Java Ruby el ele, beraber mutlu günlere

0
anonim
Daha önce Javacılar ile Rubyciler arasında birbirlerini hor görmelerin yaşandığı Fazlamesai'ye ilginç bir haber.

Haber Spring framework için bir hızlı prototip geliştirme projesi. Proje varolan Spring ve Hibernate iş mantığı ve nesnelerinizi kullanarak ve fazladan yeni bir şey öğrenmenize gerek kalmadan yeniden derleme ve konfigürasyon dosylarını değiştirme gibi prototip üretimi sırasında sizi yavaşlatan işlerden JRuby ile yazılmış bir kontrolcü kullanarak kurtulmanızı sağlıyor. Prototip sizi tatmin ettiği zaman tek yapmanız gereken, hiçbir değişiklik yapmadan JRuby kontrolörü çıkarıp yerine Java olanını eklemek. Proje 1000 satırdan daha az kodla yazılmış ve var olan projelerinize kolayca entegre edilebilir. Proje ile ilgili ayrıntılara buradan erişebilirsiniz.
Projede kullanılan JRuby bileşeni Ruby'nin Java platformunda çalışan sürümü. Karşılıklı olarak Java ve Ruby arasında kod etkileşimine olanak tanıyan JRuby, bugünlerde üzerinde Ruby on Rails'i çalıştıracak kadar olgunlaşmış durumda. JRuby'nin bu yılki Java One konferansında geliştiricileri tarafından hazırlanan bir sunumu da olacak.

Görüşler

0
anonim
Yanlış anlaşılmasın ama eğer protatip gayet güzel çalışıyorsa sonradan yerine niçin java kodu koymalıyız ?
0
lifesdkver0_1
şu anki jruby implementasyonun yavaş (performansız) olması bir sebep olabilir mesela.
0
Ragnor
Nightwalker'a katılmakla birlikte (gerçi gelecek cevaplarıda tahmin edebiliyorum ya neyse) başka birşey sormak istiyorum. Bu bahsedilen prototip geliştirme yöntemi Jython ile de yapılabiliyor mu? Anladığım kadarı ile mümkün? Yani durum JRuby'e özel değil. Yoksa yanlış mı anladım?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java ve Robot Kontrol - Ardabot

skorsky

Unreal Tournament üzerine kurulmuş olan USARSim robot simülasyon ortamında çalışan ilk robot kontrol programı olan Ardabot 1.1 sürümü ile kullanıma açılmıştır. Bu robot, DARPA Urban Challenge özel haritasında engel tanıma, 2D harita oluşturma ve otonom olarak yol alma özelliklerini taşımaktadır.

IBM'den Java 6 için en hızlı YGS(SDK)

mehmeterten

IBM, Java topluluğunun ilgisini çekmesi ve geribildirimleri toplamak amacıyla Java 6 için bir SDK(Software Development Kit-Yazılım Geliştirme Seti) ve sponsorluğunu yaptığı bir program (Early Release Program) yayınladı

sun.misc.Unsafe ve Jigsaw Projesi

tongucyumruk

Java dünyasını biraz takip eden herkesin dikkatini çekmiştir, son dönemde Java 9 ve Jigsaw projesinin getireceği modüler yapı ile birlikte sun.misc.Unsafe lafı gitgide daha çok duyulur oldu. Peki nedir bu sun.misc.Unsafe?

Mykhailo Kozik'in bu makalesinde detaylı bir şekilde açıkladığı üzere, sun.misc.Unsafe JVM'in bellek koruması ile ilgili garantilerini altüst etmenizi sağlayan bir Java...

JMP3Player 0.3.2 Yayında

anonim

JMP3Player, Java programlama dili ile yazdığım, NativeFmod kütüphanesi ve sistem kaynaklarını az miktarda kullanan bir mp3 çalar.

GNU/Linux ve MS Windows sürümlerine ulaşmak için:

http://sourceforge.net/projects/jmp3player/

Schemafree

anonim

Küme ortamında MySQL'in indeks silme ve güncelleme sırasında tabloları kitlediği gözleminden hareketle, indeksleri ek tablolar olarak şemasız bir veri tabanında kullanma fikri ortaya çıktı. Friendfeed altyapısı şu anda Python ortaminda boyle bir çözümü kullanıyor; Schemafree projesi bu altyapıyı Java ortamında yapmayi amaclamakta. Blogumuzda cikan haber surada bulunabilir.