Java ve Robot Kontrol - Ardabot

0
skorsky
Unreal Tournament üzerine kurulmuş olan USARSim robot simülasyon ortamında çalışan ilk robot kontrol programı olan Ardabot 1.1 sürümü ile kullanıma açılmıştır. Bu robot, DARPA Urban Challenge özel haritasında engel tanıma, 2D harita oluşturma ve otonom olarak yol alma özelliklerini taşımaktadır.


Bot'un daha önemli bir özelliği, başka bot'lar için de bir altyapı oluşturmasıdır. 3D uzaklık verisi (range scanner) sağlayan sanal aletlerle donanımlı bir robotun uzaklık verisini gerçek zamanlı gösterebilme, manuel kullanabilme, engel tanımayı görsel olarak ekrana yansıtma gibi özellikler tüm bot'lar için kullanılabilir. Proje, diğer bir açık yazılım projesi olan JavaBots projesini kullanmaktadır.

Görüşler

0
skorsky
Ek: Ardabot, Bogazici Universitesi Otonom Robotlar dersinde odev projesi olarak baslatilmistir.
0
skorsky
Bir duzeltme: Proje, ilk "Java bazli" acik yazilim USARSim arac kontrol programidir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Teknolojileri Televizyonda

anonim

Java Teknolojileri Derneği'nin katkılarıyla Java teknolojileri artık Türkiye'nin Teknoloji Televizyonu'nda.

Günlük yaşantımızın içerisine çoktan giren Java teknolojilerini ne kadar biliyor musunuz? Tüm dünyanın göz bebeği olan Java teknolojileri hakkinda fikir sahibi olmak ister misiniz? Fikir sahibi olmanın ötesinde Java teknolojilerini oğrenmek ister misiniz?

14. JTS'de Java Concurrency Sunumu | Talip Öztürk | Java Tekn. ve Prog. Dern.

tanerdiler

24 Kasım Çarşamba akşamı her zaman ki yerimiz Bahçeşehir Üni. D Blok Zemin Kat Konf. Salonunda seminerimiz gerçekleşecek. Bu ayki konumuz Java Concurrency. Bu konu üzerine üstad olan Talip Öztürk (Hazelcast) aramızda olacak.

OBSS - Eclipse Plugin Geliştirme Eğitimi

huseyin

Bir Sabancı Üniversitesi iştiraki olan ve Java ile kurumsal çözümler geliştirmek üzere yola çıkmış OBSS firması her hafta, çalışanların bilgi ve tecrübelerini yükseltmek , yeni konuları takip etmesini sağlamak amacıyla şirket içi eğitimler düzenliyor.

NetBeans 5.0 çıktı!

jfever

Sun tarafından açıkça desteklenen açık kaynak kodlu Java geliştirme platformu NetBeans baştan aşağı yenilendi ve 5.0 sürümü indirilmeye hazır.

Yenilenen arayüz geliştirme araçları, populer uygulama sunucularına destek (JBoss, Weblogic, Sun AppServer, Tomcat.) , JSF ve Struts desteği, geliştirilmiş kod yardımcısı, editör özellikleri ve daha pek çok yenilik.

Quake 2 Motoru Java'ya Port Edildi!

anonim

id Software'in yazdığı ve GPL lisansı ile dağıttığı Quake 2 motoru Java'ya port edildi. Yeni motoru herhangi bir sırf yapmak için yapılmış projeden ayıran şey performansının C ile yazılmış orjinal motorun performansını yakalayıp hatta geçebilmiş olması. Henüz 1.0 versiyonu çıkmamış olmasına rağmen şimdiden C hızında çalışan bir oyun motorunun üretilebilmiş olması Java'nın akıllardaki imajına uymasa da akla ilginç fikirler getirmiyor değil.