler yazılımlarını windowsa taşımaya karar verdi.

iTunes yıl sonunda windows sürümü ile piyasaya sunulacak ve p2p yazılımlara, yasal bir alternatif olarak müzik şirketlerinden büyük destek görecek. Bu yüzden freeware olması düşünülüyor. Bakalım Apple iTunes ve Safari ile attığı adımı MacOSX ile sürdürecek mi?

Görüşler

0
cartman
Safari zaten khtml tabanlı. Khtml kodu Windows üzerinde de compile ediyo ( idi enazından ) . Qt'nin de windows versiyonu var tek sorun safari'nin ( 1.0+ ) ileri css özellikleri için Cocoa widgetları kullanmaya başlamış olması...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni MacBook Pro ile tamam mı, devam mı?

butch

Yeni MacBook Pro Touch ID, Touch Bar, yeni gelişmiş ekran ve bol miktarda başka yeniliklerle duyuruldu. Bunların çoğu sevinçle karşılanırken, özellikle teknik kullanıcıları mutsuz eden değişiklikler de her zaman olduğu gibi gündeme damgasını vurdu. Escape ve fonksiyon tuşları ile SD Kart yuvasının kaldırılması, şarj portunun MagSafe’siz USB-C'ye evrilmesi de bu konudaki tartışma odakları.

...

Microsoft'tan Apple'ın 30. yılı için kutlama

sundance

Tiny Apps'da dolaşırken yaklaşık bir ay öncesinden kalma bu linke rastladım.

Ne demişler dostlar alışverişte görsün.

Apple'dan tarihinin en ucuz bilgisayarı : Mac Mini

anonim

Apple, San Fransisco’da devam eden Macworld Expo'da şimdiye kadar sattığı en ucuz bilgisayar olan Mac Mini'yi tanıttı. 499$ lık başlangıç fiyatına ne yazık ki monitör, klavye ve fare gibi çalışması için gerekli çevre birimleri dahil değil...

Apple 2 Tuşlu Fare Çıkardı

y0rk

Apple'dan mightymouse...

USB 1.1 arayüzlu, optik, programlanabilir bol tuşlu bir fare. Fiyatı biraz uçuk 49$.

Sanırım buna en çok Sundance sevinecek :D

Sonunda Max OSX huzurlarınızda

sundance

Mac`çilerden çok (birçoğu nasıl bir şey olduğunu bile anlamamıştır) eski toprak Unix`çilerin merakla beklediği Mac OSX bugün dünya çapında etkinliklerle çıkıyor...

Temeli BSD üzerine kurulu olan, gerçek multitaskinge sahip, geliştirme araçlarıyla birlikte (GCC ve diğerleri) bütün Unix özelliklerini barındıran bu işletim sistemi kulağa oldukça hoş geliyor.

Tabi bunun yanında Mac programlarının da çalıştığını belirtmekte yarar var :) Düşünsenize Photoshop ve Freehand çalışan bir Unix kapıda ;)