Java Ruby'den Daha Mı Ağır?

0
anonim

Görüşler

0
mdakin
ik ifarklı açıdan yorum yapılabilir a) Java çok geniş bir alana hitabediyor, bir işi yapmanın da çok yolu var. b) Javayla bir işi yapmak için soldaki yığını okumak, Ruby içinse sağdakini okumak gerekir.
0
auselen
3 tekerlekli bisikleti kullanmayı öğrenmek kolay, Kamyon kullanmayı öğrenmek zor.
0
FZ
Problemli analoji, yanlış metafor.
0
auselen
Biraz açar mısın?
0
yetgin
Evet direksiyonsuz bir kamyonetten de bahsedibelir :)
0
yetgin
Yanlış anlaşılabilecek bir şey yazmışım. Benzetmeyi Ruby için yapmıştım. İlla bir şeye benzeteceksek bir arabayla bir oto galeriyi karılaştırmaya benziyor. Ruby on Rails bir şeyle karşılaştırılacaksa Java da web uygulaması geliştirme yaklaşımlarından biriyle karşılaştırılmalı. Oturup Javayı toptan kötülemenin bir anlamı yok. Orada Enterprise Java kitabı koyan fotografcı arkadasın J2ME kitabı koymasıyla arada bir fark yok.

Kendi adıma (öğrenme aşamasında) Java Tutorial dan başka kitaba ihtiyaç duymadım. O da online idi zaten. Kalan kitapların çoğu pastadan pay almak için yazılmış kitaplar. Kim Tomcat için kitaba ihtiyac duyar Allah aşkına. İşe yarayacak tasarım desenleri ve antidesen kitaplarını ise konunun dışında algılıyorum. Java ile ilgilenmeseniz bile faydalı kitaplar onlar.
0
darkhunter
Keşke "Lips" içinde böyle bir resim olsa, hatta yanlarına bir de PCL atsalar 8-) Herhalde Rails'i aşar ama Ruby'nin yüksekliğini geçmez...

Lips : Güzide Java programcılarının Lisp'i niteleyerek Türkçemize kazandırdıkları eşsiz tanımlama...
Cümle içinde kullanalım : 'Altuğ, "Lips" Stick'im bitmiş.'
0
FZ
Common Lisp ile ilgili olmazsa olmaz kitapları üst üste koysak... kabaca göz kararı düşündüm, herhalde o soldaki Java sütununun yarısına ancak gelir. Ki Lisp sütünuna çok ileri seviyeli Lisp kitaplarını da dahil ettim temel bilgileri verenlere ek olarak.

Ha ama yani Common Lisp dünyasında ne oluyor, mesela kimse gidip UnCommon Web için cicili bicili tuğla gibi kitap yazmakla vakit kaybetmiyor, Lisp ekonomisi o şekilde oluşmamış gördüğüm kadarı ile. Sistemi fark edenler zaten mevcut dokümantasyondan kısa sürede konuya girip halledebilecek türden programcı kitlesi. Hal böyle olunca da aynı spesifik konu ile ilgili 400-500 sayfalık kitap yazmak ve satmaya çalışmak gibi bir şey olmuyor. Ya da ne bileyim, Visual Studio.NET'i anlatan kitap buluyorsunuz da Emacs+SLIME'ı anlatan kitap bulamazsınız, onu da insanlar zaten çabucak kavrıyorlar yani bir eksiklik olarak görmek doğru mu bilmiyorum. Zaten çok büyük pazar payı olmadığı için de "bilen biliyor" durumu mevcut.
0
darkhunter
Zaten dalga geçilen nokta da biraz bu galiba, resim deki java kitaplarını şöyle bir hatırlamaya çalışın (mutlaka hayatınızın bir döneminde denk geldiniz bir kaçına) bu kitaplar platform bağımsız bir dili anlatıyor, şimdi bir de içeriklerini düşünün... Alt tarafı bir kitapla, acaip tefekküre dalmak mümkün. Lisp'in güzelliği de bu zaten, elitizim mi var bunda? Varsa da iyiki var valla... Kesinlikle Lisp :"herkes için xxx" kitapları olmasın, gizli tarikatımız ifşa olmasın falan :-p Hoş olsa da benim gibi bir acemi bile pek ilgilenmez sanıyorum. İşin içinde farklı bir paradigma var herhalde...
0
Geryon
Amazon'da kabaca bir arama yaptım.
C: 4,723
Java: 2,444
C++: 1,987
Assembly: 881
C#: 364
Perl: 303
Lisp: 253
Ruby: 10
0
FZ
Ben The Art of Computer Programming'in 4. cildini bekliyorum :-p
0
FZ
Hem Java hem de Lisp ile uğraşan programcılar comp.lang.lisp'e yazarken benzer konuya değiniyorlar bazen, "Java sağolsun, kitaplığımızı zengin, bizi bilgili gösteriyor, birkaç yılda bir yeni yeni, cilt cilt Java kitapları alıyoruz değişikliklerden ötürü yoksa kitaplığın Lisp kısmına bakanlar Lisp'e dair az şey bildiğimizi ve çağdışı kaldığımızı düşünüyorlar, 10 yıl önceki Lisp kitabının hala işe yaradığına inanamıyorlar" diyorlar.

