Windows Masaüstüne Hazır mı?

0
tongucyumruk
Özellikle geek'ler ve high-end server yöneticileri tarafından sıkça tercih edilen işletim sistemi Windows XP masaüstüne inmeye hazır mı? OSNews bu konuda detaylı bir inceleme yapmış ve Windows XP'nin masaüstünde yaygınlaşabilmek için yapması gerekenleri sıralamış. İnanıyorum ki eğer Bill Gates bu yazıda bahsedilen sorunların altından kalkabilirse 2-3 yıl içinde herkes masaüstünde Windows XP kullanabilecek. O zamana kadar ne yazıkki kerneller, makefile'lar ve apt-get gibi şeylerle kaplı ve her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor.

Not: RTFM, RTMF, FTMR...

Görüşler

0
barisozyurt
Hemen bir URL paylasayim o zaman : http://www.troubleshooters.com/linux/w2l.htm

Windows to Linux Migration Case Histories
0
anonim
Yakında dört ayrı lokasyonda olan ve tümüyle windoze üzerinde olan tüm sunucualtımı bir newbie cesaretiyle debain'a çevireceğim ve bunun sonucunda oluşacak olan deneyimlerimi FM ile paylaşacağım.

Sonuçta en geç Nisan sonuna kadar 'İzmir, İstanbul, Mersin'de Windows'tan Linux'a nasıl geçtim' isimli entrika ve macera dolu yazı dizisiyle karşınızda olacağım... Tekmili bir arada DHCP + Squid + Qmail + Samba + Ipchains... azzzz sonra !

(Belki o zaman login olmaya da üşenmem...)
0
anonim
her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor ???
0
anonim
her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor Efendim???
0
anonim

Bu o işletim sistemi ile ne yapmak istediğine bağlı birşey.Sonuçta Herkesin herşeyi Becerebilmesini beklememek lazım . Ben O bahsettiğin şey leri kullanmaktan zevk alıyorum , Kullanamadiklarimi kullanmayi öğreniyorum
Ve hiç kimsenin benim için birşeyleri kullanılabilir hale getirmesini beklemiyorum
0
Challenger
Windoze sanki sunucu işletim sistemi de Linux da masa üstünde kullanılan sürekli mavi ekran verip adamın sinirlerini zıplatan aptal bir sistem de windoze da bizi bundan kurtaracak. Peh!

Windoze benim birçok açıdan (masa üstünde) ihtiyaçlarımı karşılayamayan bir OS. Bu durumda hangisi yetersiz?
0
Nightwalker
Ya insanlar niye olaylara objektif bakmak yerine , takım tutar gibi işletim sistemi tutuyor ? Hiç bir işletim sisteminin mükemmel olmadığını , hepsinin eksileri ve artıları olduğunu kabul etmek bu kadar zor mu ???
0
anonim
Iyide, bazilari bir avuc para istiyor... Bizde bedava olani tutuyoruz. Olay bundan ibaret..
0
barisozyurt
Dayanamadim, KDE 3.1 release olmus, kaliteli isletim sistemi ayni zamanda nasil süper görünür bir bakin istedim :

http://ktown.kde.org/~dirk/kde-3.1/
0
cayfer
Beyler, beyler... Once OSNews daki yazıyı okuyun, ondan sonra saldırıya geçin. Adam WinXP ile güzelce dalgasını geçmiş; bunu yaparken de meşhur Is Linux ready for the desktop isimli makaleden yararlanmış; daha doğrusu bu makaleyi hoş bir şekilde çarpıtmış. Tonguç bey de bu keyifli yazıyı bizle paylaşmış.

Yazıdaki espirilerin en güzeli de Netcraft has announced that Windows 2000 server has finally gone for over 2 years without a reboot.

0
anonim
Sahi yahu...
Tonguç Yumruk ismini linux ile beraber hatırlıyorum, diyorum bu ne iştir. Jeton''lu XP işletim sistemine neden övgü düzmüş bu arkadaşımız diye :)
0
anonim
RTFM yazıyor sol alt köşede(yazının). Read This Fxxking Manual demekti sanırım, doğru mu :-)

daha tembel bir FM ci
0
anonim
s/This/The/
0
sundance
Super eğlenceli bir makale yazmış eleman. Hele ki OSNews gibi zaman zaman alenen yan yatan bir site için mükemmel :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ünlü Hacker Yakalandı

parsifal

Antalya'dan Sharpen More bildiriyor...
İstanbul'un çeşitli semtleri ve Antalya'da yapılan eş zamanlı operasyonlarla 15 kişilik hacker grubu yakalandı. Kendini hackerlık işlerine kaptırdığı için klima alacak zamanı bile bulamayan ünlü hacker laptop bilgisayarının başından kalkamadan yakalandı.

LG'den Bir İlk! Görünmez Telefon

parsifal

LG'den Sharpen More bildiriyor...
Gizmodo'da yayınlanan habere göre teknoloji devi LG ilk görünmez akıllı telefon'u piyasaya tanıttı. ThroughBoobs® teknolojisi ile üretilen telefon iPhone'a rakip olacağa benziyor.

Ürün tanıtımına katılan izleyicilerin %95'i ne kadar deneselerde telefonu bir türlü göremediklerini belirttiler.

3. Bilişim Teknolojileri Şenliği (Ama ne şenlik!) ;-)

FZ

Önce Nefise Karatay isimli özel ve güzel mankenimizle bir söyleşi. Ardından kambersiz düğün olur mu düsturu uyarınca Hıncal Uluç. Tabii bununla kalmıyor, o şimdi bilgisayarcı canı neler ister kıvamında bir başka etkinlik: Tuğba Ekinci'nin şarkılarıyla katılacağı (!) bir söyleşi. Daha derin mevzularla ilgileniyorsanız değerli astrolog (!!) Yasemin Boran ile astro yaşam (???) söyleşisi. Tüm bunlara ek olarak da yılın en "has" bilişimcileri ödül töreni, Ziynet Sali'nin katılımları ile...

Hayır hayır MTV, Kral TV, Şamdan, Gala, vs. magazin ödül töreninden bahsetmiyoruz. Kadir Has Üniversitesi 3. Bilişim Teknolojileri şenliği yapıyormuş, o bağlamda bir etkinlik. Şahsen bir "bilişimci" olarak Tuğba Ekinci, Nefise Karatay, Didem Taslan ve diğer katılımcılarla samimi bilişim sohbetleri gerçekleştirmeyi istiyorum, kaçırılmaması gereken bir etkinlik diye düşünüyorum :-P

yzai okyun

parsifal

Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Bakın siz de başardınız!

Linux: Amerikan bilgisayarlarına Avrupa'dan gelen tehdit

tongucyumruk

Hayatım boyunca hiç 15 dakka kesintisiz gülmedim ben realist - 3 Temmuz 2006 19:23

Bu haberi yazmak için önce birçok şekil düşündüm. Bir hikaye şeklinde, yazıda yazanları destekler görünür bir şekilde veya bu sitenin geçmişinde buna benzer örneklerden alıntılar yaparak haberi yazmaya çalıştım. Sonunda pes ettim. Sadece bağlantıyı veriyor ve kaldığım yerden gülmeye devam ediyorum...

If you guessed it was Linux you would be 100% right. Osama uses Linux because he knows designed to counterfit DVDs, curcumventing the Digital Millenium Copyright Act, and defraud companies like Disney. Tristan Shuddery - 20 Nisan 2006 - 01:06