New macbookpro touchbar

Yeni MacBook Pro ile tamam mı, devam mı?

3
butch

Yeni MacBook Pro Touch ID, Touch Bar, yeni gelişmiş ekran ve bol miktarda başka yeniliklerle duyuruldu. Bunların çoğu sevinçle karşılanırken, özellikle teknik kullanıcıları mutsuz eden değişiklikler de her zaman olduğu gibi gündeme damgasını vurdu. Escape ve fonksiyon tuşları ile SD Kart yuvasının kaldırılması, şarj portunun MagSafe’siz USB-C'ye evrilmesi de bu konudaki tartışma odakları.

Kullanıcı profilinin önemli bir kısımını oluşturan yazılım geliştirici ve sistem yöneticilerinin arasında şimdiden diğer markalara mı yönelsek tartışmaları başladı bile (Dell en çok konuşulan marka). Özellikle bu kullanıcı profilinde meydana gelecek bir dönüşümün Linux tabanlı sistemlerin piyasa payını olumlu olarak etkileyeceği görüşü de sıklıkla ifade ediliyor.

fazlamesai.net bu konuda ne düşünüyor?

Görüşler

0
fkoksal

Kaldırılan tuşlar ya da SD kart yuvası değil de MagSafe'siz şarj kablosu beni düşündürüyor. En azından ilk çıkanlar yere düşüp parçalanana kadar bekleyeceğim.

0
ybp

Ek maliyet ama böyle şeyler dönmeye başladı

0
fkoksal

Daha önce şarj kablosuna takılıp laptop'ını düşürmüş biri olarak, o bilgisayara o kadar para verdikten sonra $40 daha veririm. Eskiden entegre gelen bir özelliği şimdi takla atarak kullanıyor olmak sinir bozucu tabii.

0
tongucyumruk

11 yıldır laptop kullanıp, üstelik bunu olabilecek en antiergonomik pozisyonlarda yapmış bir insan olarak acaba hiç kabloya takılmamış olmam beni çok küçük bir azınlığa mı dahil ediyor diye düşünmeye başladım.

0
Lethe

kabloya takilanlara +1 :)

0
conan

Linux'e geri dönüş...

0
tongucyumruk

Topluluk da Apple her yeni ürün çıkarttığı zaman verdiği tepkileri üretmekte gecikmedi tabi ki:

İyi seyirler

Not: Bir aldığı bilgisayarı genelde 5-6 yıl kullanan, 2002'den beri Debian yolundan şaşmamış bir insan olarak bu videoları izlemekten eksta bir keyif alıyorum.

0
hb

Bence en güzel değerlendirme şu olmuş: Benjamin Button Reviews The New MacBook Pro

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai 2 yaşında

butch

Aslında fm'in doğumgünü 9 Ekim, yani kaçırdık ama olsun. Evet, iki yıl geçti hala buradayız. Birikimimiz her geçen gün daha da büyüyor, burası her geçen gün daha eğlenceli oluyor, gelişiyor. Aslına bakarsanız şöyle sağıma soluma baktığımda bilginin bu kadar büyüdüğü, paylaşıldığı başka da bir ortam da göremiyorum. Neyse fazla gevezelik yapmayayım. Bence bu yıl da fazlamesai'nin ve fazlamesaici'lerin yılı olacak.

OpenGL ve AQUA (MacOS X)

anonim

Apple çıkarmış olduğu MacOS X işletim sisteminde OpenGL´i çekirdeğe gömdü, böylelikle OpenGL uygulamaları daha performanslı ve hızlı çalışmakta.
MacOS X farklı bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor, arka planda BSD 4.4 çalışırken ön planda PDF destekli bir grafik ara birim, animated bir dock ve Internet Explorer 5. MacOS X üzerinde Dreamveawer, Macromedia Flash uygulamalarını kullanarak sayfanızı yapar ve direk MacOS X üzerinde apache klasörüne yaptıklarınızı yerleştirip MacOS X üzerindeki Apache Web Server ı kullanarak sayfanızı internete açabilirsiniz. http://www.apple.com/macosx/

3. Nesil Windows Media

elrond

Microsoft, multimedia içeriklerine yeni bir boyut getirdiği yeni Windows Media teknolojisi "Corona" yı duyurdu.
Bu sefer olaya biraz server tarafından bakalım. (DivX' de son kullanıcı tarafından bakmıştık)

Windows 2000 server'da olan "Windows Media Services" daha gelişmiş olarak Windows.NET Server Beta 3 ya da Build 3604'te de mevcut bulunuyor. Beta sürümü için oldukça stabil bile sayılabilir. Tabiki BBC Live Windows.NET üzerine taşınmadı ve onbinlerce bağlantı denenmedi. O yüzden gerçekten stabil mi bilemem.

fazlamesai.net'e soralım: Nasıl bir ışıklandırma?

Zebani

"Fazlamesai üyelerinin hemen hepsi genellikle masabaşında upuzun saatler haryacayan kişilerdir" diye bir önerme yapıyorum. Bu önermenin doğru olduğunu kabul ederek soruyorum.

Sağlıklı bir ışıklandırma nasıl olmalıdır? Işık masaya sağdan mı, soldan mı gelmeli, ışığın şiddeti ne olmalı ya da dikkate alınması gereken başka etkenler de var mı?

Enerji Tasarrufu

redogre