Öte yandan Common Lisp ve Scheme ile ilgili görece daha güncel kitapları, güncel Java kitapları ile kıyasladığımda görüyorum ki Lisp kitapları daha ince ama daha çok şey anlatıyor, Java kitapları çok daha kalın ama daha az şey anlatıyor.

Bence iş biraz ekonomi ile de ilgili, Java çok büyük ekonomi oluşturdu, Java kitabı yazarsanız her halükarda satar ama gidip Ruby'ye dair efsane bir kitap yazsanız bile bunu basacak yayınevi bulmanız, editörleri ikna etmeniz kolay değil. Bununla ilgili O'Reilly'nin yayın politikası sayfasına da bakabilirsiniz.

Kanımca eğer Ruby popülarite kazanacaksa bir sürü ıvır zıvır kitap yüzünden değil güzel bilgi veren kaynaklar ve belgelerden ötürü kazanacak. Teknik gücünden ötürü popülarite kazanacak ve o zaman kitap sayısı ya da kalınlığı anlamını yitirmeye başlayacak. Tabii bir başka faktör de Ruby desteği veren Internet hosting şirketlerinin sayısı ile ilgili olacak (bkz. php + MySQL furyası).
0
ahmetaa
Isin asli su ki bu resmi postalayan arkadas biraz hileye basvurmus. Ruby kitabina esdeger Java in nutshell ya da herhangi bir temel java kitabi , Ruby on Rails'e karsilik ise Hibernte+Spring yeter de artardi bile.
isterseniz diger kitaplari bir inceleyelim
Jboss: Kullanmaniz gerekmez. herhangi bir servlet container kullanabilirsiniz, illa kitap gerekiyorsa ruby tarafina Apache kitabini eklemeniz gerekir.
PAtterns in enterprose.. : ilgisiz. Ruby tarafina ilgili bir tasarim deseni koymaniz gerkeir.
XDoclet: kullanim gerekmez. ama hibernate kitabi zaten kapsar.
Java web services: ruby tarafina ilgili bir web services kitabi koymaniz gerekir..
PAtterns: ayni sekilde
Junit: temel Junit kullanimini ogrenmek 2-3 sayfalik istir. abarti.
Struts: Spring kitabi SpringMVC icerir.. Struts artik tarih oldu.
XSLT: Ruby tarafina ilgili kitap koymaniz gerekir.
Sonucta diyecegim su, bu talihsiz arkadasin bu kadar kitaba para bayilmasi zaten basta yanlis. Ruby'yi kotuleyecek degilim ama inglizcede Hype denen bir sey vr, pek cok kisi ozllikle IBM ya da baska buyuk sirketlerin agir J2EE dayatlmalari altinda bunaldigindan Ruby On Rails'i bir kacis noktasi olarak goruyor. Cunku rails hizli prototip uretmede Java karsiliklarindan daha basarili. Ama buyuk, enisleyebilir ve karmasik sistemler icin henuz test edilmedigi de asikar. En basta Ruby platformunun getirdigi bir performans darbogazi var asmalari gereken.
java tarafinda cok hafif J2EE uygulamalari gerceklestirmek icin araclar, ornegin Ruby on Rails'ten daha kapsamli O/R mapping araclari ve MVC sistemleri mevcut. Tabi en buyuk fark varolan bilgi birikimi.
neyse, bu dil savaslari bana iyice komik gelmeye basladi, dogru is icin dogru araci kullananmak umidiyle.
0
anonim
Isin asli su ki bu resmi postalayan arkadas biraz hileye basvurmus. Ruby kitabina esdeger Java in nutshell ya da herhangi bir temel java kitabi , Ruby on Rails'e karsilik ise Hibernte+Spring yeter de artardi bile.


Hibernate+struts ama o öldü Hibernate+tapestry ? Hibernate+JSF ? Toplink+EJB ? birbaşka ORM tool + birbaşka Framework ? Bunlarda alternatif değil mi ? Java dünyasında sadece alternatifleri öğrenip onları karşılaştırmak bile yeterince uzun zaman alıyor. Bu artı mıdır eksimidir tartışılır. Ancak geçen gün CS-Lisp listesindeki güzel bir saptama hoşuma gitti: Bir dilin bazı özelliklerini sınırlayınca ortaya çok daha etkin başka bir dil çıkabiliyor. Yani az her zaman kötü anlamına gelmez.
0
innaw
Bir dilin ozelliklerini sınırlama ile Java'daki alternatiflerin kısıtlanması çok farklı şeyler. Java'daki "özgür" oluşum (bkz: JSR, Apache ve Açık Kaynak Kütüphaneler) sayesinde alternatiflerin çokluğu kesinlikle çok büyük bir avantaj. Çok temel prensipler var, bunları bildikten sonra -biraz da tecrübe yardımıyla- bu alternatifleri öğrenmeden de karşılaştırmak, geliştirilen uygulamaya hangisinin daha çok fayda getireceğini kestirmek mümkün.
Umarım soylediklerinizi yanlı$ anlamamışımdır :)
0
bio
Evet ama Ruby, Java'ya gore henuz cok yeni ve cok daha az yaygin bir dil. Rails daha birinci yilini doldurdu. Yarin birilerinin Rails'in metodolojisini veya implementasyonunu begenmeyip "Ruby on Wheels", "Ruby on UFO" vs. framework'lerini yazmayacaklarinin garantisini kim verebilir? O zaman sagdaki kitap yigini da ayni Java gibi yukselmeye baslayacaktir. Sonucta Tapestry, Struts, JSF, Spring falan filan da ayni anda cikmadi. Hibernate meselesi zaten ayri. Henuz Ruby icin Hibernate veya Toplink klasinda bir ORM araci yok. Rails'in araclari bircok is icin yeterli olabilir, ancak Hibernate'in sagladigi ozelliklere ihtiyac duyan isler de yapiliyor. Ornegin eskiden kalma bir database yapiniz varsa (yani herseye sifirdan baslamiyorsaniz) Rails'in ORM'i islevsiz (convention over configuration meselesi). Neyse ki Rails gelistiricileri akilli adamlar, bu halde birakmayacaklari kesin.
0
anonim
Editörler yazida biraz ückagitcilik yapmis galiba :) acaba Java piyasada daha mi agir basiyor ne :P saka bi yana Java da kullanacaginiz teknoloji bir deniz gibi pusula elinizde harita önünüzde dümen tutmayi ve yüzmeyi biliyorsaniz kesfedemeyeceginiz kita yok. Bu kadar kaynak arasinda hala yapamiyorum diyen varsa zaten birak yapmasin
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Konuşan Solucan ( Proudly Turk :) )

anonim

Dünyanın ilk konuşan virüsü bir türk tarafından yazıldı. news.com'un haberine göre Microsoft Speech Engine'i kullanan virüs Windows XP bilgisayarlarda açılış müziğinin hemen ardından devreye girerek şöyle konuşuyor;

"How are you. I am back. My name is Mr. Hamsi. I am seeing you. Haaaaaaaa. You must come to Turkey. I am cleaning your computer. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule gule."

Buradan Karadenizli bir vatandaşımız tarafından yazıldığı tahmin edilen Amus solucanı hakkında F-Secure'dan virüs araştırma direktörü Mikko Hypponen'ın yorumu şöyle "Bu konuştuğunu gördüğüm tek solucan ancak çok gelişmiş olduğunu söyleyemeyeceğim çünkü Visual Basic'de yazılmış"

Emniyet Müdürlüğü E-Postalarımızı Gizlice İzliyor!

FZ

ANKA AJANSININ HABERİ: İzleme olayı şöyle ortaya çıktı: Emniyet'in mail kutusu dolunca, izlenen e-posta adreslerine yanlışlıkla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü- Bilgi İşlem Müdürlüğü imzalı "mail kutunuz dolmuştur, boşaltınız" uyarı yazısı geldi. Sanat ve Hayat Dergisi'ne mail gönderen okurlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bu uyarı mailiyle karşılaştı. Bu mail nedeniyle e-posta'ların da adrese ulaştırılması da engellendi. Emniyet'in kişisel e-posta adreslerini izlediği yine Emniyet'in yanlışlığıyla ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, bir dergiye kişisel bilgisayarlar üzerinden gönderilen maillere karşılık kendi e-posta servisi üzerinden uyarı mailleri göndermesi üzerine polisin kişisel mailleri de izlediği öne sürüldü. ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Sanat ve Hayat Dergisi'ne yazılarını ve görüşlerini mail yoluyla aktarmak isteyen okuyucular ilginç bir uygulamayla karşılaştı. Okuyucuların e-posta'ları derginin adresine ulaştırılamazken, bu kişilerin adreslerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden uyarı mailleri gönderildi.

Türkiye'nin en büyük bilgi işlem ağına sahip olan Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı e-posta adreslerini kendisine yönlendirerek, izlemeye aldığı böylece, bu adreslerden yapılan yazışmaların bir kopyasının, Bilgi İşlem Merkezi'nin sistemine kaydedildiği belirtildi. Bilgi İşlem Merkezinin sistemi dolunca, sistemin otomatik olarak, kullanıcılara bu uyarı maillerini gönderdiği kaydedildi.

Haberin tam metnini burada okuyabilirsiniz.

Editörün Yorumu: YORUM YOK!

Windows Masaüstüne Hazır mı?

tongucyumruk

Özellikle geek'ler ve high-end server yöneticileri tarafından sıkça tercih edilen işletim sistemi Windows XP masaüstüne inmeye hazır mı? OSNews bu konuda detaylı bir inceleme yapmış ve Windows XP'nin masaüstünde yaygınlaşabilmek için yapması gerekenleri sıralamış. İnanıyorum ki eğer Bill Gates bu yazıda bahsedilen sorunların altından kalkabilirse 2-3 yıl içinde herkes masaüstünde Windows XP kullanabilecek. O zamana kadar ne yazıkki kerneller, makefile'lar ve apt-get gibi şeylerle kaplı ve her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor.

Not: RTFM, RTMF, FTMR...

Teknoloji benim hizmetimde değil, sizin hizmetiniz de mi ?

sundance

Bu gün çok sinirlendiğim bir şey oldu (yok yok Moda meselesi diil :) Eve geldim ve tam 13 yıldır kullandığım telefon numaramın değişmiş olduğunu öğrendim...

Telefon şirketi yeni bir düzenlemeye gitmiş ve benim bulunduğum santrali değiştirmiş. Santral komple değişmiş bu yüzden eski numarayı kullanamazmışız artık, peki eski numara ne olacakmış ? Kullanılmayacakmış. Daha geçenlerde bir arkadaşım 10 yıldan sonra beni bu numaradan arayıp buldu. Peki şimdi ne olacak ? Belki de en eski sevgilim yıllar sonra hata ettiğini düşünüp beni arayacak, sevgi dolu, hoş bir sesle benle konuşmaya hazırlarken bir bakacak ki karşısında `Üzgünüz bu numara artık kullanım dışıdır' diyen bir ses...

Microsoft iPod'a El Atmış Olsaydı...

Chriseba

YouTube'da Microsoft'u "ti"ye alan ilginç bir video. Microsoft'un iPod'a el attığında nelerle karşılaşabileceğimizi gösteren güzel bir çalışma. İzlemeniz önerilir